Jump to content

Новото Audi S3 идва на цена от 35 150 EUR*


loshoto

Recommended Posts

Преди броени минути Audi разпространи първата официална информация и снимки на новото си “бойно” попълнение- Audi S3. Върховата за модела А3 модификация ще предложи на бъдещите си собственици възможност да подчинят 265 “кончета” срещу приемливите 35 150 EUR.

Сърцето на новото Audi S3 е двулитровият TFSI двигател с максимална мощност 195 кВт или 265 конски сили при 6 000/мин. Максималният въртящ момент от 350 Нм е постоянен в работния диапазон 2 500- 5 000/мин. Новата S3-ка е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за впечатляващите 5.7 секунди и да развие максимална скорост на движение от 250 км/ч. В същото време, средният разход на гориво на модела е 9.1 литра на всеки 100 изминати километра.

Автомобилът е оборудван с шестстепенна предавателна кутия и quattro задвижване. Окачването е спортно- Audi S3 е приближена към пътя с 25 мм в сравнение със серийното А3-ка, джантите са осемнадесетцолови, алуминиеви, а гумите са с размери 225/40.

*Цена за базовата версия в Германия

http://auto-press.net/index.php?cat=1⊂=1900

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

те тва го искам

ама с 5 врати!!!

ммммм :dance::dance: 30 евро си е подарък за немско!!! :dance:

Редактирано от kolio kioravoto prase
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми е любимата кола :dance::dance::dance:

audi_s3_front.jpg

влюбен съм :dance:

ПС: Говори се че ще слагат 300- 400 коня мотор на новото ТТ БиТурбо дано сложат и на С3-ката :dance:

Редактирано от BlaCk^WiZaRd
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ми се струва че с 400 коня на С3 ще гледаш от някои стълб :dance: ТИя малки колици не са за много коне...поне аз така си мисля....иска си голям шлеб,голямо м/у осие и така :dance: Представи си тико с 250 коня... :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми принципно си прав и съм съгласен с теб, ама новата тройка не е толкова малка, пък и със съвременните системи за безопасност и традиционно вложената инженерна мисъл не вярвам да събира стълбовете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е по добре ренде Твинго 250 по яко ще е :dance:

Иначе това за 300-400 коня и Би Турбото са слухове и четох за тях в Ауто Билд.Целта на такав двигател е да се бори с BMW Z4 M Coupe 3.2 -343Hp така че нищо чудно :dance:

Редактирано от BlaCk^WiZaRd
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам че на ТТ-то по му приляза да се бори с З4-ката .....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ауди" представиха компактния спортист S3, създаден на базата на редовия хечбек А3. На външен вид новият модел се разпознава лесно от обикновения си събрат по променената радиаторна решетка, новите брони и прагове, както и по намаления с 25 мм просвет.

За разлика от предишното поколение на S3, което разполагаше с 1,8-литров мотор с принудително пълнене (225 к.с.), под капака си новият модел има 4-цилиндров TFSI двигател с работен обем от 2 л.

Мощността на турбоагрегата с директно впръсване на горивото е 265 к.с., а въртящият момент достига 350 Нм още при 2500 об./мин. Максималната скорост на автомобила е 250 км/ч., а ускорението от пълен покой до 100 км/ч отнема 5,7 сек.

Скоростната кутия е 6-степенна механична, а задвижването е постоянно на четирите колела. Инженерите от Инголщат обещават, че наточеният хечбек няма да е особено лаком - по данни на производителя се задоволява с 9,1 л гориво на 100 км.

Агресивният дух си личи твърде добре и в оформлението на вътрешното пространство - "спортен" волан, алуминиеви педали, множество апликации от лекия метал по различни части на интериора.

Цената новото "Ауди S3" в Германия тръгва от 35 хил. евро за базовата версия. Поръчки се приемат от края на август, а официалната премиера е планирана за автосалона в Париж през есента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...