Jump to content

Проблем с часовника и конзолата за управление на стъклата


zanio

Recommended Posts

Здравейте отново. Както вече съм споменавал, карам Ауди А3 8L, 1999г. с четири врати. Имам следните 2 проблема:

  • Палецът, с който се сверяват стрелките просто не работи - какво ли не съм пробвал, въртене, натискане... (всички трикове препоръчани във форума), но явно просто има някакъв проблем. Странно или не, часовникът си работи напълно нормално, но просто не мога да го сверя да показва точния час;
  • На шофьорската врата имам 4 копчета за управление на стъклата и още едно допълнително, което забранява отварянето на задните стъкла (колата, както споменах е с 4-ри врати). Проблемът е, че това копче винаги е в активно състояние, т.е. винаги е забранено отварянето на задните стъкла, и за да може някой отзад да си отвори прозореца, трябва да го задържа натиснато, докато съответно си го регулира, след което се връща в изходно положение (т.е. забранено), или съответно аз да му го отворя, което не винаги е удобно  :bgdev:

Въпросът ми и по 2-та проблема е, дали тези неща могат да се оправят посредством свалянето на таблото и тази конзола с копчета, или по скоро това са проблеми, които са единствено поправими чрез смяна (само като уточнение за конзолата на шофьорската врата се консултирах с майстор, който ми каза, че е разглобявал такава А3-ка и тази конзола просто трябва да се подмени с нова - няма как да се оправи). Също така се интересувам, ако трябва смяна - горе долу каква е цената на тези части, като също така смяната на конзолата на шофьорската врата, дали е възможно да се направи с такава от А6, тъй като четири врати А3 са доста кът... 

Благодаря ви предварително  :badgrin:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

таблото ще се разбере дали ще се оправи, след сваляне и разглобяване, може просто копченцата да са се прецакали и само да се подменят.

Проблема със задните стъкла е до болка познат на всеки който кара ауди от тези години. проблема е следния.

В това копче за забрана на задните стъкла има едни пластмасови чопчета който трябва да задържат копчето в натиснато положение, за да работят задните стъкла. Тези пластмаски се чупят или износват НЕПОПРАВИМО. Затова най-лесния начин за ремонт е като се разглоби конзолата и се махнат 2те пружинки които държат копчето изкочило нагоре. 

Така правим задните стъкла да работят винаги. Вярно губи се опцията за забрана на задните стъкла, но лично на мен досега не ми е била нужна никога. Така аз карам вече 4 години и не съм имал проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за отговора :) - нещата звучат доста добре :) А имаш ли някаква информация дали конзолата от Ауди А6 става на моята?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

незнам колега, мисля че имат външни разлики. вътрешно може да са еднакви, но със сигурност ще имат разлика във формата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега и аз имам същият проблем с часовника. В момента си е сверен и работи, но когато се наложи да го бутна назад в края на месеца, ще имам проблеми. Пробвал съм да въртя в двете посоки, да дърпам, да бутам - не ще. Спомена, че имало разни трикове... Може ли да споделиш или да пуснеш линк, че рових назад, но нещо не намерих? По принцип смятам да сменя таблото пролетта, така че не е болка за умиране, но ще ме дразни да е с час напред зимата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ето от тази тема съм чел някакви трикове, които за жалост при мене не помогнаха:

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=60390&p=868425

 

Иначе явно няма начин - ще трябва да се демонтира километража, та остава да намеря някой добър клип за това (ако имате наличен, няма да се разсърдя да споделите :D ).

За проблема с конзолата за стъклата, ще я разглобя и ще махна пружинките, та да може винаги да си се отварят прозорците отзад :) - явно друго решение няма, тъй като просто да намеря такава конзола за 4-риврата А3-ка от тази година си е доста трудно :(

 

МНОГО БЛАГОДАРЯ за бързите отговори :)

Редактирано от zanio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравейте колеги, става този трик, но има последователност. Първо изтеглете лявото копче навън и го задръжте изтеглено, после натиснете дясното навътре продължително, докато започне да се върти стрелката на часовника. Правете го когато колата не е на контакт. 

Успех :)

 

П.П. Задвижването е електронно, а не механично!

Редактирано от Hecate
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...