Jump to content

самсунг уе40ес6710


Recommended Posts

С две думе става въпрос за гледане на филми от компютъра чрез приложението Allshare Play което е инсталирано на компа.Проблема е , че не ми разчита субтитрите.При качване на филма на флашка , излизат субтитри но не са на български .И при двата начина не мога да ги изкарам на телевизора.Ако някой може да ми каже нещо в настройките на телевизора или пък самите субтитри трябва нещо да се правят .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смени програмата колега, allshare не ти трябва.От Тв-то си влизай през 'smart HUB/видео', а на комп-а ти трябва 'PS3 media server' (моята е 1,6 версия и работи, но предполагам вече има и по-нови). Също ти трябва wifi за да свържеш комп-а и тв-то. На програмката на комп-а трябва да ти излезе една голяма зелена отметка ако всичко е ОК. Важно: при положение, че имаш антивирусна с firewall, трябва да го изключиш.

п.с. Името на филма и файла със субтитри трябва да с еднакво име.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

компа и тв-то са вързани към рутер , името на филма и субтитрите ги правя с еднакво име , сега ще пробвам да инсталирам тази програма на компа .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

компа и тв-то са вързани към рутер , името на филма и субтитрите ги правя с еднакво име , сега ще пробвам да инсталирам тази програма на компа .

ок. Като си пуснеш програмата я разучи, след като шернеш папката, която искаш отиваш на началната страница и даваш отгоре рефреш и после сейф(бутоните са един до друг и това се прави след всяко шерване, за да се актуализират нещата). и да не забравиш антивирусната, че firewall бърка цялата работа.

Редактирано от Dido1234
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

промени името на събовете,точно както се казва филма ги преименуваш абсолтно във същото име и ги слагаш в папката с филма,прави това и не ти трябва друго нито други програми :zustimm: :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да благодаря на всички отзовали се :respekt::bia: , всичко е било до кодировката на субтитрите.Трябва да се смени за да тръгнат .Когато влизам през PS3 media server и във филма има заложени английски субтитри ми дава тях и не мога да ги сменя .Пробвах с новата кодировка на субтитрите Allshare Play и всичко си дойде на място .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С две думе става въпрос за гледане на филми от компютъра чрез приложението Allshare Play което е инсталирано на компа.Проблема е , че не ми разчита субтитрите.При качване на филма на флашка , излизат субтитри но не са на български.

Колега аз имам 40ES6100 който е почти същия като твоя, менютата са еднакви. Телевизора има един от най-добрите вградени медия плеъри в моделите от 2012. Твоя проблем е само до настройка в телевизора и нищо друго. Програмата Allshare play си е перфектна и ще върши перфектна работа, а до сега от всичките ми сваляни филми от торент тракери е тръгвало всичко. Свали си от сайта на самсунг последната версия на allshare play, преди да я пуснеш качи един филм на флашка, субтитрите ги направи на същото име без да е прекалено дълго и да няма точки и тирета в името. Пускаш филма от флашката и му даваш пауза, натискаш Tools бутона и слизаш с стрелката най-доло и избираш настройка субтитри, след това кодировка субтитри и даваш на кирилица и трябва да излезнат. До сега никога не са ми трябвали прекодирания в UTF-8 на субтитри, това се прави на некоя тошиба най-много. Както казах allshare play си е перфектен за самсунг, след като го инсталираш направи wi-fi връзка, сподели папка в която ще слагаш филмите и на всяко пускане ще избираш рефреш бутона когато си добавил нов филм. Филмите може да ги пускаш от самата програма директно на тв, но най-добре като пускаш филм да го правиш от allshare менюто, от там излизат повече екстри на някои формати като превъртане напред избор на епизоди избор на звук. По wi-fi до 10GB и една стена пред рутера филмите тръгват, но вече нещо от рода на 30GB Blu ray рип или MKV с DTS звук ще ти трябва лан кабел до рутера, но пък после ще гледаш супер картина в Full HD с DTS и отлично качество. Просто самия плеър спестява донякъде покупката на външен медия плеър, а allshare си върши отлично работата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно в горня пост е написано това за настройките на телевизора, което щях да пиша. Наскоро и аз си купих Samsung 6-та серия, по точно "UE-46ES6800" и също мога да споделя че съм изключително доволен от вградения плеър. Доста време си гледах филмите, като променях на UTF-8, докато не открих въпросните настройки за кирилицата. Да добавя, че освен All share, ползвам и

Домашний медиа-сервер,

който доста по-бързо рефрешва каталога. Относно 3D субтитрите, пробвах с една програмка MKVtoolnix да ги вградя във филма, но още не ми останало време да я разуча и при опита ми излязоха 2 пъти, съответно в лявата и дясната част на екрана, но все пак на преден план, без да се сливат на моменти със фона, както е при 2D.

Ако имате някакво решение по върпоса с 3D субтитрите, може да драснете :bia:/>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря още веднъж , аз все още го разучавам .3Д филм още не съм гледал на тв - то само клипчета да го пробвам .По принцип няма да съм много полезен с разните програмки , но ако науча нещо ще пиша .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Здравейте колеги , да не отварям нова тема , реших да пиша пак в тази .Имам проблем със скайпа на тв , който се състои в това , че не ми излиза като опция чат , имам само видео разговор и гласов разговор , а аз нямам камера все още и не мога да използвам скайпа по никакъв начин на тв - то .Ако някой е имал подобен проблем и го е решил да пише .Само да спомена , че веднъж вече го деинсталирах и след това пак го дръпнах и инсталирах , но пак си беше същото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стана ми интересно, понеже никога не съм му пускал скайпа на моя и също не съм му купил камера. Пуснах го за проба преди малко,  на пръв поглед изглежда така при мен и наистина не се вижда прозорец за чат. Проблема е че приятелката иска да гледа Хорейшио и ще трябва да изчакам малко с пробите :hilezh:

Направих една куца снимка, как изглежда при мен, после мисля да му бодна на тв-то една USB клавиатура за проба, да видим какво ще стане.

 

Нещо се омаза работата с линка към снимката, ся пък се кропна куцо ама нищо:

 

IMG_9628.jpg
image hosting picasa

Редактирано от Dakata_m
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно същото е и при мен ,а си спомням в началото когато го взех нямах и клавиатура имаше опциятя чат. Аз съм с клавиатура logitech и съм доволен от нея .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз току що свързах една клавиатура към usb порта за проба, но единственото което успях да постигна, е да си напиша по-бързо юзъра и паролата :hilezh: . Сега работа ми излезе, но ще видя по-късно по форумите, да не е нещо от версията на скайпа, която уж е най-новата. Много ми е странно, да не може да се чати :blink: .

 

П.С

 

Успях да метна един бърз поглед по форумите и проблемът е повсеместен. В един от форумите са поместили следната информация:

 

"Samsung Bulgaria Здравейте! Причината за тази промяна е, че след като Skype беше придобит от Microsoft, Microsoft са взели решение да обединят Skype чат функцията и MSN чат. Заради това Skype вече не поддържа чат функцията. За съжаление, тази промяна се отразява на всички производители на телевизори." - колко е вярно нямам идея.
 
Като вариант виждам единствено, да се върне по стара-версия, но дали е възможно не знам.
Редактирано от Dakata_m
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...