Jump to content

Как да добавим SDS на навигация с лед дисплей


POPCORN

Recommended Posts

Здравейте.Искам да ви се похваля,че вчера с bsdnikolov направихме така ,че навигацията ми да има SDS.Като цяло четохме доста , материали и подробно от чуждестранни форуми, за да не стане гаф.Готвихме се 1 седмица за тази операция .Накрая обаче ефекта е УаУ . Спазихме всички инструкции и вече мога да се похваля , че имам навигация със SDS и работи перфектно. В следващите редове ще опиша подробно какво направихме и как :) Предупреждавам,че всичко е на ваш риск и не отговаряме за повреди с навигацията ви !!!!

 

За да стане всичко наред трябва да имате инсталиран Bluetooth в колата , иначе тази операция няма шанс да стане. Също така инсталацията така трябва да е свързана все едно навигацията има SDS .

 

1) За целта ви трябват два DVD диска и VAG диагностика .

2) На първия диск трябва да запишете версия 150 , която може да изтеглите от тук -  https://www.dropbox.com/s/fhvnlrhdkgeo00p/SDS_150.cdr

3) На втория диск трябва да запишете версия 220, която може да изтеглите от ту- https://www.dropbox.com/s/ka07ynb4nahud9n/SDS_220.cdr

4) Записването става със специална програма , която се казва CDRWIN 5.0 . Задължително екогато записвате дисковете да са на първа скорост.

5) След като сте записали дисковете вече може да преминем с диагностиката . Отивате в модул 77-Phone > 07-Coding и променятe предпоследната опция на xxxxx0x . Така позволявате звука да преминава през RNS-E

6) След което отивате в модул 37-Navigation > Adaptation 10 - Channel ( CD Ejection ) и слагате на стойност Eject the CD и Давате Теst и после Save . Oставате си в Adaptation и влизате в 97 Channel ( Software Downgrade ) . Променяте стойността на 1 , давате Тest и после Save . Пак оставате в Adaptation . Влизате в System Reset , променяте стойността на 1-ца , давате Test и после Save . Не се притеснявайте след тази операция навигацията ще се изключи и ще се рестартира !! След рестарта влезнете пак в Adaptation, после пак в System Reset и проверете дали стойността си е останала 1-ца . Ако не е, променете я пак на ! Махате се от 37- Navigation module и изключвате диагностиката !!

7) Сега идва времето на дисковете . Сложете диск с версия 150 .Като го сложите в навигацията, трябва да сте малко търпеливи.До 20-30 секунди би трябвало да почне да се появи progress bar.Изчаквате докато се напълни progress bar-a . И после пак трябва да изчакате 2-3 минути, защото навигацията си прави други ъпдейти.Там няма да ви се появи progress bar. Ще ви пише само,че системата се ъпдейтва. След като направи ъпдейта навигацията ще се изключи сама !!! Изчакайте 1 минута и я включете !

8 ) След като сте я включили махнете диска с версия 150 и сложете диска с версия 220 ! Тук процедурата е същата като при версия 150 . Слагате диска, изчаквате 20-30 секунди и би трябвало да ви се появи progress bar. Изчаквате го да се напълни , след което навигацията си прави още някакви допълнителни ъпдейти .После ще се изключи сама !! Изчаквате 1 минута и я пускате отново.

9) Като пуснете навигацията отново вкарвате кабела за диагностика и отивате в модул 37-Navigation > Adaptation > Channel Voice Control . Taм променята стойността на 2 - Еnglish . Това е езика на който ще ви говори мацката . След , което давате Тest и после Save . Aко запецнете и не може да промените стойността, не се притеснявайте . После пак в Adaptation влизате в System Reset, давате 1-ца после пак Test и Save . След тази процедура навигацията ще се рестартира . Когато се рестарира влизате в модул 37 - Navigation и проверявате за грешки . Ако няма грешки махате диска с версия 220 . После от самата навигация натискате бутона car и после бутона setup . Трябва в това меню да ви се появи Speech Dialogue System . Влизате в нея пускате я да е на on и променяте езика на English . Трябва да изчакате 1 минута докато навигацията си настрой езика . Последната стъпка е пак да включите диагностиката отивате в модул 37-Navigation > Adaptation > Channel Voice Control . Променяте стойността на 1-ца , давате Тest  и после Save . Този път няма да има запецване и всичко ще си стане . Вече имате Speech Dialogue System !!!

 

Забележка : Колата работеше през цялата процедура на празен ход , за да избегнем спад на напрежението и да стане някой гаф !

Редактирано от POPCORN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уникална екстра.Бях малко изтръпнал, дори като слагах дисковете ръцете ми трепереха, ама уви стана. Мооnland като преминавам перз телефона и другите неща всичко е окей.Ама като искам да влезна в медиата какво трябва да казвам?Пробвах с media, ама не става . Гледам в форумите хората използват думата cd?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях ти писал - не можеш. CD да, радио да, но не Media (SD-карти).

Само ръчно.

 

Използвам да сложа линк към релевантен по темата мой пост от миналото, в случай, че е полезен на някой в бъдеще:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Темата е стара, но ми стана интересно и се поразрових понеже съм с такава навигация, но без блутут. Доколкото разбрах има възможност да се подкара SDS и без него, но трябва да се постави микрофон в централния плафон и да се свърже към RNS-E-то. За съжаление не успях да намеря достатъчно информация относно свързването и затова пиша тук с надеждата някой да е минавал по този път, или да е наясно с инсталацията и да хвърли малко светлина в тунела? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...