Jump to content

Падат оборотите на празен ход


Goshkata

Recommended Posts

Здравейте, колата е ауди 80 б3 1.8 карбуратор. Оборотите падат на празен ход като е на газ. Като я загаса и поседи 10-15 мин, след това при запалване няколко минути са много ниски оборотите на празен ход, понякога постоянно са ниски на празен ход. Между 400 и 600, преди държеше 1000. И много трудно пали като е студена. Почти невъзможно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега това нещо предполагам има и гасс . рпоблема го имаш и на 2те горива или само на 1 то . и как по точно провери плочката в какво състояние е . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е само на гас. На бензин са добре оборотите. А за плочката, отворих там дето е въздушния филтър и я развих, на 3 гайки се държи поогледах я не видях да е сцепена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най вероятно е от изпарителя защото преди да застудее сменях антифриза и неволно без да видя бях изтръгнал един маркуч който влиза в изпарителя и я палих така, после видях и го сложих и май от тогава почнаха постепенно да се влошават оборотите. Ако е от него трябва ли да се сменя или може да се оправи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изпарителя нямам представа на колко години е, от няколко месеца съм с тази кола. Винаги когато я прибирам превключвам на бензин и сутрин я паля на бензин. Казаха ми че този изпарител бил електронен за моно инжекция и за това не палела като е студена на газ. Но незнам дали е така защото човека който ми го каза дори не погледна изпарителя. Само предположи. А аз не разбирам защото преди никога не съм имал кола на газ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е изпарителя да е тръгнал да "мре". Все пак има мембрани.За твое спокойствие един анализ на газовата,и ще разбереш да ли е изпарителя. Като имаме предвид че си карбуратор и работи на бензин,то най вероятно е изпарителя. Системата ти няма стъпков мотор.На газ при карбуратор празния ход се коригира от изпарителя. Успех.



До колкото вида на изпарителя, този които ти го казва,че е така,май не разбира. До сега сам виждал какви ли не изпарители ,за инжекцион, за обикновенна уредба ,за метан и всички имат мембрани за контрол на налягането на газта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...