Jump to content

Студен старт и обороти 1.8Т АЕБ


becinko

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Преди около 2 месеца ми изгоря бензиновата помпа, смених я с 2-ра употреба (VDO) и колата започна да пали по-трудно. Днес сложих друга помпа от приятел, който я смени в търсене на друг проблем, но колата му и с тази и с новата (чисто нова  не китайска) върви абсолютно еднакво, така, че приемаме, че е наред, та с нея колата пали осезаемо по-добре, но има едно пропадане на оборотите веднага щом запаля,  и също така като подам газ макар и съвсем плавно да натискам педала. След 2-3 внимателни изфорсирвания проблема изчезва. Ето и клип как пали и за какво говоря, реално не знам дали сега пали оптимално добре или може и по-добре. Със моята си помпа върти поне 3 пъти повече преди да запали, а отскоро започна и да гасне.

На клипа: 1-вото пропадане на обороти нищо не правя, 2-рото е като се опитвам да подам газ и натам се оправя. На какво може да се дължи това пропадане и мислите ли, че колата пали добре:

 

 

П.с. Извинявам се, че съм пропуснал да включа осветлението, но все пак се вижда оборотомера.

Поздрави!

Редактирано от becinko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и един студен старт след смяна на помпата и почистване на дюзите със спрей за карбуратори. Остава си обаче проблема с пропадането на оборотите. Като запаля и падат до 200-300 и се нормализират. Ако веднага подам газ колата тръгва да гасне, ако я изчакам 30 секунди няма проблеми, някакви предположения за тези аномалии? Иначе бенз. регулатор не пуска бензин през вакумчето.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има само една грешка, ECM Module Error и тя е в следствие на това, че колата е с чип.Имам и компютър без чип, там грешката я няма. Показанията на всички датчици са в норма. Дебитомера: сток - 120 единици, с чип - 160 единици, на ПХ 2-4 и с двата компютъра. Прави ми впечатление, че ако колата е изстинала, но е седяла по-малко 6-7 часа примерно го няма проблема, но ако е седяла над 12-14 часа го има пропадането на оборотите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
Публикувано (Редактирано)

Сега започна нов зулум да прави моя АЕВ. На студен мотор пали супер трудно. Въртя въртя и в един момент спирам да въртя и мотора започва да заработва на 100-200 оборота и така няколко секунди докато се нормализират оборотите. Преди никога не го е имало това явление... Някой да има предположение изключващо помпа, дюзи, регулатор, бензинов филтър.

П. С. Имам чувството че мога да въртя докато падне акумулатора и пак няма да запали, като пусна ключа започва да припалва

Sent from my HTC One using Tapatalk

Редактирано от becinko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

на 1,8т помпата  вдигаше 1 атмосфера бензин  ,смених я с чисто нова помпа пак не запали замерих я и тя едва 1 атмосфера вдигна .кажете на какво се дължи това.новата помпа бош

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам същата ситуация, но съм изкарал блоу оф-а навън и от там си мисля, че е нормално. Ти какво друго освен чип си правил на колата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен ситуацията се влоши. Когато е студен мотора пали нормално но щом подам газ веднага колата загасва, дори и супер нежно да галя педала пак гасне. Ако пък все пак успея по някакъв начин да я изфорсирам като тръгна и веднага гасне. Не са дюзи,помпа, регулатор или горивен филтър и нямам идея къде да търся проблема. Мисля да погледна какви стойности дава датчика за температурата на антифриза. Ако е ок може би дросел?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Някой имал ли е такъв проблем колеги,че е много дразнещо ако бързаш за някъде... Забелязах, че ако когато запаля успея да задържа на 2000об. колата работи и в един момент оборотите стават 2500 и проблема изчезва. Някакви идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...