Jump to content

Неприятен шум от скоростния лост


miro299

Recommended Posts

Здравейте колеги, от известно време имам едни неприятни вибрации от скоростния лост. Става дума за това, че когато тръгна да вкарвам първа скорост или задна без значение и в същото време когато лоста се опира в лявата страна се получават адски вибрации и сякаш дрънчене на пластмасите отпред по таблото. Където и да бутам, пипам не отихват. Единствено когато подам леко гас изчезват неприятните звуци. Махал съм кожата на скоростния лост, но нищо. От долу сякаш има нещо като маншон, който не съм наясно дали се маха или как се маха. Също така вибрациите изчезват и когато се опитам да натисна лоста още напред. Става дума за А3, ТДИ.

Забелязах, че когато задните гуми на колата са качени на бордюр, и колата е под наклон почти няма дрънчене. Уточнявам че звуците се чуват само когато се опитвам да включва 1ва и задна, при другите скорости няма проблем. На свободна също.

Ще се радвам ако някои от вас обясни какво има отдолу под скоростния лост и дали мога да сложа нещо така че тея вибрации да изчезнат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

При quattro да и по-скоро тампона на скоростите, при предно също е възможно да има нещо общо с тампоните на двигателя.

Редактирано от A.Petrov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами не е quattro, но според мен ме съмнява да е от него. Виждал съм нещо подобно под колата. Лоста нито е хлабав, нито предавките влизат трудно, а само гадния шум които се получава. По интересно ми е лоста в какво се опира в страни като влизат предавките, защото точно при това опиране се получава гадния шум. Имам чувството, че ако сложа нещо между лоста и да кажем стената в която се опира като влиза 1ва предавка ще изчезне шума.

И другото което е, че като пробвах да видя какво има под кожения кожух се натъкнах на едно гумено оплътнение, което скрива всичко отдолу а и не видях как да го разглобя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

както съм писал по горе ако сте прочели, въпросния шум го няма когато примерно задните колела са качени на бордюр и колата е под наклон. също и като съм спрял на някой лек байр на светофар пак се чува по малко от колкото когато е на равно колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този тампон е за двигателя (така и се нарича) и се монтира на всеки автомобил. Наскоро го сменяхме на една баничарка Рено, което уверявам те не е нито прикрито Ауди, нито е 4х4. :hilezh: Иначе по темата - има някакъв тампон под скоростния лост, но снимките във форума ги няма, нито информация от къде да се купи. Явно от там идват проблемите и с трудното превключване на 1-ва и задна скорост и други проблеми със скоростите. Не мога да го потвърдя обаче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...