Jump to content

Климатика не работи


Recommended Posts

Колеги помагайте.Вчера климатроника спря да духа студено.Всичко си работеше и компресора и перката на климатика но студено няма.Днес сутринта я запалих и компресора не ще да работи и перката.Студено съответно няма.От какво може да е?

Забравих да спомена колата е А6С5 1,9 TDI

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ако няма фреон защо вчера компресора и перката за охлаждане въртеше,,а днес не ще?

Защото е имало все още някакво налягане в системата и компресора е включвал заедно с вентилатора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, компресорът ти не работи, защото налягането на фреона в системата ти е спаднало повече от колкото е нужно на датчика ,за да отчете ,че има налягане и да пусне ток към компресора.

Следователно има теч от някъде или не си пускал климатика си през зимата и фреона ,който е бил останал в системата е изтекъл. Трябва да се направи диагностика за течове ,ако се открият такива да се поправят и да се зареди с ново масло и фреон :)

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.............не си пускал климатика си през зимата и фреона ,който е бил останал в системата е изтекъл...............

Така казано ще рече, че ако не пускаш компресора цяла зима на пролет по закон нямаш и фреон.Това е невярно естествено, фреона изтича само при проблем по системата(пробив), а такъв проблем се появява не само в следствие от зимния престой(фактор почти без значение).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто е дошло времето да се повреди, наи често семеринк на компресора.. иди на професионално сервизно обслужване на автоклиматици.. за да неси даваш парите на празно.. аз ходих на доста маитори с моито А3 и.. са доста зле..

наи накрая открих моя сервиз които се занимава само с това. и за синволични пари ми оправиха теча и един ел.модол.

ето. тел.0886321400 Б&М сервиз много са свесни и напрао народни цени..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Установих проблема.Единия маркуч е опирал в един болт и се е протрил и от там е изтекъл фреона.А компресора без фреон не работи.Смених маркуча ,заредих климатика с фреон и засега всичко е ОК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Извинявам се, че пиша в чужда тема, но искам да споделя мнение за сервиза препоръчан от колегата. Изключително некомпетентни хора, само говорят - резултати никакви. Отидох за 1 проблем, цял ден ровиха, правиха някакви експерименти които и сам можех да си направя, накрая казаха готов си, а проблема се оказа че си е на лице. Само пари взимат - работа не вършат. Лошото е че не само аз съм минал при тях, и от друг колега същото чух. Така че - там втори път не стъпвам. Горещо препоръчвам и на вас да не го правите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...