Jump to content

ssttuunnii

Members
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A6

Последни посетители

667 профилни разглеждания

ssttuunnii's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Привет колеги относно изключването на вихрови клапи имам някои въпроси. Трябва ли да се поставят тапи след премахването им? След изключване софтуерно може ли да останат отворени, тоест незатапени или не е добра идея? Страдат ли от счупване и падане в мотора като при BMW, тези клапи ?
  2. От ми идваше целият проблем. След смяна на предни дискове с накладки всичко си заспа на място.
  3. Привет колеги. Искам да попитам при евентуално отстранява на DPF софтуерно, трябва ли да се спрат също и EGR, вихрови клапи при 3.0 TDI или е препоръчително да си работят? Питам специално за мотор с код ASB. Колата ще бъде ли по-мудна в ниските оборите ако е със спрени EGR и вихрови клапи софтуерно ? Какви са предимствата и недостатъците ?
  4. ssttuunnii

    Distance radar Retrofit A6 4F avant

    Колега освен радар сензора какво друго е необходимо да има колата? Виждам, че на таблото отдолу ми е показан дистроника. Трябва ли някаква букса да се купува, кабели и прочие ? Разбира се колата е а6 4f c6.
  5. Някой да знае как се развива куката отзад, дали е с обратна резба или е с нормална? Защото ми стои от над 3 години и не мърда на никъде.
  6. Колеги като си сменях, накладките и забелязах, че едното феродо от всички останали е доста по изтъркано. Почти беше до желязото, едното вътрешно феродо на цилиндъра, а останалите 3 феродота бяха на 3-4 мм. Въможно ли е това бучене и този шум да бъдат от спирачен цилиндър или от болтовете и гумените маншони, които държат спирачните челюсти?
  7. Колега @petio_venkov как разбра че е типтроник? Нали тези масла G055 142 A2 и G 052 145 S2, са за раздатката и диферинциалите, колега @zdrash?
  8. Колеги открих доста теми при това описание, но реших да опиша точно моята ситуация, до колкото е възможно. Колата е с мотор 3.0 литра, автомат - мултитроник, ASB код на мотора, 2006 година. От доста време при студено време се чува при тръгване, странно виене бучене, във фиксирана/определена скорост на движение. При намаляне или увеличаване на скоростта, шумът и вибрацията изчезват. Чуваше се много леко в купето преди година и то само аз самият. Вече е доста силен шума, не само аз го чувам. При тръгване в диапазон 5-10 км/ч., от 15-20км/ч., между 30-35 км/ч. Прави го, когато колата е леко позаграля, над 50 градуса на антифриза. Шума е в различно положение на автомата от 1-3 скорост. Чува се и усеща леката вибрация в краката. Това ме успокоява вътрешно, че не е от автомата, защото е в различна скорост. Все пак си е мое предположение. Няма буксуване на съединител и не усещам, бутане, ритане на скоростите при тръгване, и в движение. Масло на рейката има. Шумът го право когато колата е в движение напред и при завиване във определена скорост на движение! Възможно ли е да бъде от маслото на раздатката и деферинциалите, защото не съм ги сменял? От тампони на магарето също или от луфт на кардана, може ли да е провокиран от там този шум/бучене и вибрация? Ще се опитам да запиша шума ако е възможно. Сменял съм само маслото на автомата. Някакви предложения колеги ще се радвам да споделите. Ако нямате предложения, направо майстор за град Пловдив или областта, ще се радвам да предложите.
  9. Мерси колеги. Ще видя стойностите на канал 102 и 104. В града застъпах една баварка и лампата спря да свети. :D. Просто си иска каране.
  10. Здравейте, колеги. Колата е три литра дизел. ASB е кода на мотора. Преди правих регенерация на колата за около 30 - 40 минути. От скоро започна да свършва регенерацията за по кратко време около 20 минути, но по узадачаващото е че лампата остава да свети. Правя е регенерацията с Делфи. Възможно ли е да е доста задръстен? От последна регенерация има 500 км. Това което ме узадачи, че с Ваг Ком, в Engine, не успя да тръгне след въвеждане на 10016, в поле Coding II. Нещо грешно ли съм направил аз с това кодиране или му е дошло времето за физическо чистене? Някакви идеи. Не открива грешки в двигател с ВАГ КОМ И ДЕЛФИ, колата което мога споделя.
  11. Колеги да знае някой вида и модела на диода?
  12. ssttuunnii

    Проблем трети стоп

    Колеги да знае някой вида и модела на диода?
  13. ssttuunnii

    таван

    Колеги за А6 4F за свалянето на таван, възможно ли е без да се махат предните средните колонки и задните колонки? И без да се маха седалката и волана, може ли да се изкара без да се счупи ?
  14. Да взема една китайска от алито и да опитам така значи, поне ще е чисто нова... Интересното е че с друга вади още една грешка!
  15. С друга сирена пак ми остава грешката... Явно проблема е другаде
×
×
  • Create New...