Jump to content

КИЛОМЕТРАЖ


midov

Recommended Posts

Здравейте колеги, след смяна на зъбното колелце на километраж на Ауди 80 Б4, имам следния проблем, който се появи след демонтиране та стрелката на скоростомера и в последствие след монтирането и. Стрелката от време на време спира да се движи т.е.стои в начално положение по време на движение на автомобила. След почукване по таблото отлепва и тръгва. Може ли да се реши този проблем и как??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото, което можеш да направиш, е да го отвориш пак, преди да махнеш стрелката, я огледай добре, дали видимо опира някъде. След това я махни и я вкарай пак, не я натискай силно, тя заклинва в оста, премерен натиск. Лошото е ако си изкривил оста. Надявам се да стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква смазка? Какво да смазва? Оста е конусна и заклинва в стрелката, там никакво мазане не е нужно, не бъркайте човека!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 months later...

Днес с приятел сменяхме колелцето на километража че на оригиналното силиконово 2 зъба се бяха оронили миналата седмица.

На волана на В3-ката централната конзола за клаксона се закача на 4 пластмасови кръгли "щипки". Преди карах с 1 (лява горе) отчупена, сега при демонтажа счупихме и долна лява. Двете десни оцеляха но конзолата стои на една страна и ме дразни как и колко стърчи отляво.

Подлежат ли на смяна тези кръгли пластмасови "щипки" които заклинват в пружините на конзолата? Ако не се сменят (има някакви болтове, които действат като контактори за клаксона - те развиват ли се?) може ли да се залепят примерно с лепило и да държат?

Отделно при разглобяването на километража за колелцето стрелката на скоростомера не пощя да се извади и за да успеем да развием винтчетата май разбутахме подсветката на самия скоростомер и сега свети предимно отгоре и вдясно а скоростите под 80км/ч са в тъмното и май ще разглобяваме още веднъж...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия неща се чупят лесно. Болтчетата се развиват и счупените неща се сменят, ако си намериш. Подсветката е с няколко лампички, отръскали сте някоя и затова не свети целия. Сменете лампите в областта, където не свети. Не е нужно да разглобявате километража, само го извадете и сменете лампите, вадят се отзад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги като става дума за километражи , от доста време търся платка за / 260км / километраж  може и без моторче.   някой ако има  и не му е нужна. да пише на лични 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...