Jump to content

Проблем с маслена помпа


sukre

Recommended Posts

 Здравейте,имам проблем с налягането на маслото като загрее на 90гр ми свети лампата и двигателя започва да работи доста шумно та въпроса ми е колко горе долу ще ми струва ремонта става въпрос за ауди а4 б5 1.8 ще съм благодарен,ако някой е сменял скоро да сподели цена за труд и помпата колко ще ми излезнат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да се извади помпата се сваля цялото "магаре", оттам нещата са няколко болтчета и малко силиконец. Нямам идея колко вземат по сервизите, но само заради тоя факт почват да мрънкат. Помпата едва ли има някакъв сериозен проблем, в 99% от случаите се е затлачила смукалката/цедката и едно добро почистване решава проблема. В много редки случаи, ако мотора често е оставал без добро мазане, има износване на зъбната предавка между помпата и вала, но тогава нещата си лъсват още с изваждането, дори "бай мильо гаражния гениЙ" може да познае и види проблема и естествено ще те "зарадват".Но едва ли случаят е такъв, чистиш, монтираш обратно, наливаш и газ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен смяната стана само с леко повдигане на мотора, за да може да се махне картера. Говоря за Ц4, за Б5 не знам. Но пак да предупредя - внимавайте за двата болта при маховика, много измислени майсторчета не ги знаят.

Редактирано от blacky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...