Jump to content

антена


Golemiq korab minava

Recommended Posts

Колеги , на 100-цата си имам фабричното радио за ауди 100 ( даже е с касетофон хи хи хи),принципно не съм някакъв манияк на разни "яки музики", колони и буфери , всичко си е заводско в колата , музиката на радио усилена докрай е зловещо силна и не ми е нужно да оглушавам или да вибрирам докато се возя , проблема е че доста често радиото ми губи сигнал от само себе си , ей така докато свири и спира , радиото свети но нищо не изписва ( примерно Z-ROCK), та въпроса ми е : на какъв принцип се хващат радио вълните защото няма антена или нещо подобно..., истината е че точно това заводско радио ме устройва по простата причина че от една страна радиата са ми напълно достатъчно за слушане ( слава богу вече има достатъчно радио с различна от чалга музика), а от друга страна тъкмо това радио ме спасява от притеснения срещу кражби ( кой ще тръгне да краде ...радио касетофон от преди 1000 години) Случайно някой да знае къде е антената на радиото в 100-цата ( странно защото съм виждал и 100-ци с антени на задния ляв калник , пък моята ...няма )???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тавана нямаш ли? На някои бмв-та от тия години е при нагревателите на задното стъкло, та ако видимо нямаш е теоритически възможно и при теб да е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моята А6 е от зад на стъклото до клемите на нагревателите на джама,под декоративните пластмаси.Там е антената и усилвателя :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми в задното стъкло не съм се заглеждал но сега се сещам че е възможно да е в конзолата за плафона и ел. люка над мен, забравих да спомена че радиото прекъсва докато е студена колата, после като позагрее купето и прекъсванията спират ( човек ще каже че антената ми е някъде в двигателя хахахахахах) :respekt: Но може пък и да сте прави че е някъде на задното стъкло,и има нещо недобре закрепено или разхлабено та така прекъсвам

Редактирано от Golemiq korab minava
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:bia: Излиза че когато задното стъкло ми е замръзнало и това спира антената да приема , яснооо, явно ще трябва да вкл. и размразяване на задното стъкло защото по принцип не ми пречи да карам и на странични и последното което се сещам сега зимата е да си размразявам задното стъкло , пък и разстоянията не са толкова големи за да го размразя напълно ами стигам само до " чертички" :respekt:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не трябва да има проблем при замръзване.Горните ленти са отделно от подгрева,при мен се беше развила гайката на буксата на усилвателя.Във форума имаше някъде тема със снимки точно за подгрева и антенния усилвател

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Замръзналото задно стъкло няма нищо общо с приемането на радиовълни. Така, както го описваш проблема ми звучи все едно имаш активиран AF - това търси алтернативни честоти на същата станция при слаб сигнал, или TA TP, PTY, абе въобще порови в менюто на радиото и изключи всички автоматични функции, които и без това не работят в БГ.

Да използвам темата - някой има ли идея каква точно е фабричната антена на A6 4B за концерт-1?

Редактирано от ogip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и това е възможно , имам вкл. някво..."RDS", както и някви 2 квадратчета , в интерес на истината не съм се занимавал по обстойно с радиото да му разбера всичките функции (за времето си е било "върха на сладоледа" с басовете му , със 6 запаметени станции и др джаджи , е...вече е ретро бангия с този касетофон но мен ме устройва), но и колегата пред мен може да е прав защото колата я купих преди няколко месеца и с автом.настройка пуснах 3-4 радиа и не съм го барал повече , ето... всяка информация може да е полезна , мерси :respekt:

И най- вероятно...точно това е проблема с радиото (просто трябва да си намеря ръчно честотите)

Редактирано от Golemiq korab minava
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...