Jump to content

съмнение за заминала гарнитура


valio95

Recommended Posts

Здравеите имам проблеми с колата и опрях вече до вас :)

колата пука маркуча на парното ( не този с пробката за обезвъздушаването а този до него) и то все на едно и също място все едно съм го дупчил с игла, и само и единствено тои се пука нито един друг и вече полудявам. 

колата си загрява 95 градуса и се пуска перката охлажда си нормално , маркучите не са твърди.
вчера и долях вода поради смяна на този маркуч които се обезвъдушава от него (защото загубих тази капачка или каквото е там което се отвърта) и запалих колата след 2-3 мин отидох да погледна ауспуха и имаше локвичка . тази сутрин отново отидох запалих я и малко поработи мотора подадох газ и отзад излязоха няколко големи капки вода след това само пръскаше малки капки това нормално ли е :) 

Не меша вода и масло, водата ми е бистра в казанчето и не мога да разбера дали тази гарнитура е почнала да си заминава.
също така съм пробвал при леко загрял двигател да отвия капачката на рашилитера и като подавам газ (ако съм имам гарнитура за смяна) щяло да ми изкара балончета поне така ми казаха но след опита нито балончета нито нищо вече не знам очаквам вашите мнения :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

маркучите са някви тропхан или нещо от сорта но оригиналния пак там го спука

 

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не надува няма логика да пука каквото и да е!освен това ако водата от ауспуха е от мотора то ще губи и вода!и ще надува и маркучите!случвало ми се е да ми надува от капачка но при теб не надува!погледни казанчето и на студен мотор дали бълбука!моито мнение е че ,маркучите ти са тотал!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега проверих маркучите и ми направи впечетление че маркуча които излиза от раширителя е студен а другите всичките са топли от до по системата само този е студен това нормално ли е  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остави я да загрее хубаво и тогава виж пак. Иначе според мен би трябвало всички маркучи да са топли (абе направо да си парят). И аз имам подобен проблем, само че всеки път ми избива на различно място :) може да провериш следните неща:

1. термостат ... това всъщност не знам как да го провериш :) но аз го смених

2. парното (духа ли хубаво топло, ако не ти е запушен малкия радиатор)

3. 95 градуса не е ли много? да не те лъже някой датчик?

4. на студен двигател сипваш парфюм у разширителния съд и палиш и чакаш да загрее, ако през ауспуха замирише на парфюм си е гарнитура :) това го прочетох из форума, пробвах го и никакъв резултат, или съм го сбъркал или не е гарнитура при мен :(

 

И така и така съм почнал. Като се сменя гарнитура, трябва ли да се правят и други операции по двигателя, така и така ще се отваря?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

ми колата я взех от наште и ми казаха че градско загрява 95 ,97 градуса (тогава се пуска и перката)   и винаги си е била така те са я карали повече от 4 год без проблеми мисля че е нормално загряването

Редактирано от valio95
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не вярваи на стрелката!ако не си обезвуздушил система е нормално да е студен!малкото маркуче на разширителя тече ли?понякога се запушва цицката на казанчето!Според мен не си за гарнитура защото.

Колата не надува,не губи вода!разгледаи си маркучите обезвъздуши системата и караи!Това е мнението ми!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега гледам тоя маркуч които се пука постоянно пак на същото място е почнал да сдава багажа и почвам да се чудя да не би фланеца в които влиза да е проблемен . 
миналия път когато слагах маркуцха го шкурих да не би да има някое ръбче но не ето че пак маркуча почна да се образува дупка 
ще пробвам да сменя самия фланец пък да видим тогава какво ще стане

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...