Jump to content

ChrisAirOne

Members
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A6 4F

Контакти

  • Website URL
    https://originalcleaners.com

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Varna

Последни посетители

659 профилни разглеждания

ChrisAirOne's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Някой може ли да каже в кои модули трябва да се кодира новия климатик, че не намирам нищо за това във форума, а уж много хора са го правили. Колата е на приятел и вади тези грешки в 07 Control Head: 00003 - Control Module 005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation Freeze Frame: Fault Status: 01100101 Fault Priority: 5 Fault Frequency: 1 Reset counter: 155 01042 - Control Module; Not Coded 000 - - Freeze Frame: Fault Status: 01100000 Fault Priority: 7 Fault Frequency: 1 Reset counter: 255 Time Indication: 15 Климатика си работи без проблем, но не може да се контролира през MMI с големия бутон по-средата(ако натиснеш setup излизат настройки на големия дисплей на MMI но бутоните на MMI не правят нищо)
  2. ChrisAirOne

    Грешки в MMI

    Кое трябва да е мултимедията? MMI? Излиза ти грешка на някой модул че не е кодиран, и някакви на CD Changer, едната май е че си сложил двд или някакъв диск който не чете, ако колата ти наистина е 2005 година не чете друго освен CD (без mp3ки) има някои чейджъри които четат, но ако си сложил mp3 диск и не тръгва, значи твоя не е от тях. Най-добре си вземи кабел за работа с VCDS (Vag-Com) и не се занимавай с това делфи.
  3. Щом на твоята е 1, трябва да добавиш 4096 и ще стане 4097. Въпреки че 1 е за адаптивен круиз контрол, а той май на 4F преди фейса даже не се слага.
  4. На моята като го слагах мисля, че трябваше и във 07- Control Head да се кодира че има мулти волан. Може да погледнеш и там кодингите, най-добре направо ги снимай. Най-добре си запази един пълен scan на колата, ако объркаш някоя кодировка на модул да можеш да я върнеш.
  5. Щом светят и ти ги вади в реално време всяко като го натискаш, значи или не си ги кодирал правилно, или модула не ги поддържа, като за второто силно ме съмнява. За кодирането няма какво да копираш, то по-просто не може да е: там където е ? слагаш цифрата която отговаря долу на това което имаш като екстра.
  6. ChrisAirOne

    Вибрация в купето

    Защо да не може да е? Все пак точно като вкараш колата на R или D започва да се предава момента от двигател към кутия и от там до колелата, единственото което спира колата да не тръгне е спирачките. Цялото задвижване е под натоварване защото иска да се върти. Най-вероятно са ти ги проверили за хлабини на ръка, ако питаш мен вземи 2 от морга и ги смени с твоите, ако не се оправи, ще можеш да ги върнеш, да не се набутваш с още пари и за нови полуоски. Това е клипа от нета, където човека е писал, че проблема му е бил точно предните 2 полуоски... Може да пробваш и този начин за проверка, копнах го от коментарите, че ме мързи да го превеждам успех. Engine running with the transmission in gear and someone stepping on the brake pedal... go under the car and put your hand on the axle shafts / drive shafts. Could be that they are rattling / vibrating. Otherwise... continue checking from under the car by placing your hand on various components.
  7. Здравейте, четох тази тема и още няколко във форума и във над 20 страници и над 500 коментара нямаше абсолютно нищо за това как аджеба се прави адаптация на типтроник при 4F. Някъде пише, че преди 2006 не може да им се прави адаптация, някъде пише, че може ако си сменял mechatronic с по-нов независимо на каква кутия. Никъде не видях да се споменава с VAG-COM ли се прави с VAS ли се прави, какви са стъпките и т.н. В сайта на Ross Tech намерих 2 теми, едната е за мултитроник, а другата за базови настройки на кутията, каквото и да означава това. Ако колата е преди 2006 година и смениш маслото, как ще разбере кутията че е с ново масло? Чрез връщане на базовите настройки? Навсякъде пише ъпдейт и смяна на маслото, след ъпдейта колата сама си прави адаптация? Ако си с най-новия софтуер и смениш маслото, как се адаптира? Стори ми се странно, че за толкова теми с думата адаптация в търсачката не ми излезе нищо за самата адаптация в крайна сметка...
  8. ChrisAirOne

    Вибрация в купето

    И аз имам такива проблеми, но при мен са само на D и S на задна колата не вибрира. Бях гледал едно клипче в нета на един пасат автомат който вибрираше доста сериозно, обясняваше се че е сменил всичко което се сеща човека и накрая се оказало от полуоските, до колкото разбрах ги е сменил целите. На мен ми казаха, че ако е там проблема може да се оправи и със смазване на триподите само даже, понеже с километрите греста там направо ставала на вода, а реално ако не се разбият или не се скъса маншон, там нищо не се пипа хиляди километри. Аз бях ходил в сервиз малко преди да го намеря това и не ми се занимаваше пак да я вкарвам, мисля като сменям маслото след 3000км да го проверя. Ако го оправиш пиши от какво е било.
  9. След като смених лентовия кабел със такъв с два реда пина всички бутони светнаха, но още вадеха грешка докато не кодирах мулти волан и скоростите във ВАГ на Steering Wheel. След това не съм имал проблеми и всичко си работеше.
  10. ChrisAirOne

    MP3 CD Changer във A6 2005

    Changer-a тръгна директно, но след като запалих колата се включи Component Protection и почна да прекъсва на всеки 2 секунди. В ауди взеха 78лв за премахването, което стана за 30мин, ако чейнджъра излезе че се търси, понеже е откраднат в системата им звънят в полицията и трябва да се оправяш със тях вече, от къде и как си го взел, като полицаите най-вероятно ще го конфискуват и ще си 80лв + един changer назад в най-добрият случей.
  11. Както казах на лепенката има 6 кода които са изтрити, така че не сигурно. Иначе разгледах 3-4 ретрофита из нета на такъв волан, навсякъде само се кодира модула да разпознава бутоните през vag, никъде не намерих някой да е сменял модула за ретрофит.
  12. Кажете кои са одобрените от съфорумниците масла [emoji4] за 3.0 ТДИ става въпрос, че и аз скоро ще сменям. Досега видях за Castrol 5W30 Long Life и Bardahl 5w30 пак предполагам? Също така от къде вземате, нещо от нета или във Варна ако може да каже някой, че в сме в бг все пак и пеедполагам на всичките марки има ментета. Sent from my D6603 using Tapatalk
  13. Така разгледах по-добре кабелите днес, забелязах 2 неща първо, че на едната платка с бутоните има 2 конектора, единия е за скоростите с 3те пина за другия обаче няма кабел и другото, че щепсела който излиза от десните бутони и се свързва с този отиващ към еърбега е със 3 кабела/пина а щепсела който отива към клок спринга е със 6. Мисля че ще се види на снимките. Към края на другата седмица, като ми остане време ще разглобя и сваля клок спринга и ще проверя всички бушони и релета в колата. Иначе единственото което излезе от фабричните екстри е кожен волан, но 6 кода са изтъркани и няма как да разбера какви са. Волана е кодиран в VCDS. Sent from my D6603 using Tapatalk
  14. Ами то е капак само, но да махах го не видях да има проблем с кабел или щепсел, не съм свалял волана още че нямах толкова голяма звезда. Sent from my D6603 using Tapatalk
  15. Здравейте, търся солушън за този проблем Address 16: Steering wheel Labels: 4F0-910-549.lbl Part No SW: 4F0 910 549 HW: 4F0 953 549A Component: Lenksäulenmodul H06 0130 Revision: 00H06000 Serial number: 90025041140127 Coding: 0002141 Shop #: WSC 02323 785 00200 VCID: 669302F397394EC401-8032 1 Fault Found: 01426 - Controls in Steering Wheel (E221) 004 - No Signal/Communication Freeze Frame: Fault Status: 01100100 Fault Priority: 3 Fault Frequency: 3 Reset counter: 110 Колата е имала удар и няма предни еърбеци, което ме насочи към лентовия кабел зад волана(clock spring), но в случаите които намерих в които той е проблема не работи и клаксона, който при мен работи. Проверени са и бушоните до лявата врата, но никъде не намерих кой точно трябва да е бушона за волана. Във ваг на measuring blocks на мулти и падълс излиза not responding на всички. Ако някой може да ме насочи къде точно трябва да е бушона или е имал подобен проблем ще съм благодарен за информацията [emoji4] Sent from my D6603 using Tapatalk
×
×
  • Create New...