Jump to content

Тропане


_Joro_

Recommended Posts

Колеги може би малко тъп въпрос, но възможно ли е едно глухо тропане да идва от заминали амортисьори? Видимо изглеждат добре когато я натисна надолу един път се връща и заспива което ми говори че са добре. Но когато се качат отзад 2 ма или 1 човек когато мина през най малката неравност се чува това тропване туп туп, другото което забелязах е че долу тампоните на сами те амортисьори са нацепени здраво, а единия е сплескан почти. Моля за съвет защото е много неприятно. Благодаря предварително ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е по-вероятно да са тампоните на моста, те са едни малки гадни тампончета които като се разбият и почва да хлопа отзад. Спри колата на равно, така че да не са под напрежение задните колела и хвани гумата или джантата и със сила се опитай да я преместиш напред-назад, ако се раздвижи малко или много, значи са те. Ако са здрави тампоните НЕ трябва да се помръдне колелото и милиметър дори. Предполагам правилно ще ме разбереш на къде да буташ. Не да го усукваш, както се проверява лагер, а по X равнината се опитай да го местиш. Разбира се ако колелото е във въздуха вдигнато на крик е още по-лесно да се провери, тогава няма да ти е нужна толкова сила за да поместиш, но и на земята става също.

Редактирано от Jigsaw
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тампоните ги сменях миналото лято, това пукане или тропане не знам точно как да го опиша ми се появи след като я бях оставил да ми сменят средото гърне и понеже едната ми кука където се държи ластика е скъсана и ми го хванаха за болта на задния колан. Много е дразнещо и ми е гадно като я чувам как при тропва от време на време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се занимавах днес със задните амортисьори, като минавам през леки неравности и тупка. Имаше луфт горе на бомбето, като разклатя колата и хвана гайката с пръсти се усеща, а и се чуваше. Това нещо се получи след смяната на амортисьорите и го търпях дълго време, но днес се нагърбих. Съмнявах се в майсторите да не са объркали нещо, и го разглобих и пренаредих, всичко беше на мястото си. Стенах здраво гайката горе и луфта изчезна и оттам тупкането. Така че провери за луфт и притегни гайките.

Редактирано от acpa4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес лягах под нея а друг от горе я натискаше на долу и я пускаше, забелязах че като притисна хубаво ламарината която е точно под задната седалка и тропането изчезва, бях изумен и не мога да си го обясня :steinigung::steinigung: след това като я пусна пак топурка се едно се гъни от някъде а видимо не.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Излезе ламарина под резервоара :rotcol: . Махнах го премерих и му сложих подложка под него и сега спи :) няма тропане лумбуркане и тем такива неща :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...