Jump to content

и.николов

Members
  • Мнения

    2115
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от и.николов

  1. Луфтове в двойката пиньон - корона , и мн. вероятно също известен луфт в предния лагер на първичния вал. Но лупкането обикновено е от дифа .
  2. Най добре оригинал ,но сигурно няма да ти хареса цената :wall:/> Питай кой клеморед е най скъпия от неоригиналите и най евтиния , и избери нещо по средата.
  3. Подобна ситуация с бордюр и удар с над 40 км/ч имах навремето заради един чекиджия с едно пежо който ми сече пътя , та от цялата работа помня че се отървах с една крива задна втулка на магарето и крив болт съответно . Смених ги и всичко заспа ,но при мен удара с бордюра беше под 45 градуса някъде и носача и шарнира оцеляха . Магарето също
  4. Купувал съм този маркуч от "топавто" ,неоригинал към 10-на лв. Магазина е на "Мария Луиза" .
  5. Щом ту имаш ,ту нямаш парно си за гарнитура . Може би все още нещата са в начален стадий ,ако сутрин палиш и мотора заработва на 4 цилиндъра ,а не на 3 примерно . Другото - пак сутрин преди старт развий и 4-те свещи и свети в цилиндрите с фенерче като бавно въртиш по часовата стрелка коляновия вал за болта. Ако отгоре на някое от буталата видиш влага или капки антифриз - 100% гарнитура.
  6. Преди 2 мес. сменях изгнила тапа ,само че отпред на главата . Новата я набих с подходящ по диаметър камък от гедорето .Важното е камъка да влиза в тапата ,а не да се удря по външната периферия на тапата.
  7. Няма да имаш проблеми с тях . Като алтернатива може и ДЕНСО ,идват по тънко от КОСЕР с отстъпката ,аз вече два комплекта съм слагал на 80-ката ,преди това само НЖК ,но разлика никаква между двете марки ,освен цената.
  8. Обикновено причината за това което си описал е в леко заклинване на супорта ,причинено от износване на водачи ,леглата им или замърсяване на същите следствие скъсани маншони.
  9. и.николов

    харчи масло

    Водачи на клапаните могат да бъдат проверени само на свалена и разглобена глава . Ако водача е износен и клапана се кандилка като лъжица в буркан ,то много бързо се износват и новите гумички ,така че колегата по нагоре е прав за водачите.
  10. Колега това което виждаш отвън омаслено е прахозащитно маншонче ,те даже са две . Причината за теча е вътре в самия кантар и не можеш да намериш ремонтен комплект, защото кантара се води неремонтопригоден . Ако не вземеш мерки да херметизираш спирачната система ,след време ще почне да дърпа въздух от там и ще почнат въпроси от сорта - омеква ми педала на спирачките . Акъл да махаш ли кантара не искам да давам ,моята е без него вече четвърта година.
  11. Ей така трябва да стои втулката в носача
  12. Лино ,прорезите на задните втулки задължително вертикално спрямо пътя.
  13. Преди доста време съм сменял тези втулки на задния мост без да го свалям ,но помня че от дясната страна май ми се наложи да развивам спирачния маркуч от тръбичката ,щото носача нямаше достатъчен ход надолу. От другата страна мисля че не го развивах. Сменях ги последователно - първо вдигах задно дясно колело и смяна на втулката ,после вдигане от ляво и смяна. В последствие ми се струваше ,че много по лесно щеше да стане ако се вдигне едновременно цялата задница и се откачи от моста диагоналната щанга - така моста получава голям ход и ще се работи много по лесно. Който иска сам да ги сменя тия втулки е хубаво да има два крика и предварително направен дорник за монтаж на новите втулки . Втулките имат посока - двата разреза трябва да са вертикални. Накрая всичко се стяга все едно колата е с 4 колела на земята и пълен резервоар. Понеже моя резервоар е празен ,помолих един комшия да седне отзад докато стегна всички болтове по з. мост. Това е много важно условие ,иначе новите втулки ще заминат мн. бързо. Доста време след смяната попаднах на ТОВА,смятам че всичко става ясно от картинките.
  14. Колега снимай го това магаре и втулките му ,че стана интересно . Доколкото разбрах дотук имаш превъртял болт и прецакана вътрешна гайка - значи магарето ще се сваля ,така че го снимай. Ако тоя "майстор" наистина ти е монтирал втулките обратно ,то заслужава да му пуснеш координатите по форумите и да си поискаш всички пари от него обратно.
  15. Понеже съм сменял преди доста време този семеринг - един жокер и от мене. За по лесен достъп развий болта на задния тампон на кутията .Така опашката на кутията висва надолу и се работи по лесно . Втори жокер - оригиналния семеринг е вътрешно 16 мм. ,на мен навремето ми препоръчаха същия като оригинала ,но вътрешно 15 мм. и се оказаха прави - вече 8 или 9 г. откакто съм го сменял ,задника на кутията е сух.
  16. +1 Сигурно вече 5-та година карат тия мейлета на моята бабичка и не са мръднали . Кормилни накрайници мейле пак преди 4 г. слагах и също са добре за сега. П.П. Сегашния ЛЕМФ ,няма нищо общо с този от доброто старо време.
  17. Пробвай SNR. Френски са ,много автопроизводители ги ползват за първоначално вграждане.
  18. 1. Възможно е да е менте ,нищо че е ФАГ. 2. Неправилен монтаж ,независимо че е на преса - има си тънкости къде точно да се натиска във всеки един етап от монтажа. 3. Недостатъчно затегната централна гайка /или болт / ,в зависимост от годината на производство. Момента на затягане при тези двуредовите лагери е изключително важен. Обикновено в сервизите всичко се стяга на "око".
  19. В повдигача има един обратен клапан /сачма и пружинка/ и явно не задържа вътре маслото и то изтича . Причините може да са различни - износване ,омекнала или счупена пружинка , боклуци от кофти масло и т.н. Без да се отвори повдигача и да се види е трудно да се каже точно . Ако старите ти повдигачи са били добре ,направо сваляй вала ,вади тези и нареждай другите . Работа за 1 - 2 часа. И да , по нагоре колегите са прави - не карай с 15/40 . Правилния вискозитет е поне 10/40 .
  20. и.николов

    Спиране

    Не си правете майтап със спирачките ,ако нещо не ви е ясно как става или се мъчите да обезвъздушавате и резултата е мек педал с дълъг ход ,по добре отидете на сервиз и се платете ,но крайния резултат да е - " Имам вече отлични спирачки"!!!! Точно заради ефекта дълъг ход и нужда от припомпване на педала ,преди няколко дни мой приятел удари човек и едва не го уби. Сега го чакат големи ядове и олекване на джоба.
  21. Тоя теч има общо с картерната вентилация донякъде , но е признак че гарнитурата почва да напомня за своята възраст /ако е оригиналната/. Може да се кара още така ,но със сигурност през зимата ще текне още повече . Така или иначе смянята и не е в необозримото бъдеще ,а и не е толкова скъпо и става за един ден.
  22. Преди 4 - 5 г. слагах на магарето СВАГ тампони, мисля че струваха 28 лв. четирите ,до сега не са мръднали за мое учудване . Търсих доста време БОГЕ ,които са оригиналните от конвеера обаче не успях да намеря .
  23. Изобщо не е задължително да се шлайфа главата при всяко сваляне . Мери се прецизно по диагоналите и напречно между цилиндрите и ако не влиза луфтомерна пластина над 0,1 мм. /заводско предписание/ ,то с повърхността на главата всичко е наред. Много е важно обаче идеалното почистване на плоскостите на блока и главата преди новата гарнитура. Миналата година сваляхме на един голф главата заради издухана гарнитура поради гръмнал радиатор ,и въпреки че колата беше изминала принудително около 15 км. със стрелка в червения сектор ,главата след прецизно замерване се оказа идеално права . Просто ремонта се сведе до смяна на гарнитурата и до ден днешен голфа си върви съвсем нормално.
  24. Пробвай с други свещи .
  25. Купувал съм от ауто+ външно каре преди 4г. и до момента не е мръднало.Обаче не е някаква кучемарка ,а GKN. За Б-3 са около 70 кинта ,за Б-4 май са по скъпички ,но специално за карета не си струва да се правят експерименти с разни ментаци ,щото накрая като удари човек чертата излиза много дебело и стигаме до поговорката " Евтиното излиза два пъти по скъпо от скъпото". Има и нещо друго - монтажа на ново каре да е строго по правилата ,иначе не се знае колко ще изкара.
×
×
  • Create New...