Jump to content

mugface

Members
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от mugface

  1. mugface

    Ауди 80 Емисии

    Здравейте колеги, Не пиша с проблем, а от интерес . Някой знае ли данни от производителя за нормални/максимални обемни и/или масови стойности на емисии (CO, HC, CO2, O2, NOx) за даден двигател? Някой заглеждал ли се е в емисиите си при преминаване на ГТП? Не търся повод за спорове, критики и излишни коментари дали има/няма смисъл да се гледат тези неща на дву-десетилетови коли... Събирам любителска статистика. Та, ако някой има данни, теоретични (от производител) или емпирични (от собствената си кола), споделяйте. Аз лично не успях да намеря почти никаква информация след едно бързо търсене. Нито във форума, нито извън него. За момента единственото, което съм намерил (за моят двигател) е, че "по книга" ABK трябвало да дава максимум 2% CO, мерено от пробката директно на колектора (преди катализатор). Някой може ли да потвърди? П.П. Моля, давайте по възможност данни за колата - двигател, с/без катализатор/ламбда сонда (не по книга, а дали фигурират ), ~навъртяни километри, мерено на загрял/студен двигател, на ПХ/високи обороти, гориво и т.н.
  2. Здравейте колеги ! Имам един странен (поне за мен) проблем. Не успях да намеря подобна тема засега. Колата е Б4 АБК. Когато включа климатика всичко е наред, компресора зацепва и не прекъсва. Когато го спра обаче, компресора продължава да върти и да духа студено в купето докато не изключа двигателя и не запаля пак. Някой има ли идея къде може да се крие проблема ? Колата винаги е била така от както я взех, но скоро я допълних с фреон и е по-неприятно понеже духа доста по-студено вече. Преди да я напълня с фреон, пробвах да включа климатика за да видя дали ще включи компресора (за да имам идея дали има останало налягане) - компресорът включи. Когато ми я пълниха обаче ми казаха, че била празна без никакъв фреон. Възможно ли е компресорът да е включил за кратко дори и без никакво налягане в системата ? Това също ми е странно. Благодаря !
  3. Колеги, темата е стара, но проблемът за съжаление още е актуален. И на мен ми е леко покривена оста на лопатките. Всички във форума сте доволни и хвалите метода на Ради, но не намерих начин да се свържа с него. Някой има ли негови координати ? Къде точно се причуква за да се изправят лопатките без да се разглабя корпуса ? Не бих искал да шкуря, нито пък да рискувам да разбазикам центровката след разглабяне. Всяка информация е добре дошла. Мерси !
  4. Темата е стара, но давам малко инфо ако някой в бъдеще се чуди .. Нужни са лула 17, шестостенен ключ 5 мм и кръстата отвертка. С отвертката се махат крепежните халки : и се развива скритата рапидка под леглото на щората: С лулата се развива гайката на палеца, който придържа задните седалки: Маха се пластмасовата капачка на отвора на колана, и се развиват двата болта със шестостена. Кората вече се държи на щипки отгоре и отдолу и на копчета отзад : С горните две щипки се внимава, защото лесно се чупи пластмасата. Най-добре е първо да се подпъхне нещо за да отворят и тогава да се вади нагоре кората.
  5. Здравейте, от скоро си взех една Б4-ка (2.0, ABK, комби). Първоначално уредите за температура и ниво на бензина въобще не отчитаха. Това, което направих : - смених датчика на тройника на главата (сив с три изхода, със сигурност беше за смяна); - отворих таблото, стабилизатора на волтажа даваше 9.8V и 12V - в нормите; - почистих и напръсках контактните гайки, крачетата на стабилизатора и буксите на таблото със контактен спрей. Резултатът: Уредът на бензина проработи, а уредът на температурата проработи вярно до 92 градуса само веднъж и отново спря да отчита. Въпросът: Пропускам ли нещо в диагностиката на проблема или направо да сменям таблото ? Ако някой има табло (без бордови и без self-check), моля да ми звънне - 0897 833 093. За момента ми е спешно, защото колата е нова за мен и искам да я следя какво прави . Мерси предварително !
×
×
  • Create New...