Jump to content

А4 В5 1.8 Т Бензинова помпа


drifttt

Recommended Posts

Здравейте колеги :) искам да попитам, значи преди 2 дена запалих колата и се чу някакъв странен шум отзад от бензиновата помпа като дадох на контакт, след което покарах, угасих колата и повече не запали. Просто спря да подкачва бензин и спря да се чува помпата при подаване на контакт. Искам да попитам дали това може да е друго освен да е изгоряла помпата, и някой колега който е сменял ако може да ми каже каде се намира точно и как се сменя :) Благодаря предварително :rolleyes: А също така ако това има значение колата е авант :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам какъв е този шум и сигурен ли си че е от резервоара,аз ти казвам как работи изправна бензинова помпа при Б5.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е добре тогава като дам на контакт какъв е този шум който се чува от резервоара ?

Ако се е чувал откъм резервоара, има вероятност да е релето на бензиновата помпа.

При "залепнало" реле, помпата сработва веднага при подаване на контакт.

А като си замине релето няма шанс да се чува вече помпата.

Провери релето на помпата, също така и помпата, като и подадеш директно захранване.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно мерси :) тя като дам на контакт и са чува някакъв шум от нея който трае точно 2-3 секунди все едно подкачва :gruebel: вече 2-ра година я карам и винаги се е чувал този шум, просто онзи ден беше съвсем различен, усетих направо че е пред умиране :hilezh: И сега мисля да купувам направо нова помпа :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помпата е в багажника. Като махнеш мокета ще видиш един пластмасов капак, под него е в резервоара. не знам кой номер е предпазителя, но не са много може да ги провериш всичките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

под предпазител искаш да кажеш бушон нали ? ще ги проверя ама просто след този звук който чух от нея, някакъв супер измъчен най вероятно си е отишла и ще трябва нова :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помпата ти е в резервоара. Спускаш облегалката на задната седалка (дясната) и веднага зад нея на пода на багажника ще видиш един кръгъл капак с 3 винтчета...може и 4 да са :) Резервоара трябва да е почти празен. Махаш го и ще видиш ТОВА 428798470_tp.jpg

около него има един "ринг" който трябва да махнеш с помощта на отверка и чукче. Махаш буксата и двете маркучета и махаш капака. От Долната страна на капака има още две букси и един жълт на цвят маркуч. Разкачваш САМО буксите, а маркуча го оставяш Поглеждаш вътре в резервоара и виждаш ТОВА 428798519_tp.jpg

Стискаш леко горния ринг (където са му пръстите на тоя), и издърпваш помпата нагоре. Като я извадиш подай и директно ток от акумулатора за да разбереш дали работи самата помпа. Ако работи търсиш проблема на друго място. Ако не работи-сменяш :)

Успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...