Jump to content

Korekom

Members
  • Мнения

    53
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Korekom

  1. Най-вероятно ще се окажете прав - на долния маркуч от изпарителя има муфа, след която е оригиналния маркуч на ауди от блока на 90 градуса. Това с муфата мога да пробвам да го сменя с цяло парче маркуч - не знам обаче водните маркучи за към изпариятеля със същото вътрешно фи ли са като оригиналния маркуч, който излиза от блока. Качвам видео да видите как е системата: https://www.vbox7.com/play:ebfb85b646
  2. Здравейте! Знам, че темата е стара но като се зачетох, се оказа, че проблемът ми е подобен. Но не съвсем... Колата е В3 РУ двигателя, карбуратор 75 коня. Февруари месец смених радиаторчето на парното - старото беше задръстено и течеше под таблото. Постоянно губих антифриз до тогава и нямах парно. След смяната нямах драми с обезвъздушаването - мачках големите маркучи, парното тръгна и само веднъж долях антифриз и така до сега нивото в казанчето не е мръднало. В началото на месеца при прибиране от морето (~240km път, от които съм минал 220км някъде )на 20км от града ми взе да придърпва на газ все едно газта свършваше. Колкото по натискам газта и почва да спира все едно натискам спирачка. Прехвърлих на бензин и се прибрах. Заредих газ и се оказа, че имам поне още 10л в бутилката! Имах 1 излизане след това извънградско и като загреее добре колата - до тогава върви - и пак почва да придърпва на газ. Смених на бензин и се прибрах но давеше колата - при спиране на двигателя не мога да запаля и дави свещите та сложих други стари да се прибера. Отдадох го на задръстен газов клапан - сложих нов ловато, задръстен въздушен филтър - смених го както и маслото и последно смених тампона под карбуратора - старият беше видимо здрав и нямаше прокъсано и не изглеждаше крив/деформиран. Тръгвам след това на път и на първия баир почва да прекъсва направо на газ и да гасне. Едвам издрапах и спрях на равно - изпарителят обледен, горния маркуч (самият изпарител е монтиран вляво под карбуратора и двата маркуча за него идват директно от блока) е топъл а долния леден... Гледам казанчето за антифриза - не е мръднал антифриза, пипам двата големи маркуча от двигателя до охладителния радиатор - врели но меки и се стискат без усилие. Маркучите към радиатора за парното - горещи но и те меки... Почнах да стискам големите маркучи и леко отворих капачката на казанчето - първо каза фъс и после взе да надига нагоре течността. Леко задържах и малко дори преля отвън.. Двигателя изгасна и само стисках горещите маркучи. Като отворих пак леко капачката и течността спадна до където си стои но маркучите още меки. Така се прибрах - позатопли изпарителя, вече и долния маркуч стана топъл, колата не прекъсваше но бях само по надолнище с малко газ на 5-та... Датчика доста време стоя над 95С докато спадна под 90С.... В какви филми влязох? Как при всичко обезвъдушено и каране доста км това лято ми замръзва изпарителя, давя на бензин (богати смеси) и маркучите меки?
  3. Благодаря! При сглабянето се оказа, че съм счупил щипката на малката клапа, пластмасовата, която е най вляво на кожуха. Тя регулира обдухването към таблото. Пробвах да побългаря с тел но щипката се вади и ще трябва или да махна клапата или да я застопоря в дадено положение. Как да я оставя да обдухва таблото - в най-долно или най-горно положение?
  4. Здравейте колеги. Разглобих днес всичко и съм изкарал тунела с радиаторчето. Беше ясно, че клапите са леш но и текна сериозно радиаторчето (и то баш по средата на зимата!)и почна да ми тече в краката антифриз. Има 4 клапи - 3 в тялото на радиатора и 1 в тялото с перката. Тази клапа, която е в тялото към перката и нея ли да облепям? Вероятно регулира потока от перката по тунела. Лека вечер.
  5. Над година и половина карам с Денсо но ми ги внесе приятел от щатите. Гледал по каталог свещите и същите излизали и за шестаците на ауди. Колата ми е карбуратор RU мотора. Миналото лято смених изпарителя и пак вървят ОК. Ето го модела:
  6. Здравейте! За да не пускам нова тема ще задам въпрос в тази. Преди почти 3 години смених тампоните на задния мост на моята В3-ка. Махнах оригиналните - не чукаха/тракаха но обслужвах ходова част и викам всичко да сменя. От месец взе нещо да чука отзад от дясно на неравности все едно бие ламарина и май тампоните са за смяна. Все още не съм я водил в сервиз да прегледат. Предният път сложих Мууг или Феби - не помня но ми ги похвалиха като издръжливи. Колко да са издръжливи - пак малко над 20 000км изкараха... Каква марка тампони да взема да изкарат повечко този път?
  7. Korekom

    Проблем мигачи

    Подобен проблем се появи и при мен. При включване на ляв мигач веднъж се включва, веднъж само бучи и не светва, друг път се включи, побучи си малко и ту светва ту не. Проблемът се задълбочава и скоро трябва да му обърна внимание!
  8. Не успях да закарам колата в сервиз та извиках колега с В3-ка да я огледаме на място пред нас. Изобщо не си личеше от къде е изкапала спирачната течност от казанчето. Колегата разви металния накрайник на маркуча до долната помпа на съединителя и се оказа че в маркуча няма спирачна течност. Ако правилно съм разбрал този маркуч идва от горната помпа. Напълнихме казанчето със спирачна течност и тя стигна до края на маркуча до долната помпа. Имах подръка долна помпа и колегата ми я смени. Зор му беше наистина, пробвах се и аз но съм с наднормено тегло и едвам се пъхам в коша на колата. А като се навра уж за работа почват ръцете да ми пречат... По-голям зор от поставянето на помпата се оказа металния накрайник на маркуча към долната помпа. При обезвъздушаването просълзяваше оттам и голямо натягане падна докато спре да сълзи и обезвъздушихме системата. Сега вече имам съединител, малко по-твърд ми се струва но се връща пъргаво педалът а и лесно се включват скоростите. Ще наблюдавам нивото на спирачната течност тези дни и дано всичко да си е ОК. Старата долна помпа е Боге и надали е сменяна изобщо. Не им разбирам но ми се струва че все още работи - като затапя отвора за маркуча с пръст и натисна буталото сгъстява въздуха вътре и не изпуска но как е била със спирачна течност и по-голямото налягане дали тя е течяла отнякъде - кой знае.
  9. Честит Гергьовден колеги. Тази сутрин ще потеглям с колата и натискам съединителя и веднага потъна. Не бях я карал 3-4 дни като последно тази седмица доливах течност за чистачки и долях и спирачна течност - казанчето беше пълно до половината. Явно лампата на таблото ми е изгоряла защото този път не светеше че е паднало нивото на спирачната течност. Успях да изключа от скорост и да запаля двигателя. Вдигам капака и гледам казанчето със спирачна течност празно.... Под двигателя голямо петно - интересното е, че е под кората под двигателя. Ако са текнали някъде от 2-те помпи на съединителя не трябваше ли петното да е под скоростната кутия/под краката на шофьора?
  10. Купих днес AFA 60Ah (HS Plus модела). Утре ще го монтирам. afa hs plus Пише необслужваем но май 2-та капака над клетките се махат - т.е. ще може да се наглежда/допълни нивото на клетките след гаранционния срок
  11. Да повдигна малко темата. Мислих си, че съм с Fiamm акумулатор а той бил Faam. Сега съм го сложил да се зарежда та го разгледах. Изрових му гаранционната карта - оказа се, че е купуван 2009 пролетта. Колата я имам от 2010 и досега съм с него акумулатор - 60Ah Faam. Няколко пъти съм го зареждал досега преди зимния период - допълване на клетките с дестилирана вода и пълен заряд до горе. Превантивно за да нямам проблеми. Колата се кара предимно извънградско и допреди седмица-2 нямах проблем с паленето. Сега като застудя и нещо замаля - по мудно завърташе стартерът, светлините на таблото и радиото премигваха при палене. Днес даде 10,5 волта мерено с мултицет и не каза дори цък. За 8 и половина годишен акумулатор си е направо геройство да издържи досега! Правят ми отстъпка в 1 сервиз за нов Ennexy акумулатор но не съм ги чувал. Не ги хвалят, просто казват, че ставали и си държали гаранцията. Отзиви има ли някой за тази марка? Бюджетния е под 110лв а някакъв силвър е около 130 с отстъпката.
  12. Благодаря за информацията. Конкретно за този модел пише, че управлява през ШИМ до 40% да светят дългите. Видях други модели из нета през MOSFET, модели, управляващи през + или -. Тези през + винаги са с по-малко на брой кабели на свързване. Да препоръчаш модел/да споделиш ако ползваш подобен модул на кой модел си се спрял?
  13. @Chitatelia за такъв модул ли става въпрос: http://www.elimex.bg/product/106921/ustroystvo-za-avtomatichni-dnevni-svetlini-za-avtomobil-drl.html Лесно ли е за монтаж примерно за лаик като мене да се справя сам?
  14. Година и 3-4 месеца ги карам Филипсите от горния линк. За същото време колега пак с Б3-ка с правена инсталация с поставени от него релета и ток взет директно от акумулатора вече кара с 3-ти чифт GM пак с повишена светлина. Моите филипси светят но замаляха сериозно - вземе ли да се смрачава и нищо не виждам! Падне ли мрак си светят но не както в началото - все едно съм със старите обикновени крушки. Просто с тези "дневни светлини" явно съм им взел ресурса... На дълги пак е ден но на късите се налага да включвам халогените понякога че да замяза светлината и да виждам дупките на пътя и липсващата маркировка.
  15. Неприятното е, че не ги взех старите челюсти и сигурно са ги изхвърлили от сервиза. Старите все още ставаха, сигурно не си знаеха годините ама бях купил нови и настоях да ми ги сменят. Като свалиха барабаните чак тогава се видя че лявото жило е клеясало - иначе шлаухът му си беше видимо здрав но явно е влизала вода и не действаше вече. Пружинките са си старите като единственото проавено по тях е да ги смажат. Купих челюсти на Феродо - на кутията така и не успях да прочета къде са правени. Другото, което сглупих е, че успяха да ме убедят да сменя само едното жило на ръчната. Оригиналното ляво си беше клеясало и не се знае откога ръчната е работила само на задно дясно колело. Жило не жило но си е метално и се разтяга. Като нагласиха първоначално ръчната направо да кове съм 100% сигурен, че усилието е било само към задна лява гума. Сега при охлабена ръчна хващат и двете колела но на лявото се наложи бая да поотпуснат за да се оеднакви усилието с дясното колело. Купих и второто жило миналата седмица а и днес се запознах с механик частник, работещ за себе си в гараж под наем. Има добри отзиви от труда му и се уговорихме за другата седмица да закарам колата да си поиграе.
  16. Здравейте. Миналия месец сменях задни челюсти и 1 от жилата на ръчната (лявото) на аудито 1,8 RU. Още отначало задно ляво колело взе да ми задържа. При тръгване на задна направо стържеше вътре и направих "рекламация" и поразхлабиха жилото на ръчната - бяха го пренатегнали и нещо задържало. Малко се пооправиха нещата но на дълъг път яката замириса и като спрях и пипнах задния барабан направо си опарих пръста. Пак в сервиза и гледат-цъкат, разхлабиха още ръчната и с дежурните думи "колата ти е стара - карай докат върви и за скраб!" и ме отсвириха тотално. Сега след 10-12км градско задният ляв барабан е топъл, не задържа колелото но десният барабан си е напълно студен. Някаква препоръка за сервиз в Стара Загора да ми свършат работа и да ми отстранят проблема? Мислих да се пробвам сам но вече 3 пъти свалят барабана и ме страх, че ще заминат лагерите от толкова сваляне-качване на барабана. Отделно съмнявам се някой от майсторите да е проверил системата за саморегулиране на челюстите, дали изобщо действа и дали са се прибрали достатъчно челюстите/нагласили цилиндърчето. Барабаните са старите, нямат ръб но са с 1-2мм изразходени над предписаното на барабана в 22 като допуск.
  17. Като сменях задните амортисьори преди 2-3 седмици се оказа, че едната пружина имаше скъсанан навивка и се наложи да сменя и пружините. Бях пред твоята дилема - исках да вдигна задницата че постоянно удрях гърнетата и бях редовен при заварчика. В магазина ми обясниха, че с пружини на авант и на класическото В3 колата ще има еднаква стойка като разликата идвала когато се натовари просто колата ще кляка по-малко. Примерно оригиналните пружини са 10 навивки с диаметър 12мм а на авант по-малко навивки но с по-голям диаметър. Така че ми казаха, че нямало смисъл да слагам на авант - както е писал колегата по-горе колата ще вози по-твърдо а и аз не я товаря. Някакви чашки се слагали на амортисьорите (имало и регулируеми амортисьори но били скъпи) за да се повдигне задницата но не ми се занимаваше, защото сегашния резултат ме устройва в сравнение преди смяната.
  18. Приключих тампоновата сага. Смених всички без тампон скоростна кутия - нямаше наличен в града а този, който поръчах предварително са го объркали по каталозите и не беше за 80-ка. Шарнирите на предните носачи и жилата за ръчната бяха за смяна също. Проблем се оказа при смяна на задни амортисьори че едната пружина имаше скъсана навивка към купето и не си е личало. Като развиха отгоре левия амортисьор (махнаха задните облегалки) и нещо каза леко дрън и хоп скъсана пружина. Пак нямаше пружини в града а по морги не ми се обикаляше и утре чакам 2 нови пружини да ми ги монтират.
  19. Благодаря за полезната информация! Поръчах частите и ги чакам в понеделник да започвам ремонта. Заложих на Мук и Феби и затова има чакане за тампоните. Цените са нормални но налични имат само някакви незнайни със съмнително качество. За задните тампони има ли някаква философия - майсторите ме плашат, че нещо се "режело", трудна била смяната и т.н.
  20. Ще пиша в темата на колегата - да не пускам нова. Днес закарах Аудито в сервиз да прегледат ходовата част. Взе нещо да дрънчи на метал отпред отляво и отзад отдясно при дупки/неравности, дори и при по-високи гърбици, а тука в Стара Загора направо се престарават с гърбиците! Дигнаха колата на подемник и се оказа, че всички тампони са за смяна - тези на магарето, на предните долни носачи, отзад на моста към купето. Майсторът се съмнява и в задните амортисьори - действат при натиск на място, не се клати купето но десният съска докато изправя купето от натиск. По принцип са газови и предните и задните ми аморисьори и преди 2-3 години, минавайки през гърбици, се чуваше леко присъскване, когато изправяха купето. Сега не се чуват. Имам няколко въпроса: Какъв е начина да проверят дали са за смяна задните амортисьори? Като откачат отзад магарето по ли ще си проличи? Или да ги сменям насляпо като "дошло им е времето"? Майсторът ми е писал (тъй като се разбрахме да си набавя сам частите и да ми ги смени) 4 тампона на магарето а аз гледам тука схеми на предното окачване и виждам само 2 тампона, които да прикачат магарето за купето. Да няма някви други тампони, примерно за скоростната кутия да я прикрепят към купето, затова да ми е писал 4? Каза ми за труд към 150лв - това добре ли е за задни амортисьори + всички тампони + маншон външно каре, че взело да подлизва(още не се е скъсало)?
  21. Следя темата от личен интерес. Предвид големите жеги и сезонните задръствания тук-таме взех да се плаша дали колата ми не загрява повечко от нормалното. Двигателят е 1,8 код РУ газ/бензин в момента на градско ми държи малко над 90 градуса и перката се включва малко преди следващата чертичка - която вероятно е 100 градуса и сваля температурата малко под средата на 90 и следващата (100) градуса. Когато се включи перката двигателят на празен год тръгва да гасне и трябва да подам газ да задържи по-високи обороти и да не гасне. Малко е кофти по светофарите... Извън града преди обяд държи 80 (чертичката преди 90) а следобяд като препече яко малко над 80 градуса при скорост 100-110+км/ч. Не гасне на празех ход. Тъй като ходя по язовири и черни пътища за риба там вече перката работи доста повече но никога досега не е вдигала до чертичката над 90 (където е 100 градуса вероятно). На няколко пъти спирам пътьом на сянка, изчаквам да спре вентилатора като поддържам по-високи обороти да не гасне и спирам двигателя. Дигам капака, изчаквам 10-15мин и пак потеглям - да поспаднат малко температурите. Основателно ли се плаша от евентуален проблем с охлаждането или не? Нормално ли е това горе описаното или не? Миналото лято покрай големите жеги ми се разлепиха всички тапицерии на вратите. Нито сянка нито навес не помага покрай язовирите да намалее адската лятна жега!
  22. Korekom

    КИЛОМЕТРАЖ

    Днес с приятел сменяхме колелцето на километража че на оригиналното силиконово 2 зъба се бяха оронили миналата седмица. На волана на В3-ката централната конзола за клаксона се закача на 4 пластмасови кръгли "щипки". Преди карах с 1 (лява горе) отчупена, сега при демонтажа счупихме и долна лява. Двете десни оцеляха но конзолата стои на една страна и ме дразни как и колко стърчи отляво. Подлежат ли на смяна тези кръгли пластмасови "щипки" които заклинват в пружините на конзолата? Ако не се сменят (има някакви болтове, които действат като контактори за клаксона - те развиват ли се?) може ли да се залепят примерно с лепило и да държат? Отделно при разглобяването на километража за колелцето стрелката на скоростомера не пощя да се извади и за да успеем да развием винтчетата май разбутахме подсветката на самия скоростомер и сега свети предимно отгоре и вдясно а скоростите под 80км/ч са в тъмното и май ще разглобяваме още веднъж...
×
×
  • Create New...