Jump to content

Иван Баев

Members
  • Мнения

    1231
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Иван Баев

  1. Бе той газовия е на 40 000 + километра. Не е нов и съм нямал тоя проблем досега. Като запали няма проблеми със забиване и т.н. Освен това проблема се наблюдава и при палене на бензин и при палене на газ. Та по същество.... върнах старата бубина и 5 дни без грижи. После пак сложих новата и пак проблем. Сега чакам да дойде друга нова за да си сложа и надявам се да забравя за проблема. Вероятно съм случил на дефектна...
  2. Наскоро сменях бубина. Горе долу от тогава прави проблема. Днес сложих старата, да видя какво ще се получи за 2-3 дни. Ама не ми се вярва да е от нея проблема.
  3. Мъката отново продължава. Във Ваг-Ком не намерих точно Engine Output и Cooler Output, а Coolant temperature (G62) = 22.5 и Intake Temperature = 25.5, това преди паленето. Друго не се наблюдава. Тея стойности си на 3-ти канал.
  4. Ами май ще остане за по нататък, че взе че се оправи сама. Вече има поне 10-15 старта без проблем. Пак ще почне сигурен съм.
  5. Здравейте, От известно време насам Аудито, неще да запали. Преди палеше чакмак от първото завъртане на стартера, а сега върти като замаяна и след доста дълго време стартира и то бавно на 2-3 и накрая на 4 цилиндъра. Това го прави само като е студена. Ако е сутрин или след работа, дори и след като я оставя 1-2 часа без да я карам. Ако загрее и изгася си пали веднага и то не е нужно да загрее на 90 градуса. 34-40 са достатъчни. Колата има и ГИ. При опит да паля на ГАЗ пак е същата работа. Грешки в компа няма, проверявал съм го няколко пъти...... някакви идеи?
  6. Иван Баев

    Странен шум,1.8 20в

    То тоя мотор по принцип си е муден до 3000 оборота. Въпроса е колко е спънат. А щом не клати обороти защо мислиш че стърже от дросела? Ако там има стържене би трябвало да сиима доста аномалии в оборотите. Да не е случайно да ти вие хидравличната помпа. Ако можеш запиши го на клип и го качи да видим какво се случва. От колко време я караш тая кола че ти се струва мудна и така ли е било преди или от както си я взел е така?
  7. Меката връзка мисля е с колекторите. А иначе и моята си е шумна. Откакто съм я взел е така. Чак след 140 и на 4К оборота утихва.
  8. Снимай и ги пусни тук. Може някой да ги знае за какво са или поне да извади схема. Или пък ако успееш да проследиш къде отиват, стига да не влизат в някакви снопове дето не се знае кой какъв е.
  9. Ми то резонатора си е заместител. Има всякакви. Моят специално ми струваше 35лв и 10лв за поставянето. Има и такива от 150лв та чак и 200лв., ама аз не виждам смисъл честно казано. Ти от Варна ли си? Ако си от Варна.... сложих го при Симо долу на крайезерния до второто кръгово от ЖП Гарата посока Тополи.
  10. Ако е е тя като загрее колата и изгаси после няма да запали докато не изстине. Нека да пробва.
  11. Тая кола няма мека връзка преди катализатора. Меката връзка е чак горе до колекторите. Иначе аз съм с резонатор и досега съм сменил 2 такива. Като карам на газ малко бързичко заминават няма как. И аз бях с избушен катализатор като я взех. Чуваше се като прахосмукачка. А ламбда сондата не е на самото тяло. Малко по - напред на самата тръба е. Може и при теб да се премести ако наистина е на тялото.
  12. Да. http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=24304&hl=%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA Ама ги няма снимките вече
  13. Не е от карето колеги. Така се надявах ама ..... Майстора каза, че на 80% е сигурен, че е от рейката понеже при навиване наляво и надясно се чувало и някакво пукане. За сега не тече и няма да сменям. Другото съмнение е за шлиците на кормилния прът. Понеже карам с максимално издърпан волан към седалката и ми прави впечатление че като го прибера към таблото това тракане е доста и отчетливо по малко. Може и разкънката със шлиците да е. Ама и него няма да се наема да сменя докато не съм сигурен.
  14. Да им изсъхнат ръчичките дано! Колега.... ако дясното ти огледало е малкото ти предлагам това: По принцип се води с подгрев, но не работи. Огледалото е от сините. Мисля че не се вижда на снимките. По ъгъла има малко прегорено не ми е било проблем никога преди да го сваля. Отзад някой е мазал с лепило, незнайно защо, но до последна огледалото седеше стабилно на корубата. Ако ти върши работа пиши. ПС: Сори че го снимах така омърляно и с отпечатъци. Иначе като се изчисти образа е перфектен. ПС2: Сега го разгледах по обстойна. На него трябва да има 8 чопа за захващане. В момента са само 3. Може би ще се наложи да му се сложи една двойно залепяща отзад за да се фиксира по здраво.
  15. Колега аз съм със същите оплаквания с изключение на това че волана си се връща и се държи съвсем коректно. Ходих до сервиз и установихме, че в рейката си има някакъв луфт, но не е нещо фрапантно пък и не е протекла. Момчето каза докато не протече не сменяш. Освен това ми каза че когато допра до смяна да не вземам втора ръка понеже така си ИМАМ вече. После погледнахме карето за което колега по горе споделя. Каза ми че има проблем в него въпреки че аз немога до го усетя много. След 2 часа ще я вкарвам в бокса за смяна на накладки и дискове и ми каза че ще смени и карето. Довечера като се прибера ще споделя мнение дали чукането е изчезнало. Иначе наистина е така все едно централния болт е развит и особено където има малки камъни по някой черен път. Само да споделя, че мн трудно се намира само карето и било с поръчка и ОЕМ. Когато говори с доставчиците си му обявяваха някаква цена от сорта на 530лв за тва каре. Майстора ми каза че ще намери вариант за по тънка цена. Днес ще се разбере...
  16. Мдам. Може и капака да е. Моя е пластмасов и след 2 смени на тая гарнитура установихме че се е изметнал.
  17. Задължително се сменят и двата. Общо взето всичко по ходовата част се смяна от ляво и от дясно за да нямаш грижи. А за да разбереш какво трябва да купиш, свали си едната предна гума, забърши тялото на амортисьора където е лепенката и го провери по номер. Моя изглежда така:
  18. Явно само май аз не мога да чуя тракането на тоя клип или поне лаптопа ми до толкова се усилва. Ама като гледам какво правиш с волана предполагам, че е нещо като при мен защото и аз имам тракане когато правя така. При мен трака и когато минавам по неравности с малка скорост. Направо се побърква. Също съм набедил карето на кормилния прът за момента.
  19. Иван Баев

    Шум в купето

    Колега с ей това свистене с над 100км/ч такъв го ядох че нямаш на идея. Ходих до София и на връщане до Варна през целия път по магистралата съм си държал вратата в горния край на рамката с ръка щото просто не се търпеше. После имах 3 дни мускулна треска на пръстите и предмишницата. Като цяло рамката на вратата освен да се регулира нагоре и надолу може да се бута навън и навътре. Там където се сглобяват четирите болта на рамката с вратата имаш едни клинчета. Щом вратата ти стърчи откъм задния калник тогава разглоби и набий малко тея клинчета за да се увеличи разстоянието между рамката и тялото. След като затегнеш пробвай как седи и дали е дошла на място. Важно е да знаеш, че с отворен и затворен прозорец винаги прилепва различно. Пробвай дали ти харесва винаги на затворен прозорец. Ако е добре така дозатягаш и сглобяваш. Другото важно е: Там където си оградил с жълто на 1 и 2, когато настройваш гледай да не я прибереш пък прекалено много. Уплътнението откъм задния калник не трябва да се избръща, а просто леко да се деформира. Успех и ако има нещо неясно пиши отново тук. Правил съм интервенцията и на двете врати по 2 пъти че първия път явно не бях затегнал достатъчно и рамките пак се свлякоха.
  20. Как точно строши мотора и защо ще го сменяш. Основен ремонт ти излиза скъпо или няма как да се направи такъв?
  21. Това което търсиш колега, много трудно ще го намериш втора ръка и да е читаво. Обикновено тея маркучи се разпадат с времето. Препоръката ми е да си вземеш нови, които не са никак евтини. Мисля че целия комплект който тръгва от пластмасовата фуния от блока (заедно с пластмасата) до горе излиза около 170-190лв. ОЕМ. Втора ръка съм успял да намеря само пластмасовата фуния. Оригинална е около 70лв а заместител е на 30лв.
  22. Вчера и днес я карах само на бензин и май се оказва, че на бензин не го прави или поне за 2 дни не се е проявявало.
  23. Здравейте Колеги! От няколко дни имам проблем с каляската. Когато я запаля сутрин всичко е наред, обаче докато стигна до работа и двигателя стопли започва да прекъсва и да работи на 3 цилиндъра. Изстине ли всичко се нормализира докато пак не вдигне температурата. Мислех си да е от свещите, но тогава не би ли трябвало да прекъсва и на студен мотор?! Колата е А3, 1.8, 125к.с. AGN. Някакви идеи....? ПС: Имам ГИ, но го прави и на бензин, като там е доста по малко изразено. Прекъсва само в ниските обороти. Когато я изрежа след 3000 об/мин. няма проблем.
×
×
  • Create New...