Jump to content

Дебитомер проблем


tonyb

Recommended Posts

Колеги имам проблем с дебитомера, грешката която ми дава е

"Mass air flow sensor (G70)

P0101 00[237] implausible signal"

След като я изтрия карам един два дена и пак се появява, питах един познат диагностик който каза, че е добре да се проверят маркучите към турбото преди да се смени дебитомера защото може да има някой спукан и това да прави проблема. Рових в чужди форуми и от това което разбрах има нещо вярно в думите му, доста сменени дебитомери поради същата грешка и после пак се появява. Попитах в Порше за нов дебитомер струва 309 лв. Моля дайте съвети какво да правя.

Колата е А4 2.7 tdi 190кс. 2009г. ако има значение.

Редактирано от tonyb
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен двигателя е 1.8 ADR и имах усещане, че нещо не е наред със дебитомера, накрая след обстоен преглед се оказа, че гофрирания маркуч ми е спукан и взема повече въздух от колкото дебитомера отчита. Другия тънък момент е, че на дросела има една гадна вентилация, където и тя прави проблеми по някога. Незнам точно на твоя мотор дали е такъв метода, но ги обходи маркучите и ще разбереш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се да е нещо подобно, иначе поръчах дебитомер от Порше и мисля като пристигне (понеже е с поръчка) и ми се обадят да ги накарам те да го сменят и да ги питам ако светне пак какво правим. Не знам дали ще огледат маркучите а аз мисля, че ако се пробвам да ги видя няма да разбера нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...