Jump to content

BADBOY111

Members
  • Мнения

    67
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    n/a

BADBOY111's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Мда, те гърчолята идват в нашенско да наливат щото е по-евтино. Ама не повтарят
  2. Ето резултати от изпитания на антигел добавки на Gold Eagle: базово гориво - Лук ойл базово гориво третирано с DI 16 базово гориво третирано с CD 32 Резултатите са показателни. По-високо цетаново число и по-ниска температура на филтруемост - до -33 градуса.
  3. Колега всички горива се блендират (смесват се с добавки) след като са произведени от съответната рафинерия! Ромпетрол не правят изключение.
  4. Лятна нафта на пазара няма! Или по-точно не трябва да има тъй като по БДС след 01.11 нафтата трябва да е с гранична температура на филтруемост до -15 Аз също карам с ЕКО в момента и колата определено се мъчи сутрин на ниските температури. Обяснявам си го с това, че гръцката нафта няма изискване да се филтрира до -15 поради по-мекия климат в Гърция. Съответно вносителя не я блендира с антигел добавка и воала.... трудно палене. За бъдещата зимна нафта на Ромпетрол по спецификации трябва да се филтрира до -23, което е по-малко от Алпин дизела (-33) ама аз така или иначе на ОМВ нямам грам вяра @Кадиев, а Нефтохима айран ли прави?
  5. Ако го пуснат на цената на обикновения Efix получават голяма червена точка!
  6. Това, че с горивото на Ромпетрол двигателя утихва се дължи на по-голямата концентрация биодизел ок. 5%, върху вървеж и разход обаче влиянието е по-скоро отрицателно. Плюсовете на румънското гориво са по-добрата му чистота и до някъде добавката за почистване (по информация обаче е толкова малко, че с нея и без нея разлика не би трябвало да има). Друго предимство е контрола на качеството, който румънците имат.
  7. Verter, Как отчиташ фактори като температура, насрещен (попътен) вятър, атмосферно налягане, налягане в гумите и др. Правилното тестване става така: Поздрави,
  8. От фирмата, която блендира горивата на Ромпетрол. Същите зареждат почти всички бензиностанции на ЕКО и някои на ОМВ. saksa
  9. Инфрмацията, че горивото на Ромпетрол в момента идва от Хеленик Петролеум е с голяма степен на достоверност. Разлика в горивата на ЕКО и Ромпетрол все пак има, защото ги блендират с различни добавки и процент биодизел. Аз лично чакам официална информация, че рафинериите са заработили.....такава още няма!
  10. Не четете колеги! Ромпетрол не внасят 100 октанов, нямат дори 98. Този, който продават е Лукойлски. В момента рафинериите им в Румъния не работят и дизеловото гориво и бензина са от Хеленик Петролеум т.е. същия като на ЕКО. Ако на колегата са му казали, че е заредил 100 октана, най-вероятно това е бензин като ЕКО кинитрон 100.
  11. А вие предната новина прочетохте ли? Рафинерията е не работи поради запорирането и като актив. Модернизацията и годишния планов ремонт са само парлама за пред хората. И нямат такива налични резерви... поне не и за България.
  12. Рафинерията е запорирана от румънското правителство заради дълг от над 500 млн. евро. ромпетрол В момента Ромпетрол България купуват горива главно от Хеленик Петролеум (демек бензина и дизела им е като на ЕКО).
  13. То хубаво Ромпетрол ама сега като им е затворена рафинерията в Румъния познайте от къде купуват гориво
  14. Вероятно специално за шефовете ходят тайно до най-близкото ОМВ да сипят "качествено" гориво
×
×
  • Create New...