Jump to content

АБК-цапа свещите.


Recommended Posts

От два дена колата ми не иска да държи стабилни обороти.И на газ и на бензин.С обикновена газова съм без да съм имал проблеми до сега.На празен ход сякаш работеше на 2-3 цилиндъра.Не че разбирам кой знае колко но реших за начало да погледна свещите.Беше нещо ужасно-и четерите.Бяха катранено черни.Почистих ги добре,сложих ги и след няколко минутна работа на мотора бяха пак същите.Последно зареждах бензин на една не чак толкова благонадеждна бензиностанция но чак пък толкова.Смених дистр.капачка и палеца но без ефект.От какво може да е това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом са черни - богата смес. Може да е от лошо гориво, развален т-датчик на ЕКУ-то (синия), л-сонда, лоша регулировка. Огледай регулатора на налягането на бензиновата рейка да не е пробил и да пуска бензин през вакуумното маркуче. Ако има бензин в него значи регулатора е за смяна.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да спомена че това започна веднага след като излязох от компютърна диагностика-там "майстора" му удари едно доста здраво форсиране уж за регулиране нещо работата на газ.А посещението ми там беше по повод на това че предната седмица ми изправяха клапата на дебитомера и бях сигурен че ще запише грешка-както и излезе.Но интересно че след неколкократно почистване на свещите днес сутринта си запали от раз-със стабилни обороти и на газ и на бензин.Сякаш нищо не е било.Покарах из града някой и друг километър,погледнах отново свещите-напълно нормални без следи от зацапване.Но ще проверя и регулатора за налягането на бензина и някои други работи.Благодаря колега VBI.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом си имал проблем с клапата на дебитомера е възможно да не е била изправена добре и да е заяла някъде по корпуса. Не се е отваряла, малко въздух, съответно черни свещи и лоша работа на двигателя. Може би се е раздвижила вече и затова всичко е ОК. 

Това е просто предположение, но ако се случи пак виж на ръка дали се движи леко клапата на дебитомера без да опира никъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...