Jump to content

Jigsaw

Members
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Jigsaw

  1. C6477PC - Сребристо Coupe - Митко
  2. Бронята ми трябва за да си я сложа на купето. Аз имам мигачите и халогените. Предпочитам да е в София за да мога да я огледам.
  3. Jigsaw

    Горивопроводи АБК

    за инфото, аз имам същия проблем и при мен покапва върху капака на клапаните и се стича към дюзите, точно от разклонението за 5-тата дюза, много досадно. Ще погледна сайта, а може ли да метнеш една снимка или да разкажеш как си направил накрайниците, тоест как маркучите са свързани към входящия/изходящия горивопровод, рейката и петата дюза.
  4. Според немския каталог на NGK за този двигател, ако ще се кара на бензин са дали NGK BUR6ET или като по-добра алтернатива NGK BPR6EIX(иридиева свещ за по-добър перформънс). Пак според същия каталог, за този двигател, ако ще се кара на LPG или метан са дали NGK LPG 2 които са от така наречения LaserLine бранд на NGK. Самата свещ е със 3 сини пръстенчета горе по изолатора, пише с големи сини букви IRIDIUM и под надписа пак със сини букви пише LPG1 или LPG2. Само не знам дали в БГ изобщо някой внася от този бранд свещи за LPG на NGK.
  5. Номера с добавката обикновено се прави за да се замаже някой проблем. Я протекла някоя доста "неудобна" гарнитура, я някой доста "крив" за смяна семеринг, я с тайната надежда да харчи по-малко масло, защото вече е станала "масларка" по ред причини, което естествено след себе си води до "излизане" от джобовете, я заради вече "музикални" повдигачи. Абе причини колкото искаш. Разбира се съществува и вероятност добавката да е не заради "замазването" на проблем, а просто по някакви наивни причини, че ще "подобри" работата на двигателя и ще направи някакви чудеса с него. Дано е последното. И както е казал колегата в поста преди мен, смени маслото и не след дълго ще разбереш
  6. Всъщност аз не уточних, че или смятам да подменя стандартната вата с въпросната от Визатон, защото е в пъти по-качествена за целта, като задължително ще я "облека" в найлон, както е оригиналното изпълнене или ако добавям допълнително по вратите, също ще я "облека" в найлон. Абсолютно си прав, че ако просто я залепя за врата ще стане абсолютно мазало от водата която се стича там и би било крайно тъпо изпълнение от моя страна.
  7. Аз също обмислям да правя допълнителна шумоизолация на моето купе и съм намислил да облепя вътрешната част на двете предни врати, както и на задните калници, с качествена вата от Визатон. Купувам си я за проекти с озвучителни тела и ватата е с МНОГО ВИСОКИ шумопоглъщащи характеристики в ЦЕЛИЯ честотен спектър от 20Hz-20KHz. Също така, НЕ ГОРИ! На практика едва ли може да се намери по-подходящ материал за звукоизолация и звукопоглъщане. Имам идея също да сложа от нея между тавана и плата. Имам само леки притеснения относно какво ще е усещането в колата, защото имам един приятел който си е облепил цялата кола пак с подобен материал, но той е сложил изолация за стени на студия, на пирамидки седи, не е вата, и като седнеш в колата в първия момент се чувстваш малко дискомфортно, леко клаустрофобично чувство те обзема, чуваш собствения си глас "отвътре" . В купето няма никакво ехо и усещането не е много приятно. С други думи, тишината ти идва в повече . Само че той е подходил ДОСТА крайно.
  8. И при мен има виене от към скоростите. Виенето все още е слабо и се чува на 5-та около 80км/ч, подозирам, че вие от диференциала... леко на тролей го докарва Не знам какво има да се "чупи" в диференциала и от кое вие така, но нещата отиват към ремонт скоро време.
  9. А какъв е шанса да е регулатора за налягане на бензина в рейката? Говоря за онова малкото клапанче което седи в края на рейката и се управлява с вакуум от колектора. Всъщност не разбрах дали говорите за същото или има и някакъв друг клапан на бензиновата помпа.
  10. Колега има 5 малки винтчета които се развиват и се разделя корпуса на целия модул на две. На практика, ауточека и борд-компютъра нямат абсолютно нищо общо като платки. Просто на долната част(бяла на цвят) на модула е електрониката(платката) за ауточека, а на горната(черна на цвят) е електрониката(платката) за борда. Подменяш долната част(ауточека) и си в джаза Много е лесно и подмяната става за 2 мин. Много готино са го измислили германците и това прави операцията елементарна. Всички връзки между борда и ауточека фактически се осъществяват чрез основната платка(самото табло), а не директно между платките на борда и ауточека. С други думи в момента в който го разглобиш, всичко ще ти се изясни
  11. И аз да се похваля от около 2 седмици съм с бордови компютър с ауточек + дясното лостче за управление. Компа и лостчето ги взех от колегата LUDsAUDI за което му благодаря . Само направих лека модификация като размених моя ауточек с този който си беше с борда за да си запазя фунцията за "Предупреждение за превишена скорост" , говоря за онази жълта лампа със знака за Km/h, която позволява да си зададеш максимална скорост и като я превишиш с 10км/ч започва да пищи и светва.
  12. Ако не е центровката, тоест голямо изпреварване или просто антидетонационнния датчик по някаква причина не работи, то нещата не са добре, защото детонациите в двигателя извън споменатите по-горе причини са показател, че двигателя е вече пътник и е време за ремонт на някой елементи. Принципно детонациите СЪЩО се получават И при занижена компресия, защото колкото е по-ниска компресията толкова нужната енергията за да запали сместа в цилиндъра е по-малка. Например при долна мъртва точка, когато цилиндъра е пълен с горивна смес, дори тлеещия нагар по буталото може да запали сместа и да стане беля(обикновенно криви биели или чупи бутало), докато при горна мъртва точка където сгъстяването е най-голямо и степента на компресия е най-голямо, вече е нужна много по-голяма енергия за да запли сместа. Понеже говориш за газ, а газта е много стабилна от към детонации и ако приемем, че няма грижи с изпреварването и антидетонационния датчик, значи компресията е най-вероятната причина
  13. Jigsaw

    Тропане

    Според мен е по-вероятно да са тампоните на моста, те са едни малки гадни тампончета които като се разбият и почва да хлопа отзад. Спри колата на равно, така че да не са под напрежение задните колела и хвани гумата или джантата и със сила се опитай да я преместиш напред-назад, ако се раздвижи малко или много, значи са те. Ако са здрави тампоните НЕ трябва да се помръдне колелото и милиметър дори. Предполагам правилно ще ме разбереш на къде да буташ. Не да го усукваш, както се проверява лагер, а по X равнината се опитай да го местиш. Разбира се ако колелото е във въздуха вдигнато на крик е още по-лесно да се провери, тогава няма да ти е нужна толкова сила за да поместиш, но и на земята става също.
  14. Подкрепям мнението на колегата и бих добавил още една възможна причина. Отпусната пружина на дебитомера. С времето тази пружуна се отпуска и клапата започва да се отваря повече от необходимото в следствие на преминаващия въздух, резултата е че преобогатява сместа и разхода се вдига много и пуши черно. Проблема се оправя лесно, но иска човек който знае какво прави и най-вече не се оправя на око, а само и задължително с газ анализатор за да се прецени до колко да се натегне пружината, като се следи ламбда, за това е нужен газ анализатора. Лично аз залагам повече на синия датчик, както е спом,енал колегата, но и другото е възможно също.
  15. Колеги не знам защо намесихте рейката. Колегата е написал че има потропване в ходовата част, а не в кормилната уредба. Освен това ако е гребена на рейката ще има луфт и потропване/чукане което ще усеща на волана, а няма да говори за тропане в ходовата част. Когато нещо тропа/чукане в ходовата част и се чува когато колата минава по някакви неравности избора е между шарнир, биалета, тампон на макферсон, тампони на стабилизиращата щанга. Когато имаш тропане/чукане/скърцане в кормилната уредба избора е накрайник или рейка. Дайте сега да изясним, чува ли се или се усеща на волана това тропане/подчукване
  16. Аз съм с ABK купе, при мен първата скорост включва на около 92 градуса и изключва като свали на около 90 или съвсем малко под 90. Втората скорост би трябвало да се включва на около 97. До сега обаче не е стигала до това положение да се включи. Двигателя никога не е достига до 100 градуса. Обикновено температурата ми се движи от 90 до 95 и то достига 95-96 само ако почна да вися по светофари прекалено много. Ако колата се движи, седи на 90.
  17. Колега аз съм с 225/45/17 8J. Няма грижи освен, че за тези джанти 225 е минимума и от тук и парите са малко
  18. B4 Coupe 2.0 115HP ABK. Малко дразнят много късите 1-ва и 2-ра. Общо взето колата я карам предимно на 3-та, 4-та и 5-та
  19. Jigsaw

    Ауди 80 B4 Coupe ABK

    Проблема е следния. От време на време не работи. Като я запаля ако реши да работи отчита и всичко е наред, после като я загася и пак запаля може да реши да не отчита. В същото време акукулатора си зарежда нормално. Въпросът ми е към какво и къде е свързан този уред за да му проверя връзката и изобщо как да разбера защо работи когато си иска. Благодаря предварително.
×
×
  • Create New...