Jump to content

Въпрос за климатроник


Колов

Recommended Posts

здравейте колеги.Имам следния проблем може ли някои да ми каже какъв е компресора и пулта за оправление на климатроника на Ауди 100с4 АБС мотор 1992 година. Мисля че климатроника ми е друг и незнам кои трябва да баде. Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато запаля колата и пусна климатроника компресора изключва след няколко сек. Когато сам над 1500об. всичко работи и компресора не изключва. Отидох да я закачат на ком. фреон има духа студено. На ком. излезе грешка 01270 което ще рече датчик за оборотите на компресора. Питам маистора какво да правя тои ми каза че наи вероятно е от климатроника защото търсел този датчик а. него го нямало и затова ми изкл.компресора на тихи обороти. Трябва да си намериш климатроник които не търсел този датчик. Наи вероятно е сменян климатроника поради някаква причина преди да купя колата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е въпроса незнам дали компресора е с този датчик или ако не климатроника да е сменен за компресор с датчик и да дава грешка. Затова искам да разбера тоя моя компресор с датчик ли е или без и тоя климатроник за това ли е или не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом излиза като грешка, значи датчика го има. От къде си колега.

Редактирано от gibonass
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

От Козлодуй. Преди малко вкарах колата в бокса, под компресора има една плочка като четките на динамото. Реших да ги отвия но започна да изтича фреон,и го стегнах обратно, има две жици с букса,изключих буксата и запалих колата пуснах климатроника и компресора не се включи нито на обороти нито на тихи. Вкл.обратно и проблема си остана същия. На тихи работи малко и изкл.над 1500 няма проблем Направо незнам какво да правя.

Редактирано от Колов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,

тази грешка излиза когато не е включена муфата на компресора, което е нормално щом се изключва. Включи се с Вагкома на климатроника и виж допълнителното описание на грешката там какво пише. Това за оборотите ли е което пишеш или има и друго, ако е само това може и датчика за оборотите да е заминал, постни цялата грешка.

Редактирано от d_anev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пратих ти линк с описание на грешката ти и възможните начини за отстраняване, понеже  не мога нещо копи/пейст да правя във форума. Така и не се оправи този проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте днес вече имам климатик най накрая от толкова време. Проблема е разрешен чрез прекодиране на климатроника. Ето как стана за всички ако им се случи. Закачихме колата на VAG ком. при мен кода беше 00060. До колкото четох трябвало да стане 00160. Да ама не. На ауди 100 климататроника кода е от 0 до 147. Така кода 00060 го променяте на 00040 и всичко е Ок. Благодаря живи и здрави..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...