Jump to content

1.8ТQ AJL със спирачки като на жигули


gramaton

Recommended Posts

Здравейте колеги,имам следния проблем.

Вчера се качих на колата и тръгнах по работа,но още с първото натискане на педала на спирачките се чу едно стържене достойно за филм на ужасите.Реших,че заради пълноводието из Варненските улици дисковете са поръждясали и продължих.След няколко натискания на спирачките звука изчезна.Успокоен продължих,докато не се наложи да натисна по-рязко педала и .....о,ужас ,колата спира като тир по баир на 40-градусова жега,спирачки като на жигули,ама без спирачки.Педала  твърд ,че твърд.Спрях, запалих наново,натискам пустия педал,потъва едва.Чудесия чудна.

Отидох днес при един познат майстор,извади клапанчето ,прави струва,клапанчето се оказа наред. Разбрахме се утре да отида да погледнем задните накладки и дали няма някое задържало цилиндърче.Ако ли не ....,сервото.Според неговите думи обаче,за целта ще трябва да се сваля таблото и куп неприятни за правене неща.

Въпросът ми е ,ако се наложи смяна на сервото,трябва ли да свалям пустото табло(че после цял живот ще скърца,докато не стигне до моргата).Дали да рискувам със серво втора ръка?!?Възможно ли е проблема да е и в спирачните апарати?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по вероятно е да губиш вакум,пробито се серво обикновено съска,а ако дисковете са ръждясали ,вероятно и там нещо не е наред

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега.Не беше сервото.Смених задни дискове и накладки и сега е добре.Старите дискове имаха много голям ръб и колкото и да е странно накладките не си бяха направили канал ,та спираше само на въпросния ръб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за нищо, твърдия педал няма никаква връзка със задните или предни  дискове

Редактирано от buzzi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам,възможно ли е от разбутването на спирачните апарати при смяната на накладките нещо да е охлабило,факт е че сега педала е перфектен.По скоро ме изненадва това ,че  всичко стана от раз,без симптоми.

Редактирано от gramaton
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема за който пишеш, зависи от температурата,обикновено при застудяване или затопляне,от температурното разширение или свиване на материалите,вибрации  и тн ,както се е появил така и си е отишъл и просто  си сменил дисковете  и накладките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...