Jump to content

Audi A2 - моля за мнение.


Recommended Posts

Здравейте,колеги!

Реших да сменя моят ветеран - Audi 80,и се спрях на А2,тъй като искам малък и икономичен автомобил.Понеже моделът не е често срещан и информацията ми е твърде оскъдна,реших да се обърна към всеки от форума,който може да ми помогне с мнение и съвет.Никога досега не съм карал дизел и се двоумя между 1.4 TDI и 1.4 бензин/газов инжекцион.Моля за мнение кой от двата двигателя е по-добър,скъпа ли е като цяло поддръжката на модела,плюсове и минуси и изобщо всякаква полезна информация.Предварително благодаря на всички отзовали се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ,че няма багажник е според това за какво ти трябва автомобила. Лично аз с 4човека и багаж нямам проблеми. А отностно автова можеш да прегледаш първо а1/а2 раздела там има доста информация. За поддръжка ,е според това колко можеш да си позволиш ,но все пак е ауди и има някой неща който не са евтинки.  И като цяло за градско мойта е под 6.5 на 100км ,но зависи как караш.

Редактирано от kenwood2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като ученици след дискотека нямаше вечер да не преместим на средата на пътя поне едно трабантче. 
Теб те грозят същите опасности с тая лагерница А2  :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубаво, че си конкретизирал избора на марка и модел автомобил, което говори само по себеси, че си се запознал с основните плюсове и миноси . Та по въпроса, за А2 немога да споделя мнение, но за избора на двигател чистосърдечно те съветвам да си купиш 1,4 TDI. Преди 2 години купих на жената Лупо със същия двигател, имайки огромни задръжки(3 цилиндъра, помпа дюза, лоши отзиви и т.н) . За моя най-голяма радост към днешна дата мога да споделя само колко силно съм впечатлен от динамиката и разхода на този двигател. Като минуси мога да изброя: сравнително скъпото първоначално обслужване(масла, ремъци, филтри, верига за балансиращия вал, като обща цена са горе долу колкото на Голф4 TDI 110ps), доста е шумен във високите обороти, но тук идват и плюсовете, за 2 години и 20000 км експлоатация 95% в градски условия, разходите са само нафта, масло и филтри, уникална динамика( натиснеш ли малко повече педала на газта колата буквално полудява) и най-впечатляващото поне за мен разход 5,0-6,0 което ме накара направо да се влюбя в тази кола. Така че според мен това е двигателя.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...