Jump to content

lazarov1994

Members
  • Мнения

    43
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от lazarov1994

  1. Притресването при мен си го има на газ предимно. Тракането се чува при палене 1-2 пъти месечно, а като се стопли даже по - рядко. Притесняваше ме по скоро P2070 дали няма общо, което от буквален превод е "клапанът за регулиране на колектора е отворен" Тук има и статия за грешката. Другите не ме притесняват, честно казано.
  2. Колеги бях писал края на Май за един проблем в тема за верига на 3.0 тди: "Здравейте колеги, четох чотох 10-12 страници и се изморих, тъй като не намерих отговор на няколко въпроса, да ви ги задам: 1- 3.2fsi и 3.0tdi еднакъв ли е принципа и смяната на горните и долните оптегачи и т.н (За горните вади ли се двигателя от коша на 3.2фси ?) 2- Монотонното механично притреперване на автомобила(без оборотите странно) симптом ли е на разтегнат оптегач. (При положени че притраква 1-2 секунди зимата на студено) 3- Смяната само на горните ще увеличи ли живота и на долните и кога разбираме, че и долните са за смяна ? (Записва грешка/ светва чека ? ) Благодаря предварително ! " Прикачам вече и грешките. Колата е с двигател 3.2 фси газифициран, ще ходя тази седмица да я настроят отново газовата, защото ми пада акумулатора преди време и от тогава плаче за настройка като чели. Надявам се с това упражнение да изчистим мисфаярите и грешката за бедните и богати смеси, поне тези са които ги разбирам. Ако може някой да подскаже какво се случва с другите имат ли общо и за смяна ли е веригата, ще съм много благодарен! ПС: Карах колата само на Бензин известно време седмица-две може би и не светваше чека, не знам от кои от тези го карат да светне и кои е записало през тази седмица-две, но на бензин не ми прави мисфайър и мисля че и няма проблема с бедна богата смес и работи много по-добре колата. След това започнах отново на газ и на чека му отне месец за да светне, като преди след като го изтрием при редовно каране на газ светваше за няколко дни.
  3. Колеги бях писал края на Май за един проблем : "Здравейте колеги, четох чотох 10-12 страници и се изморих, тъй като не намерих отговор на няколко въпроса, да ви ги задам: 1- 3.2fsi и 3.0tdi еднакъв ли е принципа и смяната на горните и долните оптегачи и т.н (За горните вади ли се двигателя от коша на 3.2фси ?) 2- Монотонното механично притреперване на автомобила(без оборотите странно) симптом ли е на разтегнат оптегач. (При положени че притраква 1-2 секунди зимата на студено) 3- Смяната само на горните ще увеличи ли живота и на долните и кога разбираме, че и долните са за смяна ? (Записва грешка/ светва чека ? ) Благодаря предварително ! " Прикачам вече и грешките. Колата е с двигател 3.2 фси газифициран, ще ходя тази седмица да я настроят отново газовата, защото ми пада акумулатора преди време и от тогава плаче за настройка като чели. Надявам се с това упражнение да изчистим мисфаярите и грешката за бедните и богати смеси, поне тези са които ги разбирам. Ако може някой да подскаже какво се случва с другите имат ли общо и за смяна ли е веригата, ще съм много благодарен. ПС: Карах колата само на Бензин известно време седмица-две може би и не светваше чека, не знам от кои от тези го карат да светне и кои е записало през тази седмица-две, но на бензин не ми прави мисфайър и мисля че и няма проблема с бедна богата смес и работи много по-добре колата. След това започнах отново на газ и на чека му отне месец за да светне, като преди след като го изтрием при редовно каране на газ светваше за няколко дни.
  4. Жива ли е тази тема колеги, кой е Мишо , работи ли още, от София ли е и как мога да се свържа с него. Как се познаваха, кои са с цветен фис - последните цифри на кода на часта ли се гледаха ? ПС: За бензинов
  5. Мерси много за информацията колеги. Последно, с риск да прозвуча идиотско, дали е възможно да си сложа пера зад волана, от друга а6 4ф. ПС: Със автоматична типтроник кутия съм.
  6. Разбирам, а от 2.4, 4.2 и 2.0т стават ли и евентуално там от и от фейслифтовата 3.0т и прочие ? Да не е точно 3.2 фси ?
  7. Колеги, със A6 4F 3.2fsi съм искам да си сменя ФИС-а на цветен на таблото, има ли варянт БЕЗ целия километраж, а само средната част да се смени, за да мога да взема да речем от Дизел, като най-разпространени, тъй като бензиново табло за моята просто НЕ намирам с цветен фис.... ПС: Не мисля, че мога да сложа Дизелово табло, най-малкото заради разликата в оборотите, за това се зачудих само за фис-а.
  8. Тракане е по-скоро, не винаги се чува, даже рядко ( за 1ви път го чух тази зима), 1на - макс 2 секунди при палене, на мен ми трака на пластмаса сякаш, дали е или не, не мога да кажа. Според мой приятел е веригата докато се изпъва. Грешката, при първа възможност ще я кача. 170к мисля, че са реални, съедики, че сменях изпуснал амортисиор, защото не беше карана 1-2 години от предишния и с много запазен интериор и екстериор, но амортисиора беше оригинален каза майстора, на ауди, и го сваля 5 часа, защото бяха клеясали всякакви винтове и глупости (нагрявания резания, не знам си какво). Притреперването се усеща в ниските обороти на място, (6500 работи) по едно време след като запушвахме оплътнение, че издишаше някъде по въздушните пътища (след пушек тест) започна да работи на 8000-8500 и почти стана неусезаемо, но бързо се върна колата пак на 6500 и си го има, понякога по-силно, понякога по-слабо, често след дълъг път се усещаше повече и при подаване на газ понякога падаха оборотите, но след като обслужих автомата, чудене и падане на обороти след дълъг път (при потегляне от място, спирам пред гаража да го отворя и тръгвам например) вече е неусазуемо също. Остава си притреперването на място номер 1 проблем, вече една година, та се чудя дали няма общо със веригите или тези клапи, за които споменава колегата.
  9. Разбирам, ами аз съм на 170к и ми записа грешка за горе в дясно или ляво(забравих) и горни ще сменя със сигурност, но се чудех дали това леко монотонно притреперване е от разтегнатите горни, защото на какви ли майстори съм бил, никой не каза от какво е. (може би не са искали да ме плашат че идва верига ?) Само единия каза, че горивни смеси и т.н всичко си е наред и проблема бил механичен, може би някакъв стабилизатор в двигателя.
  10. Здравейте колеги, четох чотох 10-12 страници и се изморих, тъй като не намерих отговор на няколко въпроса, да ви ги задам: 1- 3.2fsi и 3.0tdi еднакъв ли е принципа и смяната на горните и долните оптегачи и т.н (За горните вади ли се двигателя от коша на 3.2фси ?) 2- Монотонното механично притреперване на автомобила(без оборотите странно) симптом ли е на разтегнат оптегач. (При положени че притраква 1-2 секунди зимата на студено) 3- Смяната само на горните ще увеличи ли живота и на долните и кога разбираме, че и долните са за смяна ? (Записва грешка/ светва чека ? ) Благодаря предварително !
  11. Колеги пред голяма дилема съм : Варянт 1: 245/45/18 гуми са 840лв. Варянт 2:Джантите 17ки + същите гуми като марка и модел 225/45/17 = 966лв. Върпоса е за 126лв струва ли си, защото в крайна сметка ще спестиш някой и друг лев и ще запазиш малко гумата от сваляне и качване и някой ден ще продадеш поне джаните във Варянт 1.
  12. Еми колеги по номер на рама ми дават дискове : 347мм отпред и 330 отзад . Май ще са 17ки. Благодаря на всички за отговорите. Ще щтракна и аз разликите преди след като взема.
  13. Аз принципно съм с 18ки и сигурно ще умра като видя как стоят 16ките. Въпроса е че колата е пълен С пакет вътре/вънка и предполагам е с по-големите дискове, за който колега pe6ko споменава - 347мм отпред и 330 отзад. Най-добре е да ги измеря 1во и тогава. Иначе на колега Милослав не стоят лошо, поне от тази снимка. Иначе в момента съм с 245/40/18 и доста ми допада как стоят, но за зимни такъв размер малко повечко ми идва като че ли.
  14. 3.2 ФСИ Реле алтернатор същата история, гаснеше таблото показваше High voltage съобщение, ABS, Adaptive lights почваха да мрънката. Още като замерихме как зарежда се видя че е непостоянен и варираше. След ремонта всичко заспа.
  15. Здравейте колеги, поразгледах доста сайтове и виждам че r16 се слагат на A6 4F, но не съм сигурен за 3.2 двигателя дали ще станат : Притиснението ми е че може спирачния апарат да е по-голям от на моделите с мотири като 2.0TDI или 2.4i където са най-срещани по-малките размери. Ето и някой интересни линкове: https://tiresize.com/tires/Audi/A6/ , https://www.wheel-size.com/size/audi/a6/2006/, https://www.audi.de/content/dam/ngw/product/used_cars/a6/pdf/a6c6/2007_03_a6_c6_32fsiquattro.pdf Някой запознат може ли да сподели мнение, тъй като си търся да закупя джанти със зимни гуми и възнамерявах да са r16. Благодаря предварително.
  16. Ами като изключим факта, че газовата е за настройване, защото купих наскоро колата от човек, който не я е карал на газ, и при кик-даун дава мис файъри. Като цяло за вървеж не намирам разлика особено (колата се кара само с 99+ бензин ) за момента. Разхода на газ е ок, но каточели гори повече бензин от колкото трябва, което е горе долу 20% от разхода.
  17. Гледаха уж тампоните на двигателя и на скоростите, само заден на скоростната беше за смяна .. Трябва да видя хидравличните. Мисля да пусна 1 пушек тест тези дни да видя дали пък не дърпа от някъде въздух ..
  18. Здравейте колеги, от скоро карам А6 3.2FSI типтроник, която е газифицирана. Като цяло колата на свободна работи неравномерно, интересното е че оборотите на обортомерна не помръдват, но се усеща ясно едно леко, да го наречем, претръване. Понякога е монотонно,а понякога се случва неравномерно (през различен период 2-5-10 секунди). Когато вкарам D, претръването става почти неусазаемо (вдигат се и оборотите от 650 на към 800-900). В движение колата няма никакви проблеми. Понякога и не палеше от 1вия път. Смених цялото запалване - бобини със свещи. Свалих катализаторите и смених меката връзка. Изчиствах нагарите в двигателя. Колата е направо друга. Даде на диното 253 коня и малко, което е супер. Отделно смених заден тампон на скорости, пистов ремък и бях на тъп да сменя и обтегач, но там малко се е заоблил 1 болт и трябва да свамяме предницата, но нямахме време. Някой да се е сблъсквал със същия симптом ? Някакви идеи ? Мерси предварително. ПС: Колата го прави и на ГАЗ и на Бензин. Работата на двигателя е еднаква.
  19. Търся табло с цветен фис за A6 C6 4F 2005 бензин 3.2 FSI.
  20. Мерси за съвета колега, а първата прикачена снимка ли е фейслифт колега или за друго говориш ? Трудно ли го намери иначе и какви парички горе долу вървят ?
  21. Здравейте колеги, някой може ли да обясни каква е разликата м/у цветния и не дисплей зад кормилото в случай, че колата е с навигация ? Нов съм от към А6 C6 и смятам да си вземам, но все още разучавам какви екстри може да има и да няма автомобила и да съдя посредством тях.
  22. Колега здравейте, налага се да сменя бобина, кабели и лули на а4 б5 1.8 125 1996, но за жалост не мога да намеря лули или поне не знам как изглеждат. Намерил съм си кабели и бобина(нови), но тези лули нови са доста скъпи а 2ра ръка не знам какво да търся. Някой да помогне със снимка или описание. Мерси предварително !
  23. Потърсих, но не намирам какво трябва да преправя по този, каква втулка да използвам ?
  24. Здравейте колеги, опитвам се да си реставрирам джантите, като премахна всякакви дълбоки драскотини. Като цяло в началото джантата изглеждаше като на 1вата снимка. След това свалих лака на джантата или поне мислех, че е лак. Използвах препарат, който напука цялата повърхност, но след като започнах да я свалям не падаше като безцветен лак, а все едно имаше леко гумено покритие. Доста трудно падна цялото. След свалянето на цялото покритие стигнах до алуминия, който все още минавам с шкурки от 200 400 1200 опитвайки се да направя повърхността гладка.(снимка 2) . Нещото което ме притеснява е : след като изшкуря цялата джанта и я направя възможно най-гладка възнамерявам да я полирам с паста, пастата която имам е за боя на кола и не мисля, че ще свърши добра работа(ще полирам с приставка на бормашина) след полирането и измиването на джантата добре мисля да я напръскам със безцветен лак за алуминиеви джанти. (снимка 3) Използвам това видео за навигация : Но след като видях как изглежда неговия лак като го свали и моя имаше разлика, моя падна като боя. Виждате джантата преди това и покритието и преди това, съмнявам се че ще излежда по същия начин ? Някой някакви идей, на мен джантата в пъвоначалното си състояние ми изглежда като "гланцирана" ( в здравите и части) колкото и смешно да звучи. Някой човек с повече опит ако може да даде някой съвет, защото не мисля че ще стане същия ефект след като приключа ?
×
×
  • Create New...