Jump to content

Странен шум


GhouL

Recommended Posts

Здравейте колеги. Имам следния проблем. На 2 пъти вече ми се случи - като мина през малко по дълбок сняг (20-ина см.) колата започва да издава звук като на издънено гърне. Интересното е че го прави само на предавка. Ако колата е на свободна не издава този звук. След известно време изчезва. Колата A3 150hp. Извинявам се ако не съм бил много ясен, но не знам как да го обясня. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се, че ти е ясно, че дистанционно на база на това обяснение няма как да ти се помогне, освен съвета - "Отиди да ти погледнат колата отдолу".

Вероятно има нещо за смяна по генерацията, мека връзка например.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се, наясно си, че написа три реда безполезни бръщолевеници.

Според мен на скорост гърнето се опира в купето от наклонения двигател и шумът резонира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами някой замисли ли се за EDL/EDS системата? Тя издава някакъв странен звук. За мен, наподобяващ заминало каре - даже първоначално се бях стресирал леко, но напоследък това животно се включва доста често, откакто е снежно.

 

Дали може от нея да е проблема на колегата? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно е възможно да е от ЕДЛ-а. Лесно може да се пробва от колегата. Да не влиза в по дълбок сняг а да иде на почистено, но хлъзгаво място. Вкарва първа и подава газ. Ако шума е същия при ниска скорост значи е това. Може и с ръчна да пробва да я закотви. На място пак ще се чува. Само едно ме съмнява.... ако колегата правилно обяснява че се чува като ИЗДЪНЕНО гърне едва ли ще е ЕДЛ-а. Той определено не се чува така силно и дразнещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, ЕДЛ-а знам какъв шум издава, свикнал съм с него, но това е съвсем различно нещо. Прави ми го след като изляза от дълбокия сняг, не докато съм в него и е толкова силен звук, че имам чувството, че ще се разглоби купето. Ходих при маистори, които я оглеждаха доста подробно и казаха че видимо всичко си е наред. И да - знам че обяснението ми беше доста семпло, но идеята ми беше ако някой е имал подобен проблем и знае. Не знам...явно ще я пробвам като завали по-дълбок снежец и ще обикалям майстори. Благодаря на всички !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...