Jump to content

касетофон


Recommended Posts

Колеги имам питане относно значението на копчетата на касетофона ми,който дойде с колата,но нямам книжка с инструкции,а и не му знам точния модел.Понеже основно го ползвам свързан с МР3-ката,радиото почти не го използвам,досега не съм се интересувал кое копче за какво служи.Като са чистили колата,някой е натиснал явно някое копче,и сега от време на време както си работи с касета,изписуква някакъв сигнал и прекъсва за момент.На дисплея имам някакви надписи,които се появяват или премахват когато натисна някое копче,но имам и такива които се появиха от самосебеси скоро и тях немога да ги махна по никакъв начин.

касетофона е Филипс(незнам точния модел)може да се види :http://audibg.com/forum/index.php?&act=garage&CODE=14&type=garage_mod&id=50 , ако на някой нещо му говори само това от снимката!В автокъшата ми дадоха и кода му.

Ето това са надписите от копчетата,някои ги има и на дисплея,когато е натиснато копчето:

-AF;

-REG;

-AST;

-DX;

-TA;

-MUTE-това е за спиране на звука,като се задържи,млъква.;

-BAND/MAN-избор на честота;

-DOWN/UP-местене на станциите

Как мога да си запаметя станции на различните позиции от 1-6;Казаха ми,че първо трябва да избера станцията,а после да задържа копчето на желаната позиция,докато изписука.Е тово стана,но докато е включен.След като го изключа губи настройки!

Символите,които се появиха и немога да махна, в момента не си ги спомням всички точно(утре ще ги допиша и тях със точност).Сещам се ,че имаше знак, който прилича на две нули една до друга!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

-AF - не знам;

-REG - търси с предимство предимство само регионални радиостанции. Т.е. на по малки мощности;

-AST - не знам;

-DX - търси с предимство отдалечени радиостанции.

-TA - трафик информация. По добре да не се ползва. В българия не го ползват коректно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АФ- автоматично търсена на станцията по регистрирана честота. С други думи, пътуваш си от София за Бургас, слушаш си радио "Х". Е слушаш си го през целят път, без да ти се налага да го търсиш всеки път когато излезеш от обхвата на регионалният предавател. Това важи за радиа, които нямат нацинално покритие. При последните, честотата остава еднаква навсякъде.

Относно помненето на станциите, има два кабела, които захранват касетофона с "+". Единиятот тях, е точно за да пази настройките. Преди няколко дена си купих Сони, последен модел, и се оказа, че разположението на клемите на фабричната букса, не съвпада с тази на АУДИ-то. Странно, като се има предвид, че това е стандарт. И при мен го правеше същото, забравяше. Размених двете клеми и се заспа. Говоря за червеният и жълтият кабел. Те са единствени и не се повтарят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом си губи настройките значи не е монтиран правилно :D

Другия вариант е да се е изтощила батерииката (ако има такава) за паметта.

Успех :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гаранти,че батерия няма!

И аз така мисля!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом не помни настройките значи има грешка в свързването на двете кабелчета,едното е точно затова и подава постоянно напрежение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми означава, че касетката е с лента тип Cr. Ако погледнеш от долната страна, там където е езичето за защита от презапис/изтриване, на нормалната Fe касета няма нищо, т.е. кутийката е цяла. Cr има вдлъбнатина и така.

Редактирано от RossN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...