Jump to content

Quattro Retrofit / Ретрофит / Монтаж ?


PoMaHTuKyC

Recommended Posts

Здравейте колеги!

 

И така... карам си аз А6 вече 3-та година. Понаправил съм му това онова, но за това в друга тема ще пиша. Та стигнах до онзи момент, в който искам да си добавя Quattro към екстрите. Прекия ми въпрос е какво ми трябва. Наясно съм, че си е доста бачкане, но за да оборя нечии предразсъдаци ще добавя, че САМ си обърнах дирекцията на Ц5-цата и то доста прилично и като оригинално. Та не съм схванат с ръцете хич и за това не смятам, че е невъзможно. Идеята на целия проект е, че не искам да си продавам колата и после да си търся с Quattro, по очевидни причини. Много благодаря предварително на всеки с адекватно мнение. :) :) :)

 

ПС...

Наясно съм, че се сменя заден мост и всичките там карантии :)

По основния проблем е дали трябва да си сменя скоростната кутия (автомат 97 година без CAN със типтроник и 2 3 4 на лоста) и съответно някакъв управляващ блок ( по принцип не мисля, че съществува, понеже доколкото знам съотношението е постоянно и нерегулируемо, но да попитам :) . Имам и АСР/ASR .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скорости(ако ще минаваш към ръчка се сменят стартер, полуоски, педали, конзола, помпи...) дифове и всичката карантия по задвижването. По купето трябва да играе шлайфа. Щом не искаш да си сменяш колата, то най-добре си намери купе което от завода си е било с куатро и прехвърли всичко твое. Та смяната на дирекцията е като детска изгра спрямо модифицирането на купето. Отделно до колкото си спомням не можеш да минеш КАТ ако си преправял задния мост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яко! Много благодаря за отговорите. Честно казано чак в такъв филм не искам да участвам. Явно ще продавам и купувам с Quattro и наново всичко, което съм добавял до сега. Мисля, че приключи тая тема :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е невъзможно, но трябва да си супер маняк и да имаш лев. Просто в нормалното купе няма предвидено място за карантията на куатро, виж обема на багажника на кола с куатро и същата само на предно и ще ти стане ясно за какво говоря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...