Jump to content

Рабаков

Members
  • Мнения

    66
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Ауди А6

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Перник

Последни посетители

1358 профилни разглеждания

Рабаков's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте! Моля за помощ от компетентните колеги тук във форума. Колата е А6 С5 2002г 155К.С. . Имам два проблема: Първият е, че при обороти от 3000- 3200 до 4500 обр. на 4-та, 5-та и 6-та скорост се получава едно прекъсване и задържане на двигателя при набиране, като при обороти от около 3000-3600 обр. е по-рязко единично прекъсване, а около 3800 обр. нагоре по-слаби многократно като притрисане. На 1-ва и2-ра скорост до 3000 обр. го няма този проблем и колата си върви много добре. Ходих при трима майстори и всеки един от тях изказа различно мнение като последното беше че трябва да се затапи ЕГР-а, което и направихме но резултата си остана същият. Забравих да кажа, че не записва никакви грешки. Вторият проблем е, че при скорост от 120 км. нагоре ми се получава едно биене все едно имам небалансирана гума. Излишно е да казвам, че съм ходил поне 3 пъти на баланс, два пъти за проверка за криви джанти. Дори си купих нови гуми, смених лагери, карета и какво ли още не по препоръки на "компетентни майстори" но проблема така си и остана! По последни мнения на майсторите проблема можело да идва от кормилната рейка или от вътрешните карета на полуоските и да взема да сменя и тях, но вече нямам нерви, средства и сили да си играя на проба-грешка до безкрай! Ще съм много благодарен, ако някой който се е сблъсквал с подобни проблеми, или има компетентни автомонтьори да споделят мнения!
  2. Благодаря! Така и ще направя - слагам очилата и ще вперя поглед в далечината
  3. Така ли?? Че какви ми ги говорят разни псевдо майстори тогава? Благодаря ти много Влади! А случайно да знаеш кормилната рейка дали е с амортисьор /успокоител/ или е без такъв?? Или някой друг ако знае? Колата е А6 С5 2002г. 155 к.с. AYM мотор
  4. Здравейте колеги, някой сменял ли е филтъра на хид. рейка и къде се намира той? Ако някой знае и сподели, ще съм му много благодарен!
  5. Благодаря колега, може би това са имали предвид в магазина! Тези дни ще бъде проверено.
  6. Привет колеги! Имам едно питане, и ако някой може да помогне ще съм му благодарен! Колата е Ауди А6 С5 155 к.с. AYM мотор, 2003г. и при шофиране при завой на ляво се получава едно леко задържане на волана и леки вибрации. В сервиза ми казаха, че това може да е от кор. рейка, но не е изключено да е и от хид. помпа. Отидох в магазина да проверя каква е цената на рейката, като предоставих номера на шасито, но там момчето ми каза, че излизат два вида рейки- едната хидравлична, другата електрическа и не знае коя от двете е? Та има ли някой представа каква е рейката- хидравлична или електрическа, и дали е възможно това задържане да се получава от самата помпа или е от рейката??? Благодаря предварително за споделените мнения!
  7. Масло за сега не харчи, но антифриз ми се губи някъде около 50 - 100гр. на месец в зависимост от изминатите километри. Мисля да сваля дюзите и да ги нося някъде на проверка. Видях, че в сервиза на "Дунев мотор спорт" правели диагностика и им се обадих, но от там ме посъветваха първо да ми направят едно почистване с водород и да ми сипят някаква добавка в горивото, и ако няма ефект тогава да се свалят дюзите. А иначе там имали рециклирани и можело веднага да ми ги заменят срещу моите плюс още 595лв. на дюза с 6 м. гаранция. В "Дизел сервиза" в Драгалевци ми казаха, че при тях проверката на дюза е 60лв. и ако се налага ремонт, цената варира според ремонта който трябва да се извърши. Някой ползвал ли е услугите на тези два сервиза точно за тази цел- проверка, почисване или ремонт на дюзите???
  8. Здравейте, някой да е ползвал услугите на сервизите ДУНЕВ МОТОР СПОРТ или СОФИЯ ДИЗЕЛ ЦЕНТЪР в Драгалевци за диагностика, почистване или ремонт на дюзите на нашите А3 8Р? Интересуват ме мнения за качеството на ремонта и евентуално цените ако ги знае някой? Предварително благодаря!
  9. Здравейте, някой да е ползвал услугите на сервизите ДУНЕВ МОТОР СПОРТ или СОФИЯ ДИЗЕЛ ЦЕНТЪР в Драгалевци за диагностика, почистване или ремонт на дюзите на нашите А3 8Р? Интересуват ме мнения за качеството на ремонта и евентуално цените ако ги знае някой? Предварително благодаря!
  10. Исках да прикача клип как пуши, но нещо не се получи
  11. Здравейте колеги! Моля за съвети какви могат да бъдат евентуалните причини за силния бял пушек при стартирането на двигателя? Колата е 2.0 ТДИ 2007г. с код на двигателя БКД-С. При първо стартиране на колата по-трудно палеше и пак имаше бял пушек, и по мнение на майстора бяха сменени О-пръстените/ гумичките/ на дюзите. След смяната им започна да пали по-лесно, но пушека си остана, дори имам чувството, че се е увеличил. Това продължава около 10-15 минути при работа на място, след което пушека изчезва! Искам да кажа, че е без катализатор и с права генерация без гърнето. Може ли това да е една от причините? Благодаря предварително за изказаните мнения и съвети!
  12. Здравей колега, салона дали е наличен и дали е като този на прикачените снимки?
  13. Здравей колега, да ти се намира точно такъв салон за А6 С5 седан от прикачените снимки, който да е в много добро състояние без протрито или скъсано ??
  14. Здравей колега, да ти се намира точно такъв салон за А6 С5 седан от прикачените снимки, който да е в много добро състояние без протрито или скъсано ??
  15. Здравей колега, да ти се намира точно такъв салон за А6 С5 седан от прикачените снимки, който да е в много добро състояние без протрито или скъсано ??
×
×
  • Create New...