Jump to content

Проблем с температура на двигателя


vladirysia

Recommended Posts

Здравейте колеги, от 2 дена имам проблем с температурата на двигателя и по скоро с датчика, който ми свети за антифриза. Антифриза в момента ми е на max но двигателя ми загрява доста бързо и лампичката с термометъра започва да премигва. По принцип термостата ми е заминал и нормалната температура на която ми работи колкото и да го мъча е 82 градуса. Сега след около 15 минути каране в тази жега и загрява почти до 90 градуса а дори и като не загрее до толкова а е на 77градуса и я настъпя малко до към 2000 - 2500 оборота тази лампа пак ми мига. Не мога да разбера какво става и от къде да започна? Тази сутрин я настъпвах но не ми присветна лампата, може би защото е по хладно сега сутринта. Моля за ПОМОЩ !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пробва ли да я обезвъздушиш може да имаш въздух в радиатора и да лъже датчика да показва 77 а всъщност да е 80 :lol:

Редактирано от Lucufer_b3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

принципно с дизела съм зле много но като извадиш маркуча който излиза от радиатора и отива към казанчето не този от блока към радиатора наливаш докато протече антифриз / колата трябва да е наравно / после вече доливаш да си напълниш казанчето попринцип трябва да имаш и клапан за самоубезвъздошаване погледни го и него дали е добре и виж ао е въздух от къде го гълта :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не ти изтичал антифриза, няма причина да има въздух.

Светването на лампата едва ли е свързано с температурата.

Да беше написал колата и мотора какви са.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Мисля че след падане нивото на антифриза е започнала да ми мига лампата, но след като го допълних пак продължава вдигна ли над 2000 оборота да премигва постоянно. Колата е А100 1994 AAT 2.5TDI

Редактирано от vladirysia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно не е в ред датчика за лампата. Той е общ с този за стрелката. На щуцера, който е отстрани на главата е, отдолу. Другият датчик с 2-те крачета е за компютъра.

Пробвай да го откачиш и да видиш дали ще го прави, за да се разбере дали е от него или е нещо по кабелите. Може и да ти се е оголил някой кабел и да се опира някъде. Огледай ги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...