Jump to content

Челен интеркулер на А6 1.9TDI

netizen

Recommended Posts

Здравейте колеги, сменяха ми предната броня в "доверен" сервиз и очевидно доверено са ми затрили (примерно) въздухозаборниците които отвеждат въздуха обдухващ кулера. Късно е за рекламация, отдавна беше смяната и късно забелязах липсата. 

По моргите не открих въздухозаборници, или поне намерих от бензинови коли, но не върши работа, кулера на 1.8Т е по-малък на размер. 

Та въпросът ми е някой слагал ли е челен кулер на А6 С5? 

Може би най-лесният вариант е кулер от 2.5TDI но имам сериозни опасения, че ще е голям за турбинката (GT1749) и ще се получи голям лаг. Гледах, че при Пасат В6 е пак такъв кулера, може би по-малък, за Голф5 ми казаха (не съм виждал), че е с челен кулер вероятно лесно пригодим ... 

Поне това което съм виждал на С5 с 2.5ТDI е кулер с големината на климатичния/водния радиатор. Монтажа на кулера ще е лесен, предполагам и турбо пътищата, само че 2,5 е с друга турбина (GT20) а моята е малка турбинка, оригиналната. Нямам намерение да я сменям, просто защото не ми се влиза в тоя филм безкраен, отделно че дизел и силов тунинг са две различни неща. 

Имам 2 от 4F ако ти свърши работа ти ги пращам. Само да ги намеря къде съм ги сложил. А защо не си купиш нов? За мойто беше нещо от 20-30лв за бройка?