Jump to content

а4 2.0 бензин 2002г


kostovn

Recommended Posts

Здравейте. Карам а4 2002г 2.0 бензин. Първи и най-сериозен проблем е висок разход на масло (700мл / 600км смених марката масло, гарнитура нищо не помага), Втори проблем са датчиците (първо беше ламапта за EPC - оказа се изгорял датчик, после airbag), сега имам проблем с бобините (преди 3месеца смених 1 бобина, преди месец смених втора, а сега се почваиха същите признаци за смяна на нова бобина - може би сбърках в това че не ги смених всичките накуп), смених 2 пъти крушки на мигачи и веднъж ксенон. Нямам представа нещата дали са свързани. Моля за съвет от по-компетентни хора от мен за това от къде да започна да търся проблема с маслото.

Редактирано от kostovn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.маслото зимата е 5/50. Лято 10/60.С това масло слизаш на около 250-300 мл.на 1000км.Казвамти го от опит с тоя мотор .ТИ САМ ИЗБИРАШ дали да доливаш 5/30 което тие по книжка по 1л. и нагоре на 1000км.Ако се притесняваш за маслото 5/50...прочети темата ALT масло там има един линк който е от руските братя с ALT те си карат и си свиркат.Има и вариянт да си сложиш и маслен охладител но пак си на около 250-300мл.

2.бобините утиваш в сервиз на ауди и казваш че имаш проблем с тях те ще ги погледнат и ако са оригинални ще ти ги сменят БЕЗ ПАРИ (има такава акция - носи големия талон и старите бобини който са изгорили)мойте ми ги смениха така.

3.Дригите ти проблеми с датчика и крушките са случайни.

4.успокой се ,карай си колата ,маслото да ти е проблема .Да ,не е приятно ама то според карането (и стила зависи)ако не я гониш..няма да гори толкова аз все съм над 100км/ч. и разхода на масло ми е под 300мл.на 1000.А маслото и двете са пълна синтетика така че.. каквато марка намериш(4л.около 90лв в интернет магазините е пълно)

Редактирано от Милчев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...