Jump to content

Халоген-> ксенон Ауди А3


Ivelin88

Recommended Posts

Здравейте имам Audi A3 8P с халогенни фарове и искам да попитам какво освен самите фарове(крушки и баластри) ще ми е нужно да премина към ксенон?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре си намери фарове с фабричен ксенон. В тях си има баласт, лупа и въобще всичко необходимо. Ще ти остане само с VCDS-a да зададеш, че си с ксенон.

В противен случай, задължително ксенонова крушка H1R.  H7R______________525567f9e06cb_170x170.j

Също така, ако сложиш обикновени баласти, ще се наложи и да монтираш товарни съпротивления, за да не отчита компютъра изгоряла крушка, което не ти го препоръчвам. Има комплекти, които са "Can-bus error free", но и те са на същия принцип, просто товарното съпротивление е вътре. Друг вариант е, да сложиш 55W комплект, но имай предвид, че официално, той е позволен само за офроуд, а и не е особено приятно за автомобилите отсреща.

Препоръчвам също, крушките да са 4300 келвина, съвсем слабо жълтеят, но за сметка на това, контраста на обектите на пътя е по-добър (всички фабрични ксенони на колите са 4300 келвина, само китайците, синеят с 6000 келвина и нагоре).

И не забравяй, стъклата на фаровете ВИНАГИ ЧИСТИ, иначе се пречупва светлинния поток и ще заслепяваш. Ако си забелязал, колите с фабрчен ксенон, имат омиватели и за фаровете, не е случайно.

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм се насочил към ОЕМ фарове с bi-xenon и Дневнинсветлини във вътрешната секция.Въпроса ми е Plug&Play ли ще е цялата операция или ще трябва нещо друго?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коя година е колата, мисля че, от преди 2008 година няма фабрични DRL и съответно няма управление за тях. Иначе за биксенона е както казваш, plug and play, плюс малко long coding с VCDS.

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

LED дневните светлини се управляват по CAN шината. Имат си собствен баласт, който CAN-a разпознава. На една А4-а 2009-а се борихме като прасе с тиква, че му нямаше баласта. Уви без успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Светодиодите са свързани посредством лентов кабел към баласта. Това ме наведе на предположението, че всеки един по отделно и стабилизиран по ток, а не са примерно 4 последователно свързани. Ти ако купиш фарове с лед дневни, те ще дойдат с баласта си, но не мисля, че ще можеш да накараш колата да ги управлява. Моета е 2006-а и при ровенето ми вътре, никъде не срещнах опция за LED DRL.

Извинете, докато напиша обяснението и вече се публикуваха предходните постове

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да  затворим темата за LED - прав си, захранват се поотделно, имат и отделен контролер, съответно друг софтуер, окабеляване и т.н., но както разбра в случая не става дума за такива :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се още веднъж, че неволно оклоних темата. Та на темата. За биксенона всичко ще стане елементарно, но за днивните не съм убеден. Мисля че никъде не срещнах опцията за отделни крушки за дневни из мойта кола, а ги търсих из long coding-a. Имам опции за дневни през мигачите (щатския вариант), през къси (в моя случай фабричния ксенон), дългите (димнати разбира се) и през халогени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Праверено, 2006+ може да се прекара допълнителен кабел за DRL. Но това не пречи да си направиш допълнителна палачка и да я свържеш с DRL-то.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързите отговори????

Ако въпросителните значат, че не си ни разбрал, пояснявам ( ако си ни разбрал, моля за извинение).

Биксенона можеш да го вържеш без поблеми, единствено след това трябва да се закачи колата към компютър с VCDS и са се зададе, че си с биксенон.

Но за дневните,понеже не са съществуваликато опция, когато е произвеждана колата, няваш управление.

Такова може да си направиш и сам, ако искаш. Ако не можеш да се справиш пиши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...