Jump to content

Препоръчайте сервиз за смяна на вакуум помпа на централното


Recommended Posts

Колеги, колата е A4 B5 комби и имам проблем с дистанционното заключване/отключване. Ходих на диагностика в ПОРШЕ. Казаха ми, че вакуум помпата не е оригиналната (предишният собственик е сложил от друга модификация) и е натрупала много грешки, които не могат да изчистят, и най-добре да си намеря помпа като за моята кола. Сегашната търсела седалки с памет и някои др. екстри, които моята кола няма.

 

Потърсих по заводския номер на частта и благодарение на колега от форума вече имам нова помпа, която е точно за тази модификация.

 

Обаче предполагам, че ще се наложи да се препрограмира ключа и за това не смея да я сменям сам.

 

Моля да ми препоръчате сервиз, където могат да я сменят. Ако някой има положителен опит с даден сервиз, ще съм много благодарен да ми го препоръча.

 

Забравих да спомена, че купих колата само с един ключ и възнамерявам да си купя още един след като реша проблема с помпата.

 

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че кажи от къде си и все някой ще се намери да те упъти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, карам А4Б5 фейслифт авант и съм сменял 3 вакуум помпи до тук и не се е налагало да обучавам ключ. Вадиш трите букси и двете маркучета мноооооого внимателно, да не строшиш щуцерчетата за маркучетата и слагаш новата помпа. Ако отговаря по сериен номер, би трябвало да сработи без проблем. Имах същата заигравка след като купих колата и дълго време търсих точната помпа. Накрая проблема се реши.

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да пиша, че съм в София.

 

KKostov, гледах едно клипче как внимателно се вади маркучето и бих опитал, но все пак в моят случай предпочитам да е в сервиз, където са го правили и преди.

 

Оригиналната помпа е с номер: 8D0 862 257

а тази, която намерих е с номер: 8D0 862 257 Е

 

Това е най-близкият номер, който намирам. Писах си с човек, който работи в оторизиран сервиз на Ауди в САЩ, и той ми каза, че тази помпа с буква Е е почти същата и е лесно да се прекодира ключа, ако имам 2 ключа. От там тръгва първата драма: аз имам само един ключ, и вероятно ще се наложи да извадя още един ключ, но не знам дали от сегашната ситуация: както не ми работи достанционното, не знам дали ще мога да извадя дубликат на ключа. Дали като сменя помпите няма тотално да си блокирам заключването и дали после в сервиз няма да ми кажат, че е трябвало първо да извадя втори ключ и т.н. и изобщо попадам в един затворен кръг.

 

Затова предпочитам да отида в сервиз.. ако имате идея къде се занимават с тази част от елетрониката... а може и да е опитен авто-ключар предполагам? Споделете.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправих проблемът. Действително се наложи да препрограмират ключа за новата вакуум помпа, понеже старата ми не беше точно за модела кола (била е сменена преди да купя колата) и ключа не тръгна директно. Смяна + обучение на ключа + 2 бр. батерийки за ключа = 48 лв. Сервизчето за аларми се намира в София, ж.к. Толстой. Ако някой има нужда от такъв майстор да ми пише ЛС.

 

Продавам старата си помпа. Заводски номер: 8D0 862 257 B. Цена: 40 лв. Всичко и е наред, просто не е за кола с ключ за дистанционно управление на централното заключване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...