Jump to content

DeluxBG

Members
  • Мнения

    83
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от DeluxBG

  1. Здравейте, мерси за линка. Обаче имам следния проблем. Изтеглих инсталирах успешно програмата както е описано. Така само че когато влезна в програмата избера модела и цъкна примерно на двигател ми излиза грешка Hardlock not present. Разчетох много за този проблем преинсталирах 2 пъти драйварите но проблема си остана. С windows 7 32 bit съм.
  2. Здравейте, имам проблем в кутията. Проблемът е следния значи до 4 та скорост си превключва нормално, но точно като превключи на 5 и съединителя остава натиснат и колата не върви. Няма никакви грешки в TCM смених Pressure Acumulatora но без никакъв ефект проблемът си остава. Ако някой може да подаскаже каде може да е проблемът. Благодаря!
  3. Здравейте виждам че колегата е чел и записвал вероятно с мппс ЕДЦ15V. Днес ми излезна едно голфче за четене 1.9 тди AGR мотора 98 година 90 коня опитах се с Кесс 2 но ми излезна wake up error свалих компа намерих пиновете и с Галлето 54 пробвах пак не става. Та мисълта ми е за този мотор и компютър ще ми трябва ли програматор и да отварям компа да сменям чиповете вътре. Мисълта ми е такава ако може само да видя хардуерния номер и софтуерния да намеря оригиналния файл по тях да преправя и само да го запиша. Ще стане ли така ? Благодаря
  4. Здравейте, искам да попитам от къде мога да си закупя читаво Галето Кесс или MPPS
  5. Здравейте, колеги имам една дилема кой хардуер да си закупя Кеss V2, Galleto v 54 или MPPS v16 и от къде да закупя. Знам че всички са китайски клонинги на пазара но искам да знам за кое е най-доброто китайче, конкретно ще чета и записвам ЕДЦ15Р 1.9 ТДИ PD 131hp и EDC16C8 Alfa romeo GT 1.9JTD 150hp. Кое от изброените китайчета най-добре чете и записва тези две ECU-ta.
  6. Здравейте някой може ли да помогне за регистрация в този сайт http://www.ecuconnections.com защото вече 2 седмици не мога да се регистрирам. Благодаря
  7. Здрасти, ако може да те помоля да кажеш или помогнеш да се регистрирам в този сайт.http://www.ecuconnections.com че нещо не ми се получава. 

  8. Здравейте отново, най-после открих почти всички карти или поне по важните на Winols и сега ще ги прехвърлям на Еxela но ако може да ми кажете кои точно карти ще ми трябват да изчислявам и НАЙ- ВАЖНОТО как да ги изчислявам. Става въпрос на Ауди 1.9 тди ПД 131 hp на това намерих оригинални файлове. Благодаря
  9. Ами дава ми грешка като отговоря на въпроса за спамбот
  10. Добро утро, а искам да попитам вече 100 пъти опитва да се регистрирам в този сайт http://www.ecuconnections.com/ иии не ми се получава все ми дава че не отговарям правилно. Ако някой може или каже как да си направя регистрация. Благодаря
  11. Някой може ли да ми прати стокови карти на 1.9 ТДИ ПД с EDC15P за да мога да се пробвам да видя какво ще направя. и после да се допитвам до вас знаещите. Благодаря
  12. Мерси много за инфото @Buddah. Сега гледам в youtube Guide как се изчисляват картите,
  13. Така имам лаптоп с работеща батерия, но не разбрах това ''калкулираш hash-a на 2та файла с програмка и сравняваш''. Как го калкулирам и с коя програмка. Другото сега което ми идва на акъла като прочитам екуто трябва ли да е на чисто преинсталиран windows смисъл такъв с този лаптоп който го имам си го използвам за лични цели имам филми, игри и т.н и да не кача нявки вируси на екуто ако евентуално имам на лаптопа.
  14. Така ако някой може да ми прати читав WInols и от къде да сваля картите на ЕДЦ15П за моята кола мерси.
  15. даа той през ОБД-то става той е тип Флаш чипа
  16. Да именно това което казва @Buddah ''Ако не е точно същия номер на компютъра до последната буква има немалка вероятност да има разлики '' съм го чел че е така може да са едни и същи двигатели но номера на екуто е различен. Но да колега @mshbul първо да разберем нагледно как седят нещата пък после лека по лека. . Ами добре значи скоро ще си взема този ММПС като гледам не е много скъп и това малко ме притеснява но щом казвате че е надежден и работи. Мерси.
  17. Моята кола е 2001 и мисля че е с EDC15P но не съм сигурен. Значи ММПС този https://sklad66.com/cms/MPPS-V12.html е добре така ли. Също искам да попитам и дали ще върви под Win 10.
  18. Добре, ако може да ми кажеш ти от къде си закупи МППС и Галето V54.
  19. Да това което казваш е така с тези китайски Системи както ги нарече по горе колегата е малко опасно, но катo няма възможност а искаш да разбереш как стават нещата и ти е интересно, малко е риск работата. Но да според мен тази кесс е най-удачна защото скоро ходих да ремапват моята кола Ауди а3 8л 1.9 тди 131 АСЗ и гледах че човека използваше кесс. Та мисълта ми е искам да попитам сега ако закупя кесс от склад66 и сваля моя софтуер от колата за да го разгледам и видя как са нещата съответно след дълго четене и допитване до хората разбиращи в тази тема да подобря евентуално ако може това да стане, абе като цяло да видя нагледно нещата да ми се изяснят повече. Дали като сваля софтуера на екуто то ще си остане и ще мога да си я карам така докато си разглеждам файловете на компютъра. Според мен от това което съм чел би трябвало да може защото колата е 2001 година а след 2000 година чипа в екуто е от тип FLASH който може да се презаписва многократно. Благодаря!!
  20. Добър вечер момчета, от скоро чета за chip tunniga i remapa. Тази цялата тема която дискутирате тук съм я прочел и доста неща ми се изясниха има доста полезна информация която си запазих. И като си четях и като ми се разясниха някои работи ми стана много интересно и почнах все повече да чета с интерес кое как става, но нали това което съм разбрал е една много малка част от това което е в действителност. До сега това което съм разбрал като програми които се използват за сваляне на софтуера от екуто са Галето 4 и Кесс V2 до колкото разбрах галетото е китайче и трябва да се внимава с него защото правило мизерии от време на време. Другото което разбрах, че Winolsa с него се преработват съответните карти които ще променяме,но виждам че е трудно да се разпознават картите кои кои са изчислявало се някаква cheksuma също която не ми е ясна как се изчислява. Основно тази информация която сте дали тук в тази тема е за ТДИ ако не се лъжа . Та искам да помоля колеги които са по навътре с нещата да кажат от каде мога да намеря още информация как се работи като цяло с Winols s Kess 2 или галето 4,а също коя от двете програми кесс 2 или галето 4 е по-добра. От къде мога да ги закупя тези софтуери и колко пари са? Също нещо важно което се сещам сега е какви са формулите на съответните карти кое как се променя в тях. Пример: с увеличаването на бууста трябва да увеличим и горивото каква е формулата ако има такава. Питам за това защото от четенето до сега разбрах че има тунери които въобще не знаят какво променят и в какъв диапазон да го променят просто слагат числа които след това не знаят какво ще се случи. Та това е за сега което се сещам да питам. Молбата ми е такава ако може всякаква информация която имате да я споделите тук. И другото което искам да кажа и мисля че е важно, че това което се опитвам да разбера именно как се ремапва него правя да открадна хляба на някой просто защото ми стана интересно а обичам да се ровичкам из колите многоо. Благодаря!
  21. То добре това ама някой ще може ли да ми каже проблема.
  22. грешката е моя днес видях турбото и наистина е ГТ1749.
  23. да между другото попрочетох тука из Вагажийсите форуми и гледам че това к04-015 е само за бензинови кошници и много странно ми стана. Но до колкото си спомням пишеше к04-015 може и да се бъркам но наистина колата вървеше отначало на бургия
  24. Здравейте колеги, имам следното питане, миналата година си закупих такова ауди отначало вървеше наистина много добре и други такива пробвах но това вървеше повечко, но след известно време изгърмя гарнитурата на главата смениха ми я. След това колата не е същата както преди върви пак но не както преди. Турбото го сваляхме чистихме го и тогава видях че е K04-015. Прочетох малко и разбрах че това турбо е от 180 коня след това я закачих на диагностика Делфи. И пика на турбото стига до 1.8 бар. Колата преди трърваше доста по рано сега някъде след 1700 1800 оборота тръгва. Та мисълта ми е дали не е намалена нафтата защото разбрах че тези дюзи се регулират защото колата въобще не пуши черно а пък преди каточели си припушваше черно като я настъпя. Ако имате идеи от какво може да е моля споделете.
×
×
  • Create New...