Jump to content

Помощ за направа на дневни светлини от диоди


Recommended Posts

Здравейте колеги, влезнала ми е една муха в главата да си сложа дневни светлини на колата но всичко което пробвах до сега не ми допада как свети през деня. Пробвах с новите бели гъвкави светлини и диодни ленти но през деня ми светят слабо. Сега искам да си взема диоди и да си направя сам нещо като диодна лента и да я сложа във фара. Диодите на които съм се спрял са тези http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B4+10mm+%D0%B1%D1%8F%D0%BB+37000  тези бяха които намерих с най-много миликандела и мисля че трябва да светят силно през деня. Въпросът ми е, по калкулатор в интернет гледам че ако ги вържа последователно при запалена кола с напрежение 14.4 в и по 4 диода на верига съпротивлението ми дава че трябва да е 68 ома. Мислите ли че тази схема на свързване е правилна и че наистина през деня ще светят силно. Ето и примерна схема как мисля да ги свържа. Untitled.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам с 4 в серия дали ще светят добре при 13.8В зареждане. Не пречи да пробваш. Има едни малки електроники с токов генератор за захранване на светодиоди. С тях няма да се мени яркостта при промяна в напрежението.

Свръхярките диоди имат същия кристал но оптика с тесен фокус, т.е се виждат от тесен ъгъл и затова ги дават по-ярки.

 

ТЕЗИ например имат широк ъгъл 120о и за това не са толкова ярки уж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 16/04/2016 at 15:32, grizzly написа:

Цитиране на предходно мнение! 

За това избрах да пробвам с тези диоди защото имат 30 градусов ъгъл и мисля че ще са по-ярки от по далече, но може и да се бъркам.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също мисля подобно нещо, но търся други диоди и евентуално някакви рефлектори. Тези, които си предложил, според мен ще са слаби. Мисля по-добре ще е нещо такова, но ще е необходимо охлаждане... Другият вариант беше с LED лента (240 диода на метър), но тя работи на 24V. Ако имате други предложения, с интерес ще следя темата :)  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 16/04/2016 at 0:40, sasho997 написа:

Цитиране на предходно мнение! 

 

Този не знам дали няма да е прекалено ярък и става по сложно с охлаждането, иначе има диодни ленти 3014 с по 240 диода на метър на 12 волта с 2000+ миликандела но ги продават само на 5 метра и са около 50-60 лв. На мен идеята ми е или да си направя рефлекторна лента от плексиглас или да направя профил пак от плексиглас може би леко матиран и вътре да са диодите. Просто искам да ми стане наистина добре направено не просто да ги сложа вътре и да грознеят :D

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля че ще е ярък (ако все пак са ярки, ще ги намаля), но проблемът е, че няма откъде да намеря рефлектори... искам да стане като DRL от А6. Идеята с плексиглас е добра. За каква кола става въпрос?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...