Jump to content

ГИ Фобус 1 Проблем Ауди А4 1.8


Recommended Posts

Здр колеги преди 1 месец си купих аудито 1.8 125к. с ГИ Фобус ......Проблема е следния колата не варви както трябва мудна е и след 3500-4000 оборота не и стига газта и преминава на бензин,и което е по странното не ми изразходва бутилката до край при 30л бутилка като ми прехварли на бензин и отида да зареждам ,зареждам 18л газ и се напълва.....вапроса ми е следния може ли тръбичката която смуче газта от бутилката която е на сондата да е паднала и от там да няма постоянна течна фаза и от там да няма мощмост и да прехварля на бензин.....това че не изразходва газта до край ми е ясно че е от нея....съвети.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АКО Е ПАДНАЛА ТРЪБИЧКАТА КОЛАТА ЩЕ РАБОТИ САМО НА ПРАЗЕН ХОД И НЯМА ДА СТГА 3000 ОБОРОТА.ВИЖ ДАЛИ НЯМА ЗАПУШВАНЕ НА ФИЛТЪРА ЗА ГАЗТА/МОЖЕ ДА Е ОТДЕЛЕН А МОЖЕ ДА Е В ГАЗОВИЯ КЛАПАН/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги и аз имам подобен проблем.Също с А4 1.8 125 к.с. и Фобус.Проблема го забелязах когато паднаха тепмературите.Веднъж на един светофар тръгнах и реших да я "поизцедя", когато на 3500 оборота прехвърли на бензин (т.е не и е достигнало налягане)а бутилката ми беше пълна.На по-горни предавки не правеше проблем,но вече и на тях започна - на 5 скорост с 3200 оборота, когато върна педала и подам рязко газ моментално прехвърля на бензин.Сменях филтрите преди зимата,та не вярвам да е от тях.Единственото което ми хрумва е изпарителят да не може да подгрее достатъчно газта ,защото когато беше топло не го е правила.Но не знам дали съм прав.

Надявам се колегата да няма нищо против,че писах в темата му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами пипни го този изпарител де, все ще усетиш дали е замръзнал или е горещ. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не мога да си държа ръката на него.Откачих захранването на затоплянето на газта( поне за това ми казаха,че служи тази букса) и моментално прехвърли на бензин.Та от там ми хрумна,че може да е от изпарителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Буксата на изпарителя е за задействане на клапана, който управлява входа на течната газ за изпарителя, тоест като дръпнеш кабела изключваш подаването на газ на входа на изпарителя, а водата няма клапани, тя си циркулира без ограничения.

Най-добре потърси сервиза в който си монтирал системата, имаш нужда от софтуерни корекции за което е нужен специалист, няма да се справиш сам, къде зареждаш най-често газ. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човекът които ми слага системата се оказа,че не беше настроил системата както трябва,а го хвалеха в Плевен.Беше ми объркал гръговете на водата и колата постоянно прегряваше,ходех при него и ми обясняваше как той няма вина за това, и да си оправя първо колата.Затова смених майстора (в Ловеч),но се оказа че не обича системата Фобус и ми каза че ми я настройва и повече да не ме вижда.Това беше преди близо година.От тогава колата си гори нормално,работи перфектно,и от както паднаха температурите започнаха тези проблеми.Тъй като постоянно пътувам Плевен-София не ми е проблем да отида при някои майстор в София,стига човека да е сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здр колеги оказа се че е от настройките ходих при едни мом4ета зад китайската стена в Варна мн точни качи се прави ми настройки обикаляхме 1 час отваряха изпарителя и накрая ми взеха само 25лв.Оказа се че всичко е от настройките просто тоя дето го е слагал в Добрич е бил няккав пишман майстор......и че вече всичко е ок....а за момчетата от сервиза са мн пекани....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички проблеми на Фобос идват от некадърен монтаж и настройка, малко са сервизите които могат да работят грамотно с тази марка. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...