Jump to content

Проблем с принтиране през споделен принтер


Recommended Posts

Колеги, да помоля за малко помощ :) В офиса ползваме един принтер, който е споделен в лан мрежа ( вързан към хъб-а, на който сме накачени всичките) и всеки път като се опитам да принтирам нещо ми дава първоначално Printing и после еди колко си файла waiting in a queue и така и не ми се получава магията да принтирам. Всички други успяват да принтират само аз не мога. Иначе принтера е задададен като deafault и мога да си му бърникам настройките без проблем, дава ми че е на линия и прочие,но като опре до принтиране и греда. Използвам Windows 7 и вече установих,че няма значение дали принтирам .pdf, .docx и т.н. Та някакви идеи как да си излекувам проблема :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми прилича като да нямаш връзка до принтера. Примерно DHCP сървъра му е сменил IP-то и ти си останал със стария му номер, примерно. Това, че се разхождаш из настройките му не е гаранция, че имаш достъп до него, защото всичко това е локално при теб, а не при принтера.

 

Помоли някой да ти го изтрие и да то го сложи на ново, нищо не губиш от цялата галимация, но ще си сигурен, че поне връзката е осъществена правилно. Вероятно ще можеш и сам да го изтриеш и потърсиш в мрежата за да го добавиш отново

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-лесно ще е да копираш настройките на работеща машина при теб. На листче си ги записваш и проверяваш малките разлики. Може и със снимка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...