Jump to content

Потракване в дясното предно колело


jovito

Recommended Posts

Здравейте колеги:respekt:

Появи се едно леко потракване като минавам през дупки от дяснато предно колело. И веднага си казвам - окачването се разби. И вдигам колата с крика за да се повдигне съответното колело от земята за да го проверя за луфтове. Но няма никакви луфтове - разклатих го във всички възможно посоки но не помръдваше - нямаше никакъв луфт. И останах много изненадан. Така сме хващали луфтове в кормилните накрайници и шенкелните болтове на други коли, но тука всичко беше идеално на пръв поглед. И малко се поядосах и му прах един шут - и издрунка на ламарина. Този звук ме изненада. Ритнах и лявото предно и там този звук го нямаще. Веднага набелязвам металния предпазител зад спирачния диск. НО след като свалих колелото и го разклатих не помръдваще и той.

И въпроса ми е имате ли предположения от къде може да идва потракването като минавам през неравности? Или ако е от окачването и има специфичен начин за проверка на тези алуминиеви носачи да споделите как става? Може ли спирачния диск да опира в диска и така да трака? За сега рейката не тече и няма луфтове в кормилото.

Поздрави:hilezh:

Редактирано от jovito
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Огледай внимателно водачите (ламаринките) на накладките и виж дали са добре сложени (или дали са там) пружините, които придърпват назад накладката при отпусната спирачка... заради липса или хлабавини по някое от двете се случва накладките да дрънчат страховито по диска при неравности...

Намери си една улица с павета, отвори си прозореца от страната от която се чува дрънченето и карай леко ... като се раздрънчи, обери леко педала на спирачката (но не спирай) - ако шума изчезне, значи горната диагноза се потвърждава.

Огледай и задните спирачки, понякога само ти се струва, че шума се чува отпред

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Веско за бързия отговор. Ще ги прегледам - за тях пък не бях се сещал. Със ръка дали може да се види дали ше тракат накладките или пружините ще ги дуржат силно? Но това с улицата ще го пробвам:hilezh: Мерси много.Ако има друг някакви предложения да сподели.

Веско, също така ако имаш някоя снимка на тези ламели и пружините, че до сега не съм ги заглеждал как се закрепват накладките Благодаря ти предварително:respekt:

Поздрави:hilezh:

Редактирано от jovito
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти е изпаднал водач или пружина може и на ръка да ги раздвижиш, но това с паветата работи на 1000% :respekt:

Хвърли им един поглед, дано да е нещо видимо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ще ги прегледам,

Веско, също така ако имаш някоя снимка на тези ламели и пружините, че до сега не съм ги заглеждал как се закрепват накладките Благодаря ти предварително

Поздрави:respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз така бях стигнал до амортисьор,тропа уникално грозно,без да дава съществени признаци че е заминал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги:respekt:

Направих теста с паветата както ме посъветва Веско и се оказаха накладките че тракат (99.9% съм сигурен че са те). Благодаря още веднъж. Довечера ще сваля колето и ще огледам прословутите ламаринки:hilezh:

Поздрави:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...