Jump to content

Управление на борд компютър за B5


bbfl

Recommended Posts

Здравейте, имам борд компютър на скоро купено Ауди А4 Б5 1995. Имам няколко въпроса относно бордовия компютър. Търсих друга тема, но не можах да намеря отговорите на всички въпроси.

1. Как да рестартирам брояча, който ми измерва средния разход. В момента средния разход ми го засича от както съм си купил колата. Аз искам да го ресетвам от време на време за да си засичам средния разход на отделни маршрути. Не става с ресет бутон. Има ли друг вариант?

2. Ресет бутон само часовете, които отброява борд компютъра ли рестартира? Защото така съм забелязал.

3. Днес както си карах и на борд компютъра изписа 2:00 h и започна на мига този надпис?

4. Има ли друго меню, от където мога да увелича, контраста или осветеността на борд компютъра, че през деня на слънце не се вижда въобще?

5. Само 3 ли са бутоните, за ресет и нагоре и надолу?

6. Как да си изчистя грешките на борд компютъра с ВАГ-КОМ?

Благодаря предварително колеги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С нагоре надолу като местиш из показанията и избереш примерно за средния разход, задържаш ресет бутона и се занулява. Друго "място" няма. Ресетваш каквото изписва на екрана. Има час на борда, който можеш да нагласиш да е верен, но лично аз не съм се занимавал да го нагласявам, защото не го гледам. Осветеността се реглира от врътката на таблото, просто дисплея ти е избелял с времето, трябва да се смени с нов. Бутоните са 3. Борд компа не записва грешки, таблото може да записва. Просто влизаш в контролера на таблото и гледаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросното мигане на 2:00:00 е защото си шофирал 2 часа без почивка - т.е. това е напомняне да спреш да починеш. Направено е с цел сигурност, против преумора. Това не можеш да го настройваш, въпреки, че можеш да занулиш времето след потеглянето, след 2 часа шофиране, без значение кога е занулено (примерно след 15 минути шофиране е занулено и на дисплея в момента показва 1:45), пак ще мига 2:00:00.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти дам идея за оправяне на "почерняването" на дисплея, когато е топло. Вържи му един 12V вентилатор от PC, най-малкото което е на 12V намираш и с малко чалъм монтираш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За вентилатора ли питаш? Има малко по-скъпи модели, които са доста безшумни и почти не се чуват. Но не и напълно да не се чуват. Ако нещо опира в тях се чуват също доста силно, ама де да знам, всичко е въпрос на навик и усещане. Мен лично не ми прави впечатление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...