Jump to content

Въпрос относно газова уредба на АБК


Пламен Янев

Recommended Posts

Здравейте .Проблемът ми е следният .Копчето ми за превключването на Газ/бензин от известно време работи но само когато колата е студена .Тоест превключва на газ .Когато не превключи карам на бензин и хоп по някое време светва ,ритвам газта и си превключва на газ.Та въпросът ми е срещал ли е някой този проблем .И какво се оказва копчето или ламбда сонда контрола(така ми казаха че може да е и тя).Знам че ще кажете че не може да се гадае така .Благодаря на отзовалите се .Забравих .Газовата е Ренцо Ланди .копчето е със показване на нивото .Друго не се сещам :stupid:

Редактирано от Пламен Янев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми при мен като карам на газ и мина на бензин ми отнема 4-5 секунди докато колата заработи на бензин гладко.Може да е заради стария изпарител вече...А червената ми светлина за работа на газ често не свети, но колата си работи на бензин де....При теб да не би да е от газовия клапан, да не се включва и изключва коректно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе това го правих преди ,време и изкарах много пясък .проблемът е че самоите диоди на копчето не светят ,или светят когато си искат .А това означава че колата се движи на Бензин.А на бензин не иска да върви хубаво ,заради центровката . :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми мириш(боба и лещата така се наредиха) че има някъде лоша връзка. Проследи си кабелите от копчето за прехвърляне на газ/бензин и виж къде са закачени по ел. система на колата. Оправи всяка една връзка (най-добре е да се запоят, макар че най-най-доброто е да се кримпнат) и предполагам че нещата ще се оправят. Ако и това не помогне значи проблема е в самото копче, но там трябва да ти помогне някой дето разбира от поялници ( не като мен дето ги ползвам да си лепя спуканата от гърмежи кутия на филтъра :bia: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...