Jump to content

Проблем с ABS на А4 1996 1.8


pirdopski

Recommended Posts

Здравейте колеги

 

Проблема с АБС е че, точно преди напълно спиране се задейства. АБС е БОШ 5 . Тествана е с ВАГКОМ и АУТОКОМ никакви грешки. Лампа не свети . Датчиците са тествани също на графиките работят еднакво. Според мен в предно дясно колело е проблема. Смених неговия датчик с нов и пак така. АБС се задейства при леко спиране при удар в дупка. Сменени и нови накладки Текстар. Обезвъздушена система на спирачките и сменена спирачна течност. Колата спира подобре но проблема АБС остана.

 

Някакви идеи?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз имам същия проблем. Също не съм намерил решение.И ако имаш някаква идея или решение на проблема пиши? Благадаря ти предверително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимаш едно дървено трупче,чик и удряш всеки датчик лекичко да влезе хубаво на мястото си.

Както си описваш проблема това е леко отдалечен датчик.

Най добре е да ги искараш,почистиш и пак да ги сложиш,но трябва да си сигурен че влиза до мястото си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя проблем беше същия,точно преди да спре напълно автомобила се усещаше някво брамчене и вибриране на педала,все едно само на 1 от колелата се задейства абс-са,проблема беше в задна дясна главина,беше се разхлабила централната гайка която даржи лагера и главината мърдаше от което диска стоеше леко изместен и датчика си мисли че колелото блокира,след леко затягане на лагера всичко си дойде на мястото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги и аз имам същият проблем със ABS-а но на мен ми го прави на място като съм натиснал спирачката или някой път когато на свободна по надолнище се спускам леко някой някакви идеи ???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще проверя главините и ще пиша. Според мен датчиците са влезли добре. Може би 10 пъти ги вадих и слагах а и диагностиката ги показва перфектни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги!

Няма място за притеснение. Някой от сензорите на АБС-а се е разместил. Сензорите се наместват много лесно, защото не са закрепени с болтове и гайки, а просто се издърпват на ръка поне предните са така. За колегите имащи Ваг-ком могат да направят лог на абс-а. Когато колата се движи графика показва с каква скорост се движи всяка гума. Тази гума която се движи с различна скорост от останалите е проблемната. Не блъскайте  с чукове  по датчика на АБС-а ами го издърпайте  целия на ръка. Не се изисква по-голямо усилие от отвиване на пластвасова капачка на двулитрова бира. Дори и гумата май не беше нужно да се сваля, просто съм забравил защото го правих преди доста време. Иначе проблемът е адски дразнещ, и аз го имах. При мен се появи след смяна на каре.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Здравейте пак проблема остана.

 

Сменени предни текстар и задни трв накладки - вече на 800км. проверени главини за луфт - обран, датчици на АБС проверени за позиция на разстояния 0.4 мм настроени от зъбите (според аутодата разтоянието е от 0.4 мм до 1.4 мм), на ВАГкома всички датчици работят еднакво на графиката са в една линия, грешка в АБС няма.

 

Но се включва не на място а преди да спре окончателно или ако повреме на спиране ударя дупка или някаква неравност.

 

Незнам какво да правя.

Редактирано от pirdopski
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много странно. Дори и при задействането на АБС-а ли графиката е еднаква за всички колела?

Провери плюсовата клема на акумулатора на нея се затяга още един кабел за АБС-а ако не се лъжа. Ако не дава добър контакт е възможно да прави така. Под задната седалка са и кабелите за АБС-а които са на букса и управляват задните колела провери ги и тях дали правят добър контакт. 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...