Jump to content

Audi A3 2.0 TDI (140PS) или 2.0 TDI (170 PS)


iwaylo iwanow

Recommended Posts

Здравей те. Пиша ви защото съм страшно раздвоен кой от двата мотора е по надежден, от много хора чувам не си вземай 140 пукат глажи проблем с дюзите,вземаи 170 и няма да имаш проблеми. Но реших да ви пиша и попитам след коя година е оправен този дефект или ако има някои читави други не как да ги различа. Благодаря ви предварително ! :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здраве ей,

 

информацията ти е доста погрешна. Всичко е описано и синтезирано в тази тема, вкл. отговорите на въпросите ти, просто я прочети. Дискусията е водена многократно и в по-мащабната тема посветена на модела.

 

Приятно четене и успех в избора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Цитиране на предходен пост!

 

Тези помпи и дуюзи много ме притесняват,за сега съм се спрял на 2.0 тди 170-то 2008г. Държа и на това да е двувратка, много ми харесват,НО като прочетох за тези дюзи сименс и направо незнам какво да правя..Благодаря за информацията !

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си прочел очевидно нищо още. Проблемът не съществува при CR двигателите, които почват от фейслифта (от 2008). Прочети по-внимателно поне първия линк!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

-Комън рейл-а е от фейс-лифта (2008). И да, Siemens дюзите по 1000 и кусур лева парчето, за които питаш са именно при 170PS 2.0 TDI PD двигателите (до фейслифт-а).Да, рискът с дюзите съществува при всички PD 2.0 TDI със 170 PS.

-Добре де, явно, че 170 к.с. мотора няма да търся повече.

 

 Това е разговор м/у теб и един колега и останах с впечатление,че тези дюзи са проблемни.А и не ги разпирам напълно всичко защото не съм запознат толкова добре с моторите и затова ви питам да не напрявя грешен избор..;х  От едно място чувам,че са добри от друго точно обратното и незнам какво да турся..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Именно. Потенциален проблем има само при PD двигателите, които са до преди фейслифта. Ако взимаш фейслифтова кола това не важи за тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...