Jump to content

BADBOY111

Members
  • Мнения

    67
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от BADBOY111

  1. Мда, те гърчолята идват в нашенско да наливат щото е по-евтино. Ама не повтарят
  2. Ето резултати от изпитания на антигел добавки на Gold Eagle: базово гориво - Лук ойл базово гориво третирано с DI 16 базово гориво третирано с CD 32 Резултатите са показателни. По-високо цетаново число и по-ниска температура на филтруемост - до -33 градуса.
  3. Колега всички горива се блендират (смесват се с добавки) след като са произведени от съответната рафинерия! Ромпетрол не правят изключение.
  4. Лятна нафта на пазара няма! Или по-точно не трябва да има тъй като по БДС след 01.11 нафтата трябва да е с гранична температура на филтруемост до -15 Аз също карам с ЕКО в момента и колата определено се мъчи сутрин на ниските температури. Обяснявам си го с това, че гръцката нафта няма изискване да се филтрира до -15 поради по-мекия климат в Гърция. Съответно вносителя не я блендира с антигел добавка и воала.... трудно палене. За бъдещата зимна нафта на Ромпетрол по спецификации трябва да се филтрира до -23, което е по-малко от Алпин дизела (-33) ама аз така или иначе на ОМВ нямам грам вяра @Кадиев, а Нефтохима айран ли прави?
  5. Ако го пуснат на цената на обикновения Efix получават голяма червена точка!
  6. Това, че с горивото на Ромпетрол двигателя утихва се дължи на по-голямата концентрация биодизел ок. 5%, върху вървеж и разход обаче влиянието е по-скоро отрицателно. Плюсовете на румънското гориво са по-добрата му чистота и до някъде добавката за почистване (по информация обаче е толкова малко, че с нея и без нея разлика не би трябвало да има). Друго предимство е контрола на качеството, който румънците имат.
  7. Verter, Как отчиташ фактори като температура, насрещен (попътен) вятър, атмосферно налягане, налягане в гумите и др. Правилното тестване става така: Поздрави,
  8. От фирмата, която блендира горивата на Ромпетрол. Същите зареждат почти всички бензиностанции на ЕКО и някои на ОМВ. saksa
  9. Инфрмацията, че горивото на Ромпетрол в момента идва от Хеленик Петролеум е с голяма степен на достоверност. Разлика в горивата на ЕКО и Ромпетрол все пак има, защото ги блендират с различни добавки и процент биодизел. Аз лично чакам официална информация, че рафинериите са заработили.....такава още няма!
  10. Не четете колеги! Ромпетрол не внасят 100 октанов, нямат дори 98. Този, който продават е Лукойлски. В момента рафинериите им в Румъния не работят и дизеловото гориво и бензина са от Хеленик Петролеум т.е. същия като на ЕКО. Ако на колегата са му казали, че е заредил 100 октана, най-вероятно това е бензин като ЕКО кинитрон 100.
  11. А вие предната новина прочетохте ли? Рафинерията е не работи поради запорирането и като актив. Модернизацията и годишния планов ремонт са само парлама за пред хората. И нямат такива налични резерви... поне не и за България.
  12. Рафинерията е запорирана от румънското правителство заради дълг от над 500 млн. евро. ромпетрол В момента Ромпетрол България купуват горива главно от Хеленик Петролеум (демек бензина и дизела им е като на ЕКО).
  13. То хубаво Ромпетрол ама сега като им е затворена рафинерията в Румъния познайте от къде купуват гориво
  14. Вероятно специално за шефовете ходят тайно до най-близкото ОМВ да сипят "качествено" гориво
  15. На шпека това му е основното занимание да се заяжда....само не знам защо се обажда при положение, че ако той с неговия газифициран невероятен автомобил направи ср.скорост от 110 км.ч София-Русе ще му се наложи 3 пъти да спира да зарежда газчица.
  16. Ромпетрол нямат А98 ... това, което си заредил е Лукойлски бензин.
  17. Колега това което си написал са взаимно изключващи се твърдения! Обикновените горива на Шел и ОМВ са с качеството на Лукойл поради простата причина, че идват тъкмо оттам. И това при положение, че в ОМВ и Шел не ги "покръстят", което често става във франчайзинговите бензиностанции.
  18. Ромпетрол нямат собствен А98! Това което продават като А98 е лукойлски бензин.
  19. А под 6 извънградско направо линч
  20. Абе не ти трябват особени нерви при тая средна скорост Я направи следния тест: темпомат на 90 км/ч на абсолютно равен път и виж моментен разход.....залагам на под 4/100
  21. Tова е с "малкия" трилитров на БМВ? Еб@си .... 6,9/100 при тази средна скорост направо звучи нахално
  22. Мислиш надребно.... представи си 0,5 литра спад в глобален мащаб. Сега си представи, че тези пари се вложат в нещо полезно. Прояснява ли ти се картинката! Карал съм 3.0 SD на X5, но там не успях да си "поиграя" на икономично шофиране, защото нямах много време. Убедих се обаче, че 3.0 TDI е един от най-добрите дизелови агрегати на пазара.
  23. Всъщност като се замисля не ползвах спирачката нито един път. Намаляше се като превключваш на по-ниска предавка, за което перцата са перфектни. Има една друга техника, която прилагам и тя има голям принос в намаляването на разхода. По мои сметки ако правилно се изпълнява се пести до 0,5/100
×
×
  • Create New...