Jump to content

A.Petrov

Members
  • Мнения

    593
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от A.Petrov

  1. A.Petrov

    табло от S3 на А3 1.9 131 ASZ

    Под full FIS колегата може би има предвид табло с голям FIS, понеже има и табла с малък
  2. Колега, ако те интересува имам за продаване ново(не е ползвано никога) външно Walbro 255l/h. Взимано е от USA, но при мен има леки корекции в проекта и ще ползвам Bosch 044 и тази ми е излишна. Ако те интересува пиши на ЛС.
  3. Здравейте колеги, да използвам и аз темата с надеждата да получа съвет, понеже не съм много на "ти" с тази материя. Та оглеждам се за слушалки и съм се спрял на тези два модела и ще се радвам, ако някой има преки впечатления от въпросните или просто някой, който разбира от тази материя да даде съвет струват ли си, предимства, недостатъци и т.н. http://www.emag.bg/slushalki-audio-technica-tip-dj-mobilno-upravlenie-cherni-ath-ax3isbk/pd/DGSRWBBBM/ http://www.emag.bg/slushalki-sony-mdrv55-extra-bass-sg-vaemi-cherni-mdrv55r-ae/pd/E4J6TBBBM/ Слушалките ще се ползват предимно за слушане на музика. Благодаря предварително!
  4. A.Petrov

    audi a3 17" джанти?

    15" и 16" оригинални джанти са с ЕТ38. За 17" според мен оптималното ЕТ е 32-35, като отзад стоят леко прибрани, което може да се коригира с фланци.
  5. До добавя към мнението на robobug, че и мотори с малки портове на главата като APY, AMK, BAM(в S3) също са с 20мм бутален болт.
  6. gamepoint ти пък нищо не каза ADR/AGN са 1.8 20v 125к.с. тоест без турбо в А4/А3 AKL, ако не се бъркам е 1.6 в А3/Голф 4 Къде ги намеси тези атмосферни мотори, като в темата се говори и се пита за 1.8Т, така че по същество без свободни съчинения Всички бутала в 1.8Т са производство на Mahle и ще издържат доста повече мощност, отколкото може да се извади от такъв мотор при правилно и качествено мапнато ECU, като се различават по това, че има бутала с 19мм бутален болт и с 20мм.
  7. Само хубав ремап е 300-400 лева, та с тези 600-700 не знам какво точно се цели...
  8. A.Petrov

    Губи маслото

    Или просто за тези около 4000км. си харчи около 1 литър(колкото е разликата между минимум и максимум). Ако няма видими течове и маслото не е някой страшен ментак няма къде да изчезне просто така.
  9. Хммм интересна работа, трябва да погледна А3-ката, защото все си мисля, че тя няма такъв тампон отдолу...
  10. И да допълня, че не съм прав, тоест след кратко ровене в нета се оказа, че и колегата Jesus е прав. Има S3-ки без ESP първите години, когато излизат(било е екстра с доплащане) Но горното също важи, за такива с ESP, но без бутон за изключване на конзолата(познат имаше такава, преди фейслифта).
  11. Отговора е много прост...на тези които нямат, просто не се изключва
  12. Ако колата е quattro, тампона се хваща под скоростие и влиза в предния мост(магарето). Това е въпросния тампон
  13. При quattro да и по-скоро тампона на скоростите, при предно също е възможно да има нещо общо с тампоните на двигателя.
  14. Всички S3-ки 8L имат ESP просто някои(от първите години на производството) нямат бутон за изключване на централната конзола.
  15. A.Petrov

    а3 1.8т прекъсване

    Ако караш със сток блоу офф не трябва да се чуват никакви звуци като се върне газта и се разтовари турбината, понеже клапана е рециркулационен и не изпуска в атмосферата, а го връща в смукателния тракт след дебитомера. Като за начало почни от тук, понеже ако блоу офф-а е със скъсана мембрана няма да държи налягане и колата няма да върви като хората.
  16. A.Petrov

    а3 1.8т прекъсване

    И на този въпрос отговора е не.
  17. При читав блок си спестяваш ремонтни бутала(в цифри около 1000 лева), понеже ще ползваш оригиналните, като единствено ще си вземеш за тях нови сегменти. И според мен също това е по-добрият вариант, за който говори robobug.
  18. Само ориентировъчно: - Цена на ново ремонтно бутало за 1.8Т около 300 лева - Цена на комплект ковани бутала(Wossner, Wiseco, JE) около 1200 лева - Цена на необорудван AGU мотор около 500-600 лева
  19. Като се развали зимата датчика на компресора и се пусне при -10, тогава ще те питам дали си го ползвал или не. Всеки сам си преценява, според мен точно този бутон е хубаво да го има и да е работещ.
  20. Помисли пак за ECON бутона Този бутон изключва компресора на климатика, когато примерно искаш да ползваш само парното
  21. Ако колата е с една сонда, то тя е преди катализатора, освен ако не е местена поради някаква причина на друго място. Не ти трябват заместители, слагай смело резонатор на мястото на катализатора, няма да има никакви проблеми.
  22. A.Petrov

    Турбо ауди а3

    И да добавим, че турбото няма как да се включи при определени обороти, а си върти постоянно. Друг е въпроса вече при какви обороти, какво налягане прави. Някой, ако не вярва да пробва с пръст да пипне студената перка, докато колата работи на място
  23. Взимай направо цял читав мотор AGU от друга кола, че с тея бутала ремонтен комплект и всичко останало със сигурност ще прехвърлиш с доста 1000 лева... Частите за основен ремонт на 1.8Т без бутала(сегменти, лагери, семеринги, гарнитури, гумички и т.н.) излизат около 500-600 лева в зависимост от къде ги взимаш и с какви отстъпки. За клапани и водачи си сметни още едни около 200-250. Масло, антифриз и филтри трябва да са ти ясни.
  24. 7 години и над 70 000км. същия мотор го карам с 5w40 Mobil. Никакви проблеми не съм имал до сега.
  25. По втория ти въпрос - такава топка върви заедно с маншона и можеш да си намериш от фейслифтова А3-ка, но мисля че от фейслифт на преди фейслифт не става без преправяне.
×
×
  • Create New...