Jump to content

Didaka89

Members
  • Мнения

    46
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Didaka89

  1. Колеги, търся здрав нивомер за гориво за Audi A4 B5 Quattro, като този на снимката. Номера на частта е 8D0919673B. От кола на предно не става.
  2. Колеги, става въпрос за 1.8 турбо AJL и имам проблем с високи обороти при загрял двигател, който се появи след почистване на дроселовата клапа. След калибрация с VCDS, колата пали и работи нормално, докато не вдигне градусите до над 60-70 да речем. Тогава започва бавно вдигане на оборотите до към 1200, като след форсиране падат до 950-1000, ако не реши отново да ги вдине на 1200, че понякога и ги подминава. Интересно е, че калибрира ли се при напълно загрял мотор, около 10 мин. държи нормалните обороти на празен ход и след това упражнението се повтаря с плавното вдигане до около 1200. 🤔Турбо пътищата и вакуумите са прегледани, а и се съмнявам да е от тях. Проблемът съвпадна с монтаж/демонтаж на дросела, да не е заминал при самото почистване, макар, че не му се е случвало нещо нередно. Питането ми е дали дроселовите клапи на AJL и AEB са взаимозаменяеми? Идеята ми е, ако не намеря дросел за проба от AJL, може ли да се тества с такъв от доста по-разпространения AEB. Също ако има колеги в района на София и разполагат с такъв дросел за проба съм отворен за предложения. Има ли смисъл от закупване на дроселова клапа втора употреба? Ремонтират ли се и въобще всеки съвет ще е от полза. Благодаря!
  3. Продавам щора тип кучкарник за Audi A4 (B5), фейслифт. Кучкарникът е в добро здраве, с работещ механизъм и здрава мрежа. Намира се в София, но може да се изпрати и по куриер. За контакт на ЛС или телефон 0884408721 Цена: 60лв.
  4. Продавам предна броня за Audi A4 (B5), преди фейслифта. Бронята е без счупени елементи и уши, но е за боя. Налични са гредата, всички решетки, стойката за рег. номер и добавката (ножа) отдолу. Към нея давам и двата държача за монтаж. Намира се в София, но може да се изпрати и по куриер. За контакт на ЛС или телефон 0884408721 Цена: 75лв.
  5. Колеги, Продавам трисекционни фарове Bosch за Audi A4 (B5). Kъси и дълги, с отделни крушки H7 и светлините за мъгла са вградени във фара, с крушки H1. Последните могат да се използват през деня, като дневни светлини. Рефлекторите и на трите секции са в много добро здраве. Фаровете са готови за монтаж, със здрави захвати (уши), всички налични крушки и са регулирани, като осветяват пътя отлично, без да заслепяват насрещното движение. Ел. машинките за реглаж работят. При интерес давам буксите и мигачите, заедно с фаровете. Намират се в София, но може да се изпратят и по куриер. За контакт на ЛС или телефон 0884408721 Цена: 200лв.
  6. Колеги, търся дебитомер от 1.8 турбо с код на мотора AJL / AEB. Номерът на дебитомера е 037 906 461 C.За оферти в София пишете или тел: 0884408721.
  7. Не съм сигурен далинсамо на куатро, но забрави да достигнеш до кошницата по тоя начин Помпата е на 20-30 см под отвора на резервоара и е под ъгъл, не е точно под отвора. Шибана работа е като цяло ваденето без точния инструмент.
  8. Нещо не мога да си го представя това с отвертките. За да са на кръст по средата не трябеа да пречи нищо, а там е края на самата помпа с маркуча и кабелите
  9. Никакви ядове с паленето не съм имал и аз, колега. От около година, да речем, помпата се чуваше как жужи и отвън. Но има хора, които карат с жужащи помпи, години нарес без никакви грижи. Божа работа е кога ще изгорят тия помпи.
  10. Проблемът се оказа помпата. Ток има до нея, чува се за секунда при подаден контакт(макар и доста по-тихо от преди), при стартер се чува, но не качва нито капка бензин нагоре.
  11. Доколкото знам набива грешка за датчика на коляновия като е заминал. Нямам диагностика под ръка а и колата остана на кофти място Идеята ми е някой дали е запознат бензиновата помпа дали качва бензин след като датчика работи нормално или бензина си се качва нагоре независимо от него.
  12. Колеги, при подаване на контакт се чува нормалното жужене от помпата за около 1-2 секунди. А при въртене на стартер и с изваден маркуч на изхода на помпата не потича нищо. Въпросът ми е при проблемен датчик на коляновия вал помпата трябва ли да подава бензин напред към мотора?
  13. Случайно да виждаш отговор на въпроса на колгата за сваляне на щората? Близко е до ума да се сетиш за какво е тоя up! Имам същото питане... примерно
  14. Много вярно! Ама като си правиш процедурата сам. Я ги питай хипер майсторите по сервизите как се случват интервенциите по спирачките. Маха старите накладки, слага новите - не се смазва нищо никъде. Сътветно дай 20-25 лв на колело и пълна газ. После защо ти се хабят неравномерно накладките или някоя не се връща и си се трие ли трие. ПС: Камо ли някой да провери водачите - прави ли са криви ли са
  15. Честно не схващам ква е тая злоба пич Толкова си сигурен че чак се надяваш ми се струва само и само да влезна и да се жалвам че ремъка станал на салата и т.н. Все пак се вслушах до някъде във вашите съвети. Проверих я отново тая ролка на алтернатора - окей е. Много абстрактно понятие е тоя ОПИТ особено в днешно време. Всички имат опит и са специалисти по всичко - особено в нашите ширини макар че не е само тука и не слагам абсолютно всички под общ знаменател.
  16. Вчера си върнах старата обтяжна ролка и всичко се оправи. Така или иначе си беше окей за какво ми беше да слагам скапана афтърмаркет Тия цитати по-горе ми напомнят на всичките "майстори" по смешните им сервизи. Да сменим половината части по колата безсмислено пък то ще си покаже от какво е било. После защо си правя колата сам (ех да имах и повече време) и ДА по-добре да се учиш от грешките си отколкото да ти изпотрошат всичко и да нямаш и понятие какво правят всъщност. Не разбрах каква беше тая настойчивост за тая ролка на алтернатора... Лошото е че е пълно с хора които летят да сменят кви ли не части само по съвети на форумни ХОРА С ОПИТ. Сега ми обяснете как от проблем до проблем има разлика и не може да се гадае само по написано. Пешо казал на Гошо че Иван видял как еди си кво си.... и се почва счупения телефона. Мислете пичове търсете логика стига сте копирали един от друг че всеки ден слушам всевъзможни заучени фрази за всевъзможни проблеми съвети и т.н. по тия коли. Мерси все пак за мненията и отзивчивостта! П.С. Интересно е видеото само че при мен проблемът не беше при постоянна работа. Ремъкът се въртеше абсолютно равномерно независимо от оборотите. Само в първия момент имаше ужасно разтрисане водещо до щракането на обтяжната.
×
×
  • Create New...