Jump to content

avi

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от avi

  1. При мен започна светенето през миналата зима в голям студ, постепенно - в началото примигваше и после, в рамките на месец започна да си свети при всяко палене, придружено с трикратно пиукане.В накладките има много "хляб",смених спирачна течност и в сервиза почистиха куплунгите, изпробваха "на късо", но резултата е същия.Смених и дискове, че бяха изтъняли.Относно лампата на АБС-а и тя свети след палене, но само първите 45сек и гасне затова не я отчитам като проблем,но това се появи доста по късно.Мисля си че и при мен проблема ще е някъде по кабелите до датчиците.Абе най-накрая ще лепна едно черно тиксо на лампата и ще реша проблема
  2. avi

    Audi A6 C5 error on start-up

    Колега,реши ли проблема?При мен в началото беше същото като при теб - свети понякога,но сега вече(2 месеца по-късно) свети вече при всяко палене и постоянно.Не е от накладките -сменил съм ги.Не е отнивото на спирачната течност.Даже пробвах с изваждане на куплунга на резервоарчето на течността - няма прмяна.Мисля да сменя течността и може би след обезвъздушаването ще спре да свети Иначе наистина ми светеше същата лампа когато ми свършиха предните накладки(задните нямат датчик) Забравих да спомена че не би трябвало акумулатора да има нещо общо с тази лампа!
  3. avi

    Светлини по таблото.

    http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=2803...amp;#entry26885
  4. Абе нещо не намерих такава кутиика.Снимах там кадето предполагам че е.
  5. Благодаря колега kbarterov!Не вярвам да е по-шибано в сравнвние ако трябваше да свалям таблото Още сега отивам да разглабям.Малко соленко ми се вижда 60лв.Ще опитам ремонт.Дано да стане!
  6. Колеги,тези дни открих че парното не работи, за щастие иде лято.Установих от диагностичните кодове,че проблема е "Клапа за регулиране на температурата – непостоянно блокирала".Въпроса ми е как да се добера до тази клапа и по-точно до ел.мотора.Дали ще трябва да се сваля таблото
  7. avi

    audi 100 16 v

    Аз пък с този двигател си карам на метан и ми гори 6лв/100км в града.Признавам че в началото имах проблеми с падане на оборотите на празен ход,но и това се лекува...Все пак 6ЛВ на 100КМ!
  8. Ами тези сервизи, дето ги изброихте са добри,ами някой да знае подобни в Пловдив?
  9. avi

    Бушон

    Ами тегли това: http://instructor.data.bg/AUDI_STUFF/Audi-...%201990-97m.rar и проверявай...Благодаря на колегата Zeifod.Още и аз не сам го свалил,но съм сигурен че ще от полза
  10. Аз съм с Shel Ulta Helix 5w40 пълна синтетика и проблема е, 4е го погорва малко повечко, а при цена 22лв/литър не е много добре, та се чудя следващата смяна с какво да я направя :?:
  11. Аз съм на метан,сложил съм JetSpark и при последното ми засичане на разхода извън града отчетох учудващо 9,40лв за 240 изминати км или около 11,6кг метан.Средната ми скорост е около 110км/ч. Доста от конете поизмряха, но пък погледнете цената на изминат км
  12. 1)Някой може ли да ми обясни за какво са двете червени чертички на скоростомера,мисля че бяха на 40км/ч и на 120км/ч. При някои автомобили с подобни чертички се указва подходящата скорост за повишаване(промяна) на предавката, но в нашия случай са само две чертички. 2)При запалване, указателя на временните изминати километри за 1-2мин показва { in .2 } Какво означава това? :roll: :?:
  13. avi

    Метанова уредба на А6

    Няма никакви проблеми,не е повече от 75-80кг пълна.Въобще не е проблем бутилката.Все едно че постоянно возя един човек(труп ) в багажника.Дори и с пет човека+пълна бутилка няма проблеми - и това съм пробвал.А6-цата е много яка... :biggrin: :biggrin:
  14. avi

    Метанова уредба на А6

    Системата сложих в Пловдив.На много места ги поставят,но не всички са майстори.Нямат особени изисквания към автомобилите,даже ми казаха че са монтирали по две бутилки на такси - Тико,въпросът е дали багажника ти трябва и дали позволява да се побере бутилката.Аз например съм с една 75литрова бутилка, която побира 10-11кг метан(в зависимост от температурата) и ми осигурява 170км пробег(извънградско при ср.скорост 150км/ч), т.е. разхода ми излиза 5лв/100км
  15. Значи "играта" на оборотите оправих (до известна степен) като затворих регулаторчето("врътката") за оборотите на празния ход.И сега играят, но в рамките на 50об/мин, което не се чувства. Към straho:Аз съм сложил метанова уредба за 1100лв. и ти препоръчвам и ти да го направиш.(цените на горивата растат и ще продължават да растат)
  16. avi

    Метанова уредба на А6

    Никаква газ...само метан - там е истината..Тя газта да не би да не поскъпва
  17. Оказа се, че дисплея на километража е същата лампа както и при другите прибори,но с оранжев "презерватив" за да има цвят и не беше изгоряла, а просто в самата лампичка се губи контакта,като я разклатих се оправи, но за всеки случай я смених с тази на часовника.
  18. avi

    Метанова уредба на А6

    Към tsvet40 - Имам в предвид, че на метан цената за изминат километър е далеч по-ниска, особено при днешната цена 0,88лв/литър пропан-бутан
  19. avi

    Метанова уредба на А6

    Даа,на пропан-бутан да, но не и ако газовата е метанова 4,50-5лв/100км.
  20. avi

    Метанова уредба на А6

    Последни данни за разхода ми на метан на магистралата: Бутилката напълних в София и с 4 човека + мен, (като тримата спокойно мога да ги броя за 5 по килограми) и при скорост не по ниска от 140км/ч,максимална 195, като през по-голиамата част от времето бе 170км/ч, до Пловдив разхода ми излезе 5,20лв/100км. Последните данни за цените на горивата от тази вечер говорят, че избора ми е адски добър.Освен това загубата на мощност не е никак голяма. Забравих да кажа, че максималната скорост, но преди да поставя система за оптимизиране работата на двигателя Jet Spark,на отиване към София, пак с онези 4-мата,където са колкото 6-ма по килограми, беше 182,5км/ч с педал "до ламарината",но на връщане не съм засичал по равно каква е макс.скорост. Е когато искам винаги мога да си "щракна" копченцето на бензин и да се погавря с когото си пожелая ( Това последното е специално за Cocteau) Скоро ще ви дам инфо за разхода на градско...
  21. Явно този проблем е доста често срещан.И при мен го има, а аз съм на метан и утре ще пробвам да го настроя, пък ще видим...Все ми се струва, че компютъра нещо се мъчи да направи.. :?
  22. Явно този проблем е доста често срещан.И при мен го има, а аз съм на метан и утре ще пробвам да го настроя, пък ще видим...Все ми сеструва, че компютъра нещо се мъчи да направи.. :?
  23. Благодаря ви, Става въпрос за дисплейчето,което е долу по средата между оборотомера и скоростомера.То показва общия и частичния пробег и е монохромно като на ел.часовниците.Въобще незнам дали има лампички, но само то не свети.
  24. Абе и аз трябва да сменям филтъра, обаче като го видях каде е наврян ми се отщя.Трябва ли да се сваля нещо от капака или ще стане само ако го откача от щипките?
  25. Аз си взех оня ден BREMI - пак са немски за 166 -150лв. с отстъпката.Проблема беше с кабела за четвъртата свещ. На оригиналните ми кабели - BERU имаше датчик някакъв, следи нещо, но реших проблема кардинално - оставих кабела с датчика да си виси и няма проблеми върви си колата без проблем... Иначе за BERU ми искаха 280лв - да го духат (свеща докато ми изгасне )
×
×
  • Create New...